Företagslån

Ett schysstare företagslån

Vi erbjuder flexibla företagslån utan oschyssta villkor, bindningstider och krångliga krav.

Få ökad kraft till investeringar

För stora och små finansieringsbehov

Behöver ditt företag stärka likviditeten eller investera i tillväxt? Med hjälp av ny teknik, realtidsdata och personlig service kan Capcito erbjuda skräddarsydda företagslån baserade på ditt företags unika behov. Låna upp till 2 miljoner i upp till 48 månader, helt utan dolda avgifter eller krångliga krav. Ansök med BankID och få ett kostnadsfritt erbjudande.

Capcito är sedan 2021 en del av Fortnox, men har även stöd för fler bokföringsprogram om ditt bolag använder ett annat system.

Besked inom 24 timmar

Vi hjälper ditt företag att stärka kassan enligt dina unika behov – oavsett om du vill investera i tillväxt eller täcka tillfälliga kostnader.

  • Ansök med BankID – besked inom 24 h

  • Lånet betalas ut direkt vid godkänd ansökan

Personligt erbjudande

Priset sätts individuellt, och det är helt kostnadsfritt att lösa lånet i förtid.

  • Kreditbeslut baserade på realtidsdata

  • Det kostar inget att lösa lånet i förtid

En del av Fortnox

Sedan 1 december 2021 är Capcito en del av Fortnox.

  • Personlig borgen som säkerhet

  • Inga dolda avgifter och bindningstider

Nyfiken på våra finansieringstjänster?

Vi berättar gärna mer

Lämna dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss inom kort och hjälper dig med dina funderingar.

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Vill du lära dig mer?

Allt om företagande

Att vara egenföretagare ska vara enkelt. I Fortnox Företagsguide hjälper vi dig med allt som har med företagande att göra – allt från att starta och driva, till mer detaljerad information om bokföring, lön samt skatter och moms.
Behöver du hjälp?

Välkommen att kontakta oss

Vanliga frågor och svar

FAQ

Här besvarar vi några av vanligaste funderingarna kring hur det fungerar att komma igång med företagslån. Kontakta oss om du inte hittar det svar du söker.
Vad krävs för att få ett företagslån?

För att kunna få ett företagslån behöver ditt företag ha en giltig bolagsform: Aktiebolag, kommanditbolag, handelsbolag eller enskild firma. Bolaget ska även ha funnits i minst fyra månader, inte ha skuldsaldo hos Kronofogden och en personlig borgen behöver tecknas för lånet.

Varför företagslån hos er istället för att låna hos banken?

Vårt företagslån är bra om du vill ha snabb finansiering baserad på aktuell försäljning. Banken bedömer ofta historisk företagsdata framför aktuell, vilket kan försvåra för företagare att få tillgång till schysst finansiering.

Med hjälp av smart teknik analyserar Capcito företagets försäljning och ger en gratis offert på mindre än en minut, utan att du behöver binda upp företaget på något. Besked ges inom 24 timmar, utbetalning sker direkt när företagslånet har.

Banken gör en helhetsbedömning baserat på er som företagare. De tittar på erfarenhet, utbildning, privatekonomi och tidigare bokslut. Är bolaget i en uppstartsfas vill de ofta se en affärsplan och veta hur långt ni har kommit. De kan vilja se ägarstruktur, likviditetsbudget och projekterad säljplan. Sammantaget innebär allt detta såklart att det ofta tar lång tid att få ett besked.

Vad innebär personlig borgen?

Det betyder att en eller flera personer går in som säkerhet för betalning om företaget inte skulle lyckas återbetala lånet. I extrema fall kan alltså denna eller dessa personer bli personligt betalningsskyldiga om företaget inte kan återbetala lånet.

Vad kostar företagslån?

Ni betalar endast räntan som varierar från 0,9–4,2 %. Inga fasta eller dolda kostnader tillkommer. Räntan är individuell och baseras på ert företags kreditvärdighet och förutsättningar.Amortering sker veckovis. Ni kan alltid betala tillbaka lånet när ni vill, utan extra kostnad.Den totala räntekostnaden beror på hur lång lånetid ni väljer (från 3 till 48 månader).

  • Om ni lånar 50 000 kr i 6 månader med 2 % blir totalkostnaden 3 211 kr

  • Lånar ni 50 000 kr i 12 månader blir totalkostnaden 6 428 kr

Besök vårt användarstöd