Fortnox Lön

Samarbete – det smarta sättet att jobba med löner

Att dela på arbetet med lönerna är bra för både dig som redovisningskonsult och dina kunder. Ni gör båda det ni är bäst och snabbast på och sparar en massa tid. Men den största fördelen är att ni båda får full koll på alla delar av löneprocessen. Precis så tryggt och säkert som det ska vara i ett modernt samarbete mellan byråer och företagare.

Produkten Lön ingår i Fortnox Byråpartner.

Lägg din tid på rätt saker

Så här får ni en smidigare lönehantering tillsammans

När du använder Fortnox Lön i kombination med att dina kunder använder Fortnox Lön personlig kan ni samarbeta om lönearbetet på ett ännu smartare sätt. Dina kunders medarbetare rapporterar själva sjukdom, övertid och semester. De kan också se hur många innestående semesterdagar de har samt om de har komp- eller flextid kvar att ta ut. Dessutom kan de också hämta sina lönebesked direkt i appen. När tidrapporterna väl är godkända kan lönekörningarna göras utan att det krävs någon större handpåläggning av dig som är redovisningskonsult.

Detta gör dina kunder
De anställda rapporterar direkt i mobilen

Företagets anställda rapporterar in avvikelser, sjukdom, semester och övertid med mera direkt i Fortnox App eller på webben.

Detta gör du som redovisningskonsult
Allt förberett inför lönekörning

Allt är förberett inför lönekörningen men kan fortfarande ändras och kompletteras.

Detta gör dina kunder
Lönen attesteras

Ansvarig chef attesterar lönen i Fortnox.

Detta gör du som redovisningskonsult
Färdiga lönebesked!

Det färdiga lönebeskedet publiceras och skickas till mottagaren.

Detta gör dina kunder
Lönebeskedet levereras

Den anställde får sitt lönebesked direkt i appen eller på webben via inlogg med BankID.

Detta gör du som redovisningskonsult
Lönen betalas ut

Utbetalningen sköts enkelt tack vare koppling mellan Fortnox och kundens bank.

Detta gör dina kunder
Företaget attesterar

Kunden attesterar löneutbetalningen i sin bank.

Detta gör du som redovisningskonsult
Klart!

Utbetalningen är klar! Bara lite arbete återstår, till exempel deklaration och skatt, semester, statistik och bokföring.

Upptäck mer för din byrå

Automatisera dina arbetsflöden

Leverantörsfakturor

Effektiv fakturahantering

  • Fortnox tar emot och tolkar leverantörsfakturan
  • Automatiserad kontering och bokföring
  • Full kontroll med attestfunktion
En företagare som tar betalt av en kund
Kvitto & Resa

Kvittounderlag på direkten

  • Fota kvitton med mobilen.
  • Snabbt, digitalt underlag.
  • Koppling till Fortnox Bokföring för helautomatiserat flöde.
Fakturor

Smartare fakturering

  • Skapa fakturor som vanligt.
  • Vi skickar och hanterar ev påminnelse och inkasso.
  • Inbetalning och bokföring med automatik.

Fortnox Lön blev ett sätt att ta tillbaka kontrollen över vårt lönearbete.

Jenny, Ekonomiansvarig, Profilkompaniet
Vill du veta mer?

Vi berättar gärna!

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Behöver du hjälp?

Kontakta oss

Har du frågor om vårt byråerbjudande?
Har du frågor?

FAQ

Här besvarar vi några av de vanligaste funderingarna kring hur det fungerar att komma igång med Fortnox. Kontakta oss om du inte hittar det svar du söker.
Lön eller Lön Mini – vad ska jag välja?

Då passar Fortnox Lön

Fortnox Lön är ett komplett lönesystem som möter de flesta behov. Här får du stöd för fler personaltyper, kollektivavtal och rapportering för ökad flexibilitet. Med Lön Personlig kan du dela på lönearbetet med de anställda och de kan registrera sin närvaro/frånvaro. Behöver du komplettera Fortnox Lön med mer funktionalitet så finns det möjlighet att lägga till Fortnox Resa.

Då passar Fortnox Lön Mini

Fortnox Lön Mini riktar sig till dig som har en enkel lönehantering samt ett aktiebolag. Detta är produkten för dig som vill kunna betala ut lön som ensamföretagare eller med ett fåtal anställda. Programmet är framtaget för att du ska kunna hantera dina löner utan förkunskaper. Du kan testa Lön Mini genom att ladda ner Fortnox-appen och välja Prova utan att logga in.

Hur fungerar lönespecifikationer?

Alla lönespecifikationer publiceras helt digitalt i Fortnox App och på webben. Enkelt och tillgängligt – både för den anställde och för dig som administrerar lönerna. Och glöm mallar – lönebeskeden genereras helt automatiskt. Använder ni Lön Personlig (fr. 19 kr/månad och anställd) ingår lönebesked i kostnaden. Utan Lön Personlig är kostnaden 12 kr/lönebesked.

Finns det någon mobilapplikation?

Självklart! Tack vare vår mobilapp Fortnox App kan du med Fortnox Lön låta de anställda enkelt läsa och se sina lönebesked i appen (eller på webben). Ni loggar in säkert med Mobilt BankID.

Med Fortnox App kan du fixa mycket mer än lönehanteringen när du är på språng, till exempel fakturera eller ladda upp underlag till bokföringen. Appen är kostnadsfri när du använder Fortnox program. Läs mer om Fortnox App.

Hur fungerar när- och frånvarorapportering i Fortnox Lön?

Anställda med schema

Om den anställde har ett schema i Fortnox Lön så hämtas arbetstiden enligt schemat från kalendariet. När den anställde sedan ska rapportera direkt i mobilappen Fortnox App, utgår appen från den tiden, och den anställde behöver endast registrera avvikelser från arbetstiden – antingen närvaro eller frånvaro.

Anställda utan schema

Om den anställde inte har ett schema i Fortnox Lön (om den anställde till exempel är timanställd) behöver den arbetade tiden, dag för dag, registreras genom att lägga till närvaro.

Klarmarkering

När eventuella registreringar är klara kan den anställde även välja att klarmarkera tiden direkt i appen. Då kan du som ansvarig attestera tiden, och det mesta är förberett inför lönekörningen.

Spara tid med Lön Personlig

För att de anställda själva ska kunna rapportera närvaro och frånvaro krävs tilläggstjänsten Lön Personlig. Med Lön Personlig kan du dela på lönearbetet med de anställda och det mesta är förberett för lönekörningen – och du kan spara ännu mer tid. Du har kontrollen och överblicken på närvaro och frånvaro via kalendariet, och ansvarig kan attestera. Kostnaden för Lön Personlig är 19 kr/månad per anställd, och då ingår lönebesked. Lön Personlig är tillgänglig på webben eller i mobilen.

Jag vill importera löner från ett tidigare program – går det?

I Fortnox finns det möjlighet att importera de anställda via PAXml-fil från ditt tidigare system. Notera att alla system inte stödjer export av PAXml, så kontrollera vad som gäller hos just din programleverantör. Byter ni från Visma Lön 300/600 så kan du importera de anställda genom att ta ut en personallista i Excel-fil.

För att komma igång med löneprogrammet med rätt ingående värden, inställningar och historik lägger du in den informationen i Fortnox Lön.

Se vår guide om hur du byter till Fortnox Lön.