Partners och integrationer

Bli en del av ekosystemet som integrationspartner till Fortnox

Vi är övertygade om att samarbete och partnerskap är nyckeln till att backa Sveriges företagare i deras tillväxt.

Har du ett system eller en mjukvara som hjälper våra företagare att växa? Då hoppas vi att du vill bli partner och publicera din integration hos oss.

Varför ska du bli integrationspartner?

Ge utrymme för tillväxt

Mer än var tredje företagare i Sverige använder Fortnox, och vår vision är att  bygga framgångsrika företagare. Delar du vår ambition? Då ska du vara med och bidra till resan.

Ikon angles-right
Ett framgångsrikt partnerskap

Företagare som kopplar sina system med varandra är mer framgångsrika. Låt ditt system hjälpa våra företagare att jobba mer smart och effektivt. Vi kan visa upp dina lösning så fler hittar den. Då blir du framgångsrik.

Ikon angles-right
En del av ett växande ekosystem

Fortnox är marknadsledande inom digital ekonomiadministration, mer än var tredje företagare i Sverige använder Fortnox. Men vi kan inte allt. Vi behöver din hjälp för att skapa ett ekosystem för framgångsrikt företagande. Ditt system är en viktig del!

Ikon angles-right
Nöjdare och mer lojal kunder

Vi vet att kunder som kopplar sitt Fortnox till ett, eller flera, partnersystem växer mer och snabbare än andra. De är också mer lojala. Visst vill du ha framgångsrika och lojala kunder?

Kontakta oss

Bli integrationspartner idag!

Vi ser samarbete som en förutsättning och har sedan start haft en öppen attityd till integrationer och ömsesidiga partnerskap. Bli partner idag och hjälp våra företagare att bli mer framgångsrika med just din lösning!

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Möjligheter som integrationspartner

Navet i Fortnox partnererbjudande är de hundratals publika integrationerna på Fortnox integrationssida .  Här marknadsför vi våra partners alla mjukvaror och lösningar i inloggat läge för användare och byråer. 

Alla våra publicerade partners lösningar har en egen sida som vi dessutom visar upp på vår sajt.

Vägen hit startar i ett utvecklarkonto som ger er access till Utvecklarportalen

Där finns gränssnittet för att bygga, testa och beskriva ert erbjudande. Det är även i Utvecklarportalen ni publicerar er lösning.

Så här fungerar det
Ikon angles-right
Köp hos integratör
Integrationer som köps, avtalas och faktureras hos er som integratör.  En företagare som vill koppla på din integration behöver en integrationslicens för koppling till sitt Fortnox. Integrationslicensen gäller för obegränsat antal integrationer.
Ikon angles-right
Köp hos Fortnox
Ännu smidigare för våra företagare! Sälj din integration via oss. Integrationens kostnad läggs till på företagarens vanliga faktura från Fortnox. Integrationen köps och aktiveras med ett klick och kräver ingen integrationslicens.  Fortnox erbjuder alltid 30 dagars öppet köp, så det måste även du göra. Vad som passar just er beror på systemets komplexitet, onboarding samt affärsmodell.
Ikon angles-right
Nästa steg
Våra bästa partners bygger framgångsrika företagare.  Vi har ett ömsesidigt utbyte av varandra, mängder av kunder ihop, och framförallt en vilja att växa och utvecklas tillsammans.  När du som publik partner bevisat din ambition och vilja, kan påvisa gemensamma kunder och framgångar finns det mer att göra tillsammans i form av synlighet, gemensamma event och incitament.
Kom igång

Bli integrationspartner idag

1
Skapa konto

Börja med att fyll i dina uppgifter.

2
Välkommen till Utvecklarportalen

Bekanta dig med Utvecklarportalen i inloggat läge. Här startar ert bygge.

3
Berätta om er lösning

Skriv en vass pitch om varför er lösning funkar extra bra ihop med Fortnox. Säkerställ alla länkar. Allt i utvecklarportalen.

4
Skapa en landningssida på er sajt

Beskriv ert erbjudande och hur lösningen fungerar med Fortnox.

5
Granskning

Begär publicering i Utvecklarportalen, bocka av checklistan, vi hör av oss! Behöver du hjälp? Kontakta API-supporten.

Nyckeln till framgång

Dina kunder är det viktigaste för dig - och oss. Gemensamt för framgångsrika partners är att de presenterar sin lösning ur företagarens perspektiv och gör det enkelt att förstå, ta beslut om och implementera en lösning. 

När du beskriver din lösning, svara på frågorna vad löser integrationen för problem för företagaren, för vilken typ av företagare passar den bäst och vad kan man förvänta sig efter köp. Om möjligt skriv ut pris och illustrerar med bilder.

Nyckeln till framgång är tydlighet, transparens och enkelhet för företagaren. 

Vi hjälper dig gärna på vägen!

Partneransvarig

Partneransvarig

Vad säger våra partners?

Samarbete med Fortnox har varit riktigt givande och en spännande resa. Vi upplever att Fortnox API är lättarbetad, välutvecklat, flexibel och ger stora möjligheter för att bygga skräddarsydda lösningar för våra gemensamma kunder. API supporten är snabba på att hjälpa till och svara på frågor, det märks att man bryr sig om sina integrationspartners på Fortnox!

Azadeh BrownLee

Automatisera Mera

"Marknadsplatsen är en viktig kanal för oss eftersom vi med liten insats kan nå många nya kunder både via sök och rekommendationer. Vi skickar tusentals anrop varje dag och upplever API:et som både snabbt och flexibelt."

David Elbe

Standout AB

Har du frågor

FAQ

Vad är utvecklarportalen?

Utvecklarportalen är där du administrerar allt som är kopplat till din integration. Här kan du även se de appar som du har kopplade till dig samt skapa nya testkonton och analysera statistiken över aktiveringar av dina appar. Utvecklarportalen är även platsen som du uppdaterar texter och bilder som berör respektive app. Du hittar utvecklarportalen vid inloggad läge i Fortnox under menyn till vänster.

Vad är skillnaden på en vanlig app och en integrationsapp?

En vanlig app:

I utvecklarportalen kan du välja om appen ska säljas och administreras av Fortnox, då hanterar även Fortnox abonnemanget mot kund och sköter faktureringen av mjukvaran.

En Integrationsapp: 

Är det en Integrationsapp är det du som partner som tar hand om allt det administrativa runt kunden. 

Behöver jag ha en landningssida?

Ja, du behöver en landningssida. Genom Fortnox Appmarknad kan kunden hitta alla smarta lösningar som erbjuds. Vi på Fortnox har som riktlinje att det ska finnas en dedikerad landningssida kopplad till varje app. Detta är viktigt för att kunden enkelt ska få en förståelse för vad appen erbjuder och hur den fungerar. Se vår guide för att skapa din landningssida här!

Vart hittar jag mer teknisk information?

Vi har samlat all teknisk information på här . Där hittar du mer information kring dokumentationen samt där ni kan registrera er. Har du funderingar har vi en fantastisk API-support som hjälper dig om du har kört fast här!


Får alla typer av appar publiceras hos er?

Vi ser värdet av ett ekosystem med externa lösningar som tillsammans med oss tillför mervärde och gör Sveriges företagare mer framgångsrika. Alla appar genomgår en granskningsprocess innan publicering för att vi ska kunna säkerställa att både det tekniska och kommersiella är korrekt. 

Vad innefattar en granskningsprocess?

Vi vill säkerställa att din app gör det den lovar och att flödet är enkelt att förstå och smidigt för företagaren. Innan vi genomför granskningen får du en checklista som du kan gå igenom innan mötet. Under granskningen tar vi bland annat reda på mer om ditt företag och din lösning, vi säkrar autentiseringsflödet och tittar på landningssidan.

Några av våra partners

Ta del av våra nyheter
Vad händer på Fortnox

Läs mer om vad som händer på Fortnox i vårt nyhetsrum. Följ våra koncernnyheter och pressrealeser

Ta del av viktiga blogginlägg
Vad händer med Fortnox Integrations-API?

Ett bra system förändras ständigt. Missa inte nyheter och uppdateringar som vi publicerar på vår blogg.

Bli återförsäljare
Sälj vår lösning med din!

När du sålt in din lösning till en ny kund kanske du även vill uppmana företagaren att byta ut pärmar och gamla system mot Fortnox? 

Det vill vi så klart uppmuntra och hjälpa dig med.

Vi har flera olika incitament för den som som hjälper oss hjälpa företagare att bli framgånsgrika. Hör av dig!