FÖR IDROTTSFÖRENINGAR

Fortnox Förening för IdrottOnline

Effektivisera och modernisera det tidskrävande arbetet med fakturering och bokföring i din idrottsförening eller ditt förbund, spara tid och få full koll på ekonomin. Skapa avgifterna i IdrottOnline och använd sedan Fortnox webbaserade program för att skicka de automatiskt skapade fakturorna till era medlemmar. Som medlem i Riksidrottsförbundet betalar din förening endast 149 kr/mån exkl moms (ord pris 257 kr/mån).

Fortnox Förening för IdrottOnline

Med bokföring, fakturering och integrationslicens samlade i ett paket har du allt du behöver för att komma igång med bokföring och fakturering i din idrottsförening eller ditt förbund.

149
kr/mån
Stiliserad ikon föreställande en kalender

30 dagar öppet köp

Testa ett nytt sätt att jobba, i lugn och ro.

Stiliserad ikon föreställande två kunder

400 000+ kunder

Vi är Sveriges mest valda ekonomiprogram online.

Stiliserad ikon föreställande en luftballong bland moln

100% molnbaserat

Jobba var du vill. Var trygg med automatiska uppdateringar och backuper.

Stiliserad ikon föreställande två pratbubblor varav den ena innehåller ett frågtecken

Fri support

Få hjälp direkt i programmet, via chatt eller telefon.

Allt en förening behöver

Vi vet att de allra flesta som engagerar sig i idrottsföreningar gör det ideellt, vid sidan om jobb, familjeliv och idrott. Att få in medlemsavgifter och träningsavgifter till föreningen kräver flera olika system och tar kassören åtskilliga timmar. Tack vare kopplingen mellan IdrottOnline och Fortnox kan du spara en massa värdefull tid, som du istället kan lägga på att utveckla föreningen sportsligt eller organisatoriskt.

När du skapar avgifterna i IdrottOnline skapas samtidigt fakturaunderlag automatiskt i Fortnox Fakturering. Du kan sedan välja hur du vill att fakturorna ska skickas, det finns ett flertal olika alternativ att välja på. Inbetalningar och bokföring sköter du därefter enkelt och smidigt i Fortnox Bokföring.

Din idrottsförening får tillgång till programmen Bokföring, Fakturering, och en Integrationslicens som behövs för kopplingen till IdrottOnline.

Mer om programmen

Bokföring

Här kan du enkelt hålla koll på föreningens bokföring, du har alltid tillgång till alla siffror, och kan dela information med kassör och styrelse, revisor eller idrottsservice. Skicka betalfiler till din internetbank och få tillbaka återrapporteringsfilen när fakturorna har blivit betalda. Användarvänlig, ny och modern funktionalitet för att förenkla ditt arbete som kassör. Bokför i Idrottens BAS-kontoplan, och få ut balans- och resultatrapport för k1.

 Mer om Fortnox Bokföring

Fakturering

I Fortnox Fakturering kommer du åt din kundreskontra vart du än befinner dig, du behöver aldrig känna dig låst till kansliet igen. Använd avtalsfaktureringen och ta emot återrapporteringsfiler via internetbanken för att automatiskt bocka av inbetalda medlemsavgifter. Kopplingen till autogiro kan ytterligare förenkla inbetalningsrutinen. Vissa månader kan vara mer stressiga än andra, låt då Fortnox skicka fakturorna åt dig, digitalt eller utskrivet och postat.

 Mer om Fortnox Fakturering

Integration

Tack vare Integrationslicensen, som ingår i paketet, kan du koppla din förenings Fortnox till IdrottOnline. Det hjälper dig att effektivisera hela det administrativa arbetet i föreningen, med hanteringen av fakturor, inbetalningar och bokföring. Men det finns också 400 andra för- och eftersystem som du kan välja mellan och koppla till Fortnox om du inte hittar det din förening behöver bland våra produkter.

 Mer om Fortnox Integration

Aktivera Fortnox

Det är enkelt att komma igång med Fortnox Förening för IdrottOnline. Följ stegen nedan och börja förenkla föreningens administration direkt!

  1. Först skaffar du Fortnox Förening genom att beställa på den här sidan.
  2. Logga sedan in i Fortnox och gå vidare till Administrera användare, som du hittar via företagsnamnet uppe till höger.
  3. Sök upp IdrottOnline via knappen Lägg till integration och klicka på Godkänn.
  4. När du har godkänt får du en aktiveringskod som du anger i IdrottOnlines portal – därefter är kopplingen klar!
  5. Om din förening även behöver fakturera minderåriga finns det en speciell fakturamall för det. Kontakta oss på avtal@fortnox.se så hjälper vi dig att lägga till den.

Fler program

Självklart finns det fler program som kan effektivisera det administrativa arbetet i föreningen – exempelvis Leverantörsfakturaattest, Autogiro, och Lön! Du kan när som helst, så fort behov uppstår, utöka ditt affärssystem med våra övriga program som alla är integrerade med varandra.

Mer om programmen

Leverantörsfakturaattest

Använd Fortnox Leverantörsfakturaattest för att få full kontroll på föreningens leverantörsfakturor. Minimera risken för felaktiga eller försenade utbetalningar och för att fakturor tappas bort på vägen. Med Fortnox Leverantörsfakturaattest kan fakturorna attesteras på ett mycket smidigt sätt via datorn, surfplattan eller mobilen.

 Mer om Fortnox Leverantörsfakturaattest

Autogiro

Låt dina medlemmar betala sina medlemsavgifter via autogiro. Undvik onödigt pappersarbete, sena inbetalningar och påminnelser. Med Fortnox Autogiro kan du välja med vilket intervall dragningarna ska göras och banken ser till att medlemsavgifterna finns på kontot när de ska!

 Mer om Fortnox Autogiro

Lön

Du kan i samma lönekörning betala ut lön, arvoden och förmåner till exempelvis dina medlemmar, anställda, domare, idrottsutövare och styrelseledamöter. Du gör inställningar för varje person vad gäller skatt och arbetsgivaravgifter och programmet håller reda på vad som ska betalas och dras för varje person och ser till att arbetsgivardeklarationer och kontrolluppgifter blir korrekta.

 Mer om Fortnox Lön

Vi vet att du som är kassör i en idrottsförening lägger ner mycket av din privata tid på att jobba med föreningens ekonomi. Med Fortnox digitala flöden minskar du tiden du behöver lägga på administration och kan istället ägna mer tid åt annat. Med våra plustjänster kan du till exempel få fakturorna utskrivna och skickade till medlemmarna per automatik, och leverantörsfakturor kan skannas in, tolkas och registreras i programmet automatiskt. 

 Våra plustjänster

Chatt och mail

I ditt avtal med Riksidrottsförbundet ingår fri tillgång till vår support via telefon, chatt och mail. Här hittar du öppettider och kontaktuppgifter till vår support.

Sverigeledande på webbaserad bokföring

Fortnox består av ett brett utbud av program och tjänster för småföretagare, föreningar samt redovisnings - och revisionsbyråer. Fortnox program är enkla att använda, men ändå kraftfulla och funktionsrika nog att möta de flesta behov och önskemål. Välkommen till Fortnox - en värld av förenklad administration.

Glad kvinna
"Rikt på funktioner men samtidigt enkelt att jobba med"