En modern företagsplattform

Byt till Fortnox

Vi hjälper dig med flytten, och ser till att du får med dig nödvändig bokföringsdata från ditt tidigare ekonomisystem – helt kostnadsfritt.

För ett enklare företagande

Med Fortnox sköter du ditt företags ekonomi var du vill, när du vill

Följ vår steg för steg-guide för att byta, eller välj att ladda upp dina filer direkt om du redan har skaffat ett Fortnox-abonnemang.

Custom Icon
Fortnox Bokföring
Smart och smidigt bokföringsprogram som är navet i ditt Fortnox. Du lägger grunden till ett helt digitalt arbetssätt och får full koll på företagets ekonomi.
Custom Icon
Fortnox Fakturering
Skicka enkelt kundfakturor och ta betalt av dina kunder. Du får ordning och reda på kundfakturorna och mycket av bokföringen per automatik.
Custom Icon
Fortnox Lön
Ett komplett löneprogram som gör det enkelt för dig att själv hantera lönerna i ditt företag. Du får hjälp med allt från lönespecifikation till arbetsgivardeklaration.
Fler fördelar med Fortnox
Med våra smarta lösningar kan vi hjälpa dig till ett framgångsrikt företagande.
Custom Icon
400+ färdiga kopplingar till andra system
Du kan enkelt koppla ihop ditt Fortnox med exempelvis ett kassasystem, en webbshop eller ett bokningssystem. Då slipper du jobba i olika program och system samtidigt.
Custom Icon
Företaget på fickan med mobilappen
Med vår mobilapp kan du fixa mycket i farten – till exempel skicka in bokföringsunderlag och fakturera.
Custom Icon
Kopplingar till banker och myndigheter
Tack vare automatiska kopplingar med banker och myndigheter kan du göra snabba, säkra betalningar, och vara säker på att du följer eventuella myndighetskrav.
Custom Icon
Finansieringstjänster i programmet

Vi erbjuder fakturaköp och företagslån för dig som behöver snabb hjälp att finansiera exempelvis en investering.

Byt till Fortnox idag

Följ vår steg för steg-guide, eller välj att ladda upp dina filer direkt om du redan har skaffat ett Fortnox-abonnemang.

Vad säger våra kunder

Fortnox visade sig vara ett bra val, eftersom vi ville automatisera våra flöden och ha ett system med hög användarvänlighet.

Susanna

Ekonomichef, Svenskt kosttillskott

Något annat vi verkligen gillar är kopplingen mellan Fortnox och partners olika program. Detta har gjort att vi har fått ihop ett väldigt bra affärssystem, som är det bästa för vårt företags behov

Björn

Vd, Softwerk

30 dagar öppet köp
100% molnbaserat
Fri support
400 000+ kunder
Funderar du på att byta?

Vi berättar gärna mer

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt och hjälper dig med dina frågor kring bytet till Fortnox.

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Vill du lära dig mer?

Allt om företagande

Att vara egenföretagare ska vara enkelt. I Fortnox Företagsguide hjälper vi dig med allt som har med företagande att göra – allt från att starta och driva, till mer detaljerad information om bokföring, lön samt skatter och moms.
Har du frågor?

FAQ

Här besvarar vi några av vanligaste funderingarna kring hur det fungerar att komma igång med Fortnox. Kontakta oss om du inte hittar det svar du söker.
Kostar det något att flytta över sina uppgifter till Fortnox?

Nej, det är helt kostnadsfritt. Antingen skickar du in dina filer till oss via guiden ovan så importerar vi dem, eller så läser du in dem själv inne i programmet.

Hur lång tid tar det?

I de flesta fall är du igång redan samma dag. Hur lång tid just ditt byte tar beror på ditt företags komplexitet och hur mycket uppgifter som ska överföras. Ett byte till Fortnox kan ibland ta mellan två och fyra arbetsdagar att genomföra, men oftast går det snabbare än så.

Jag vill importera löner från ett tidigare program – går det?

I Fortnox finns det möjlighet att importera de anställda via PAXml-fil från ditt tidigare system. Notera att alla system inte stödjer export av PAXml, så kontrollera vad som gäller hos just din programleverantör. Byter ni från Visma Lön 300/600 så kan du importera de anställda genom att ta ut en personallista i Excel-fil.

För att komma igång med löneprogrammet med rätt ingående värden, inställningar och historik lägger du in den informationen i Fortnox Lön.

Se vår guide om hur du byter till Fortnox Lön.


När på året passar det att byta system?

Du kan göra bytet när som helst under året. Det spelar alltså ingen roll om du är mitt i ett räkenskapsår.

Hur kommer jag igång med programmet?

Fortnox är enkelt att komma igång med – men givetvis finns hjälp att få längs vägen. Vi har ett användarstöd i programmet och personlig support via telefon och chatt – helt kostnadsfritt. 

Därutöver har vi digitala kurser och företagsanpassade utbildningar som hjälper dig att komma igång och arbeta på bästa möjliga vis i programmet.

Läs mer om våra utbildningar


Hur fungerar abonnemangen?

När du startar ett nytt abonnemang hos oss har du alltid 30 dagars öppet köp. Du kan binda abonnemanget kvartalsvis eller årsvis beroende på vilket betalningsintervall som passar dig bäst. Priserna är differentierade beroende på bindningstid. Du kan säga upp abonnemanget när som helst, dock senast 30 dagar före nästa faktureringsperiod påbörjas.

Första fakturan skickas via e-post 30 dagar efter att du genomfört din beställning.