Partner - appar & integrationer

En del av ekosystemet bli partner till Fortnox

Vi är övertygade om att samarbete och partnerskap är nyckeln till att backa Sveriges företagare i deras tillväxt.

Har du ett system eller en mjukvara som hjälper våra företagare att växa? Då hoppas vi att du vill bli App-partner och publicera din app hos oss.

Bli App-partner idag!

Vi ser samarbete som en förutsättning och har sedan start haft en öppen attityd till integrationer och ömsesidiga partnerskap. Bli partner idag och hjälp våra företagare att bli mer framgångsrika med just din lösning!

Här hittar du mer information

Hitta en integration ›
För utvecklare ›

Frågor? Ring oss på 0470 - 78 50 00

Kontakta oss

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Varför ska jag bli app-partner?
Custom Icon
Ett framgångsrikt partnerskap
Företagare som kopplar sina system med varandra är mer framgångsrika. Låt ditt system hjälpa våra företagare att jobba mer smart och effektivt.
Custom Icon
En del av ett växande ekosystem
Fortnox är marknadsledande inom digital ekonomiadministration, men vi kan inte allt. Vi behöver din hjälp för att skapa ett framgångsrikt företagande. Ditt system är en viktig del!
Custom Icon
Nöjdare och mer lojal kunder
Vi vet att kunder som kopplar sitt Fortnox till ett, eller flera, partnersystem växer mer och snabbare än andra. De är också mer lojala. Visst vill du ha framgångsrika och lojala kunder?

Möjligheter i Appmarknaden

Appmarknaden är navet i Fortnox partnererbjudande där alla våra partners mjukvaror och lösningar finns i inloggat läge. En App i Fortnox Appmarknad kan både vara en vanlig App och en Integrationsapp. 

Integrationsapp säljs av er som partner, och aktiveras hos oss. 

App gör det enklare för företagaren och säljs direkt via Fortnox. 

Vad som passar just er beror på systemets komplexitet, onboarding samt affärsmodell.

Fortnox - integrationer

Nyckeln till framgång

Dina kunder är det viktigaste för dig - och oss. Gemensamt för framgångsrika partners är att de presenterar sin lösning ur företagarens perspektiv och gör det enkelt att förstå, ta beslut om och implementera en lösning. Nyckeln till framgång är tydlighet, transparens och enkelhet för företagaren. 

Vi hjälper dig gärna på vägen!

Har du frågor

FAQ

Vad är utvecklarportalen?

Utvecklarportalen är där du administrerar allt som är kopplat till din integration. Här kan du även se de appar som du har kopplade till dig samt skapa nya testkonton och analysera statistiken över aktiveringar av dina appar. Utvecklarportalen är även platsen som du uppdaterar texter och bilder som berör respektive app. Du hittar utvecklarportalen vid inloggad läge i Fortnox under menyn till vänster.

Vad är skillnaden på en vanlig app och en integrationsapp?

En vanlig app:

I utvecklarportalen kan du välja om appen ska säljas och administreras av Fortnox, då hanterar även Fortnox abonnemanget mot kund och sköter faktureringen av mjukvaran.

En Integrationsapp: 

Är det en Integrationsapp är det du som partner som tar hand om allt det administrativa runt kunden. 

Behöver jag ha en landningssida?

Ja, du behöver en landningssida. Genom Fortnox Appmarknad kan kunden hitta alla smarta lösningar som erbjuds. Vi på Fortnox har som riktlinje att det ska finnas en dedikerad landningssida kopplad till varje app. Detta är viktigt för att kunden enkelt ska få en förståelse för vad appen erbjuder och hur den fungerar. Se vår guide för att skapa din landningssida här!

Vart hittar jag mer teknisk information?

Vi har samlat all teknisk information på Developer.fortnox.se. Där hittar du mer information kring dokumentationen samt där ni kan registrera er. Har du funderingar har vi en fantastisk API-support som hjälper dig om du har kört fast här!


Får alla typer av appar publiceras hos er?

Vi ser värdet av ett ekosystem med externa lösningar som tillsammans med oss tillför mervärde och gör Sveriges företagare mer framgångsrika. Alla appar genomgår en granskningsprocess innan publicering för att vi ska kunna säkerställa att både det tekniska och kommersiella är korrekt. 

Vad innefattar en granskningsprocess?

Vi vill säkerställa att din app gör det den lovar och att flödet är enkelt att förstå och smidigt för företagaren. Innan vi genomför granskningen får du en checklista som du kan gå igenom innan mötet. Under granskningen tar vi bland annat reda på mer om ditt företag och din lösning, vi säkrar autentiseringsflödet och tittar på landningssidan.

Vill du bli App- partner?

Kontakta oss för att se hur vi bäst matchar varandra att driva värde för våra företagare!

Johan Widenberg
Partneransvarig

johan.widenberg@fortnox.se
079-076 03 11

Anna Wretlind
Partneransvarig

anna.wretlind@fortnox.se
070-482 42 94


Vad säger våra partners?

“Eftersom vi delar samma målgrupp som Fortnox och vår tillväxtstrategi bygger på online-försäljning var försäljning av 20NINE via Fortnox Appmarknad ett naturligt val som linjerar fullt ut med vår strategi. Vi ser även att det förenklar för kunderna att få allt på samma faktura från Fortnox och gör det enkelt för kunderna att komma igång och digitalisera även affärsrelationerna."

Andreas Lalangas

VD, 20NINE

"Marknadsplatsen är en viktig kanal för oss eftersom vi med liten insats kan nå många nya kunder både via sök och rekommendationer. Vi skickar tusentals anrop varje dag och upplever API:et som både snabbt och flexibelt."

David Elbe

Standout AB

Några av våra partners
Ta del av våra nyheter
Vad händer på Fortnox

Läs mer om vad som händer på Fortnox i vårt nyhetsrum. Följ våra koncernnyheter och pressrealeser

Ta del av viktiga blogginlägg
Vad händer med Fortnox Integrations-API?

Ett bra system förändras ständigt. Missa inte nyheter och uppdateringar som vi publicerar på vår blogg och i vårt Twitterkonto.

Se till att ha den senaste autentiseringen
Oauth2

Har du en applikation/integration som använder vår äldre autentisering måste du bygga om till nya Oauth2-autentisering för att nya kunder ska kunna lägga till din integration.  Du hittar all dokumentation här.