Affärssystem för större bolag och koncerner

Fortnox är inget stort affärssystem. Det är mycket mer än så. Det är en skalbar lösning där ni bara använder det som företaget verkligen behöver. Och slipper betala för funktioner ni inte använder.

Betala bara för det ni behöver

Fortnox plattform
Modulbaserat och prisvärt
Fortnox plattform
Modulbaserat och prisvärt

I Fortnox får ni moduler för bokföring, fakturering, lönehantering och allt annat som hör ett affärssystem till. Tack vare möjligheten att koppla system som är anpassade för er bransch och verksamhet till Fortnox, får ni ett effektivt affärssystem. Datan överförs mellan system i realtid, vilket ger er färska siffror och bättre beslutsunderlag.

Via våra partners har vi över 450 färdiga system som kan integreras till Fortnox.

Fortnox Koncern
Enkel konsolidering och rapportering
Fortnox Koncern
Enkel konsolidering och rapportering

Med Fortnox Koncern som en del av ert affärssystem kan ni göra klart såväl konsolidering och rapportering på en minut per bolag. Detta med hjälp av kraftfulla analysverktyg, automatiserade dataflöden och smidiga rapportfunktioner. Inom kort kan ni även göra och lämna in koncernens årsredovisning till Bolagsverket direkt från Fortnox.

Kopplingar till banker och myndigheter
Digitalisera och automatisera
Kopplingar till banker och myndigheter
Digitalisera och automatisera

Med kopplingar till samtliga av Sveriges största banker digitaliserar och automatiserar ni era in- och utbetalningar. Även alla transaktioner på skattekontot skickas direkt till Fortnox. Arbetsgivaravgift, moms och F-skatt bokförs helt automatiskt.

Era leverantörsfakturor kan dessutom automatiskt tolkas. Ni får förslag på bokföringskonton och kan bokföra dem med några få klick. På så sätt är bokföringen alltid uppdaterad.

Exempel på moduler


Smart bokföring som ger er kontroll

Hantera kvitton och leverantörsfakturor digitalt, och få automatiska förslag på hur de ska bokföras. Med kopplingar till Skatteverket och Sveriges samtliga största banker sköter ni era betalningar direkt från programmet – och kan dessutom få majoriteten av era transaktioner på bank- och skattekontot bokförda helt automatiskt.

Med Fortnox Företagskort går alla inköp dessutom direkt in i bokföringen – det enda ni behöver göra är att fota varje kvitto.

Man och kvinna pratar framför dator

Ta betalt var och när ni vill

Ta betalt av era kunder med ett par klick, i mobilen eller på en dator. Fakturorna skickas helt digitalt via e-post eller e-faktura. När ni får betalt matchas och bokförs betalningen mot rätt faktura – helt automatiskt. Fakturerar ni med rot-, rut- eller grönt avdrag? Då rapporterar ni smidigt till Skatteverket via smart filuppladdning.

Komplett och enkel lönehantering

Alltid uppdaterat med aktuella skattetabeller, lagar och regler – så att ni enkelt kan ta hand om lönerna själva. Automatisk överföring till Skatteverket underlättar arbetsgivardeklarationer på individnivå, och de anställda kan själva rapportera när- och frånvaro och få sina lönebesked i Fortnox App. Bokföringen får ni med automatik.

Det är även enkelt för företagets anställda att hantera tjänsteresor. All rapportering sker i Fortnox App, och omvandlas till löneunderlag med ett klick. Fungerar för både inrikes och utrikes resor – och självklart får ni hjälp med att hålla koll på regelverk och belopp.

Kvinna på kontor

Rapportering för smarta företag

Ta fram kraftfulla rapporter till vd, styrelse och investerare på nolltid. Verktyget är helt integrerat med din bokföring och du skräddarsyr enkelt din rapportering efter företagets behov. Med inbyggda funktioner för budget, prognos och analys tar du din rapportering till en smartare nivå.

Mer om affärssystemet

Vi tar ansvar för bytet

Med en egen kontaktperson från Fortnox får ni en smidig flytt. I tjänsten ingår regelbundna avstämningar och utbildning i Fortnox, som anpassas efter era behov. På så sätt får ni bästa möjliga start.

Hjälp att anpassa

Har ni behov som inte täcks av systemen på marknaden? Våra samarbetspartners kan hjälpa er att bygga och anpassa system – en fördel med vårt öppna API.

"Bygg med de bästa pusselbitarna"

Det fanns en tid när ett och samma affärssystem skulle göra allt. One size fits all. Visst, det gick att skräddarsy. Men för dyra pengar.

Idag bygger ni ert affärssystem med ett par klick. Integrationerna, det vill säga “broarna” som kopplar samman systemen, har våra partners redan byggt. Det finns flera hundra system sammanbyggda med Fortnox, så att ni kan skräddarsy det affärssystem som passar just er.

Välja och aktivera. Det är allt ni behöver göra.

Fortnox är navet för ekonomi och administration. Men vi kan inte allt. I vårt ekosystem av för- och eftersystem finns lösningarna som är bäst i sin nisch. Pusselbitar för ett framgångsrikt företagande. E-handelsplattformar för internationell expansion, fullskaliga projektsystem för entreprenadbolag, kraftfulla stödsystem för tillverkande bolag. Och så vidare. Vilka bitar är bäst för just er verksamhet?

Förutom de branschanpassade verksamhetssystemen finns också kringsystem som hjälper det större företaget. Verktyg för schemaläggning och hantering av många anställda. Avancerade analys- och BI-lösningar som möter högt ställda krav från stora bolag och koncerner.

Företag som skapar sitt affärssystem av väl valda pusselbitar – de som är “best of breed” – får det bästa av allt. Ett sammanhängande affärssystem. Data mellan systemen överförs i realtid och underlättar såväl den dagliga driften som den ekonomiska administrationen för det större företaget.

Anna Wretlind, Partner Manager, Fortnox
Varför just Fortnox affärssystem?

Boka digitalt möte med oss

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande