En modern företagsplattform

Byt till Fortnox

Vi hjälper dig med flytten, och ser till att du får med dig nödvändig bokföringsdata från ditt tidigare ekonomisystem – helt kostnadsfritt.

För ett enklare företagande

Så byter du till Fortnox

Följ vår steg för steg-guide för att byta, eller välj att ladda upp dina filer direkt om du redan har skaffat ett Fortnox-abonnemang.

Sköt ditt företags ekonomi var du vill, när du vill


Fortnox Bokföring

Smart bokföring som ger dig kontroll

Hantera kvitton och leverantörsfakturor digitalt, och få automatiska förslag på hur de ska bokföras. Med kopplingar till Skatteverket och Sveriges samtliga största banker sköter du dina betalningar direkt från programmet – och kan dessutom få majoriteten av dina transaktioner på bank- och skattekontot bokförda helt automatiskt.

Fortnox Fakturering

Ta betalt var och när du vill

Ta betalt av dina kunder med ett par klick i mobilen eller på en dator. Dina fakturor skickas helt digitalt via e-post eller e-faktura. När du får betalt matchas och bokförs betalningen mot rätt faktura – helt automatiskt. Fakturerar du med rot-, rut- eller grönt avdrag? Då rapporterar du smidigt till Skatteverket via smart filuppladdning.

Fortnox Lön

Komplett och enkel lönehantering

Alltid uppdaterat med aktuella skattetabeller, lagar och regler – så att du enkelt kan ta hand om lönerna själv. Automatisk överföring till Skatteverket underlättar arbetsgivardeklarationer på individnivå, och de anställda kan själva rapportera när- och frånvaro och få sina lönebesked i Fortnox App. Bokföringen får du med automatik.

Integrationer

Spara tid och minska risken för fel

Integrationslicensen ingår i alla våra paket, och gör det möjligt att koppla ihop ditt Fortnox med andra system som du använder i din verksamhet – exempelvis ditt kassasystem, arbetsordersystem eller din webbshop. Du sparar tid, slipper dubbelarbete och minimerar risken för fel.

Fortnox Kvitto & Utlägg

Helt automatiserad kvittohantering

Kvitto & Utlägg underlättar och automatiserar för alla inblandade – från användaren som fotar kvittot, till den som stämmer av bokföringen eller hanterar lönerna. Ett tidssparande kvittoflöde utan dubbelarbete, helt enkelt! Används tillsammans med Bokföring och/eller Lön. 4.90 kronor per tolkat kvitto.

Fortnox Resa

Rapportera dina tjänsteresor i farten

Med Resa är det enklare är någonsin för dig och företagets anställda att hantera tjänsteresor. All rapportering sker i Fortnox App, och omvandlas till löneunderlag med ett klick. Fungerar för både inrikes och utrikes resor – och självklart får du hjälp med att hålla koll på regelverk och belopp. 4.90 kronor per registrerad resa.

Fortnox Företagsbrevlåda

En smart och digital brevlåda för företag

Med Fortnox Företagsbrevlåda inte bara digitaliserar du hanteringen av din företagspost. Du automatiserar den på köpet. Företagsbrevlådan är nämligen helt integrerad med våra andra programdelar, vilket gör att du kan få din post både automatiskt tolkad och bokförd. Det gör brevlådan unik i sitt slag – och ditt företag smartare.

Koppling till ditt bank- och skattekonto

Vad säger våra kunder

Fortnox visade sig vara ett bra val, eftersom vi ville automatisera våra flöden och ha ett system med hög användarvänlighet.

Susanna

Ekonomichef, Svenskt kosttillskott

Något annat vi verkligen gillar är kopplingen mellan Fortnox och partners olika program. Detta har gjort att vi har fått ihop ett väldigt bra affärssystem, som är det bästa för vårt företags behov

Björn

Vd, Softwerk

30 dagar öppet köp
100% molnbaserat
Fri support
500 000+ kunder
Funderar du på att byta?

Vi berättar gärna mer

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt och hjälper dig med dina frågor kring bytet till Fortnox.

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Vill du lära dig mer?

Allt om företagande

Att vara egenföretagare ska vara enkelt. I Fortnox Företagsguide hjälper vi dig med allt som har med företagande att göra – allt från att starta och driva, till mer detaljerad information om bokföring, lön samt skatter och moms.
Har du frågor?

FAQ

Här besvarar vi några av vanligaste funderingarna kring hur det fungerar att komma igång med Fortnox. Kontakta oss om du inte hittar det svar du söker.
Kostar det något att flytta över sina uppgifter till Fortnox?

Nej, det är helt kostnadsfritt. Antingen skickar du in dina filer till oss via guiden ovan så importerar vi dem, eller så läser du in dem själv inne i programmet.

Hur lång tid tar det?

I de flesta fall är du igång redan samma dag. Hur lång tid just ditt byte tar beror på ditt företags komplexitet och hur mycket uppgifter som ska överföras. Ett byte till Fortnox kan ibland ta mellan två och fyra arbetsdagar att genomföra, men oftast går det snabbare än så.

Jag vill importera löner från ett tidigare program – går det?

I Fortnox finns det möjlighet att importera de anställda via PAXml-fil från ditt tidigare system. Notera att alla system inte stödjer export av PAXml, så kontrollera vad som gäller hos just din programleverantör. Byter ni från Visma Lön 300/600 så kan du importera de anställda genom att ta ut en personallista i Excel-fil.

För att komma igång med löneprogrammet med rätt ingående värden, inställningar och historik lägger du in den informationen i Fortnox Lön.

Se vår guide om hur du byter till Fortnox Lön.


När på året passar det att byta system?

Du kan göra bytet när som helst under året. Det spelar alltså ingen roll om du är mitt i ett räkenskapsår.

Hur kommer jag igång med programmet?

Fortnox är enkelt att komma igång med – men givetvis finns hjälp att få längs vägen. Vi har ett användarstöd i programmet och personlig support via telefon och chatt – helt kostnadsfritt. 

Därutöver har vi digitala kurser och företagsanpassade utbildningar som hjälper dig att komma igång och arbeta på bästa möjliga vis i programmet.

Läs mer om våra utbildningar


Hur fungerar abonnemangen?

När du startar ett nytt abonnemang hos oss har du alltid 30 dagars öppet köp. Du kan binda abonnemanget kvartalsvis eller årsvis beroende på vilket betalningsintervall som passar dig bäst. Priserna är differentierade beroende på bindningstid. Du kan säga upp abonnemanget när som helst, dock senast 30 dagar före nästa faktureringsperiod påbörjas.

Första fakturan skickas via e-post 30 dagar efter att du genomfört din beställning.