En bild på kulor som åker runt i ett spår
Automatiserat och skalbart ERP

Affärssystem för stora företag

Fortnox är inget stort affärssystem. Det är mycket mer än så. En skalbar ERP-plattform där ni skapar just den lösning som är bäst för företaget eller hela koncernen. Modulbaserat, prisvärt och fritt från systemunderhåll.

"Det går inte att hitta ett affärssystem som täcker allt på ett bättre sätt"

Logistikbolaget Boxflow har på ett par år gått från nystartat till en koncern med fem bolag, som beräknas omsätta 250 miljoner kronor under 2022. De kan än så länge växa med Fortnox som affärssystem eftersom de kan integrera system som passar deras verksamhet.

Boxflow erbjuder bemanningslösningar för lager och industri, tredjepartslogistik och konsultation. De använder Fortnox plattform som utgångspunkt i sitt affärssystem – och bygger sin egen helhet.

– Vi integrerar system till Fortnox som är skräddarsydda för vår verksamhet. Det går inte att hitta ett affärssystem som täcker allt på ett bättre sätt.

De använder försystemet Intelliplan där 500 löner behandlas varje månad, innan de betalas ut via lönemodulen i Fortnox. De håller på att integrera ett system för fakturering som är anpassat för tredjepartslogistik – en viktig del i Boxflows affär. Det gör att de kan minimera det manuella arbetet med att stansa fakturor när systemet kopplas till faktureringsmodulen i Fortnox.

Boxflow använder Oxceed för finansiell rapportering och analys – något som tidigare gjordes manuellt i Excel.

– Vi sparar mycket tid på att kombinera Fortnox med Oxceed. Datan synkas från Fortnox och sammanställs i rapporter som vi har anpassat utifrån vår verksamhet. Jag gillar att det inte kräver konsulttimmar eftersom vi kan bygga allting själva i Oxceed.

Tina Holm, CFO, Boxflow
En porträttbild på en kvinna som arbetar som ekonomichef på Boxflow
Fortnox plattform
Modulbaserat och prisvärt
Fortnox plattform
Modulbaserat och prisvärt

Fortnox är navet. Ni kopplar sedan på de för- och eftersystem som är anpassade för er bransch och verksamhet. På så sätt skapar ni ett effektivt affärssystem och betalar bara för det ni behöver. Data mellan systemen överförs i realtid, vilket ger er färska siffror och bättre beslutsunderlag.

Fortnox Koncern
Enkel konsolidering och rapportering
Fortnox Koncern
Enkel konsolidering och rapportering

Med Fortnox Koncern som en del av ditt affärssystem kan du göra klart såväl konsolidering och rapportering på en minut per bolag. Detta med hjälp av kraftfulla analysverktyg, automatiserade dataflöden och smidiga rapportfunktioner. Inom kort kan du även göra och lämna in koncernens årsredovisning till Bolagsverket direkt från Fortnox.

Vi hjälper er längs vägen
Hjälp att anpassa och implementera
Vi hjälper er längs vägen
Hjälp att anpassa och implementera

Att snabbt få affärssystemet att effektivt lira med de integrerade systemen, är ofta kritiskt för större företag. Våra samarbetspartners kan hjälpa er att både implementera och skräddarsy system till Fortnox. Eller om ni behöver bygga en koppling som ännu inte finns – en fördel med vårt öppna API.

Exempel på moduler i affärssystemet


Smart bokföring som ger er kontroll

Hantera kvitton och leverantörsfakturor digitalt, och få automatiska förslag på hur de ska bokföras. Med kopplingar till Skatteverket och Sveriges samtliga största banker sköter ni era betalningar direkt från programmet – och kan dessutom få majoriteten av era transaktioner på bank- och skattekontot bokförda helt automatiskt.

Ta betalt var och när ni vill

Ta betalt av era kunder med ett par klick, i mobilen eller på en dator. Fakturorna skickas helt digitalt via e-post eller e-faktura. När ni får betalt matchas och bokförs betalningen mot rätt faktura – helt automatiskt. Fakturerar ni med rot-, rut- eller grönt avdrag? Då rapporterar ni smidigt till Skatteverket via smart filuppladdning.

Komplett och enkel lönehantering

Alltid uppdaterat med aktuella skattetabeller, lagar och regler – så att ni enkelt kan ta hand om lönerna själva. Automatisk överföring till Skatteverket underlättar arbetsgivardeklarationer på individnivå, och de anställda kan själva rapportera när- och frånvaro och få sina lönebesked i Fortnox App. Bokföringen får ni med automatik.

Köp. Fota. Klart!

Automatisera din kvittohantering genom att använda Kvitto & Utlägg tillsammans med Fortnox Företagskort. Alla inköp skickas direkt in i bokföringen – det enda du behöver göra är att fota kvittot. Kvitto & Utlägg ingår i alla paket, sen beställer du valfritt antal kort i inloggat läge. 4.90 kronor per kvitto.

Rapportera tjänsteresor i farten

Med Resa är det enklare är någonsin för dig och företagets anställda att hantera tjänsteresor. All rapportering sker i Fortnox App, och omvandlas till löneunderlag med ett klick. Fungerar för både inrikes och utrikes resor – och självklart får ni hjälp med att hålla koll på regelverk och belopp. 4.90 kronor per registrerad resa.

Fler fördelar med Fortnox affärssystem

Mer om vårt ERP-system

Egen kontaktperson som hjälper er

Ni får en egen kontaktperson som hjälper er genom hela projektet med att byta system – allt från flytt av data från ert gamla system till implementering och utbildning i Fortnox.

  • Personlig kontakt som ser till att bytet blir så smidigt som möjligt
  • Skräddarsydd onboarding
  • Hjälp med att arbeta så effektivt som möjligt i Fortnox

Kostnadseffektivt och flexibelt

Vi har en avdelning som enbart fokuserar på att hjälpa större företag och koncerner att hitta rätt lösning. Vi gör alltid först en behovsanalys och därefter får ni en skräddarsydd offert.

  • Pris grundas på vad ni behöver – enkelt att anpassa om ert företag förändras
  • Ett samlat inlogg om ni äger flera bolag eller har en koncern
  • Kostnadsfri support

Rapportering och uppföljning

Spenderar ni många timmar i Excel? Med våra rapportverktyg får ni tid över – oavsett om ni har ett bolag eller en koncern. Ni kan jobba med budget, prognos eller hela koncernkonsolideringen.

  • Allt för finansiell rapportering och analys samlat på ett ställe
  • Förenklar ekonomiarbetet och uppföljningen
  • Budget, prognos, nyckeltal och grafisk visualisering

"Bygg med de bästa pusselbitarna"

Det fanns en tid när ett och samma affärssystem skulle göra allt. One size fits all. Visst, det gick att skräddarsy. Men för dyra pengar.

Idag bygger ni ert affärssystem med ett par klick. Integrationerna, det vill säga “broarna” som kopplar samman systemen, har våra partners redan byggt. Det finns flera hundra system sammanbyggda med Fortnox, så att ni kan skräddarsy det affärssystem som passar just er.

Välja och aktivera. Det är allt ni behöver göra.

Fortnox är navet för ekonomi och administration. Men vi kan inte allt. I vårt ekosystem av för- och eftersystem finns lösningarna som är bäst i sin nisch. Pusselbitar för ett framgångsrikt företagande. E-handelsplattformar för internationell expansion, fullskaliga projektsystem för entreprenadbolag, kraftfulla stödsystem för tillverkande bolag. Och så vidare. Vilka bitar är bäst för just er verksamhet?

Förutom de branschanpassade verksamhetssystemen finns också kringsystem som hjälper det större företaget. Verktyg för schemaläggning och hantering av många anställda. Avancerade analys- och BI-lösningar som möter högt ställda krav från stora bolag och koncerner.

Företag som skapar sitt affärssystem av väl valda pusselbitar – de som är “best of breed” – får det bästa av allt. Ett sammanhängande affärssystem. Data mellan systemen överförs i realtid och underlättar såväl den dagliga driften som den ekonomiska administrationen för det större företaget.

Anna Wretlind, Partner Manager, Fortnox
Varför just Fortnox affärssystem?

Boka digitalt möte med oss

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande