Fortnox för föreningar

Fortnox i IdrottOnline

Effektivisera och modernisera det tidskrävande arbetet med fakturering och bokföring i din idrottsförening eller ditt förbund, spara tid och få full koll på ekonomin – helt kostnadsfritt! Skapa avgifterna i IdrottOnline och använd sedan Fortnox webbaserade program för att skicka de automatiskt skapade fakturorna till era medlemmar.

250 000+ kunder

Fri support

30 dagar öppet köp

Allt är webbaserat

Allt en förening behöver

Vi vet att de allra flesta som engagerar sig i idrottsföreningar gör det ideellt, vid sidan om jobb, familjeliv och idrott. Att få in medlemsavgifter och träningsavgifter till föreningen kräver flera olika system och kostar kassören åtskilliga timmar. Tack vare den helt kostnadsfria kopplingen mellan IdrottOnline och Fortnox kan du spara en massa värdefull tid, som du istället kan lägga på att utveckla föreningen sportsligt och organisationsmässigt.

När du skapar avgifterna i IdrottOnline skapas samtidigt fakturaunderlag automatiskt i Fortnox Fakturering. Du kan sedan välja hur du vill att fakturorna ska skickas, det finns ett flertal olika alternativ att välja på, och sköta inbetalningar och bokföring smidigt och enkelt i Fortnox Bokföring.

Din idrottsförening får kostnadsfritt tillgång till programmen Bokföring, Fakturering och Leverantörsfakturaattest.

Mer om programmen
Bokföring

Här kan du enkelt hålla koll på föreningens bokföring, du har alltid tillgång till alla siffror, och kan dela information med kassör och styrelse, revisor eller idrottsservice. Skicka betalfiler till din internetbank och få tillbaka återrapporteringsfilen när fakturorna har blivit betalda. Användarvänlig, ny och modern funktionalitet för att förenkla ditt arbete som kassör. Bokför i Idrottens bas-kontoplan, och få ut balans- och resultatrapport för k1.

 Mer om Fortnox Bokföring

Fakturering

I Fortnox Fakturering kommer du åt din kundreskontra vart du än befinner dig, du behöver aldrig känna dig låst till kansliet igen. Använd avtalsfaktureringen och ta emot återrapporteringsfiler via internetbanken för att automatiskt bocka av inbetalda medlemsavgifter. Kopplingen till autogiro kan ytterligare förenkla inbetalningsrutinen. Vissa månader kan vara mer stressiga än andra, låt då Fortnox skriva ut och skicka fakturorna åt dig.

 Mer om Fortnox Fakturering

Leverantörsfakturaattest

Använd Fortnox Leverantörsfakturaattest för att få full kontroll på föreningens leverantörsfakturor. Minimera risken för felaktiga eller försenade utbetalningar och för att fakturor tappas bort på vägen. Med Fortnox Leverantörsfakturaattest kan fakturorna attesteras på ett mycket smidigt sätt via datorn, surfplattan eller mobilen.

 Mer om Fortnox Leverantörsfakturaattest

Aktivera Fortnox

För att komma igång med Fortnox börjar du med att aktivera Fortnox inne i din förenings IdrottOnline, se instruktionsfilm. Följ sedan guiden om vilka inställningar som ska göras i IdrottOnline samt Fortnox, innan du kommer igång med avgiftshanteringen. Om din förening redan använder Fortnox behöver du bara kontakta oss på tel 0470-785000, så ser vi till att er förening får ta del av erbjudandet och hjälper er att komma igång.

På vår YouTube-kanal har vi samlat ett antal filmer som du kan titta på om du behöver hjälp.

 Kom igång-filmer

Fler program

Självklart finns det fler program som effektiviserar det administrativa arbetet i föreningen - exempelvis Autogiro, CRM Säljstöd och Lön! Du kan när som helst, så fort behov uppstår, utöka ditt affärssystem med våra övriga program som alla är integrerade med varandra.

Mer om programmen
Autogiro

Låt dina medlemmar betala sina medlemsavgifter via autogiro. Undvik onödigt pappersarbete, sena inbetalningar och påminnelser. Med Fortnox Autogiro kan du välja med vilket intervall dragningarna ska göras och banken ser till att medlemsavgifterna finns på kontot när de ska!

 Mer om Fortnox Autogiro

CRM Säljstöd

I Fortnox CRM Säljstöd håller du ordning på alla dina kontakter – medlemmar, leverantörer och sponsorer m.m. Du kan skapa aktiviteter med påminnelser per kontakt för att ha kontroll på ärenden och åtaganden och kan enkelt göra urval för att exempelvis göra ett snyggt e-postutskick till en specifik grupp.

 Mer om Fortnox CRM Säljstöd

Lön

Du kan i samma lönekörning betala ut lön, arvoden och förmåner till exempelvis dina medlemmar, anställda, domare, idrottsutövare och styrelseledamöter. Du gör inställningar för varje person vad gäller skatt och arbetsgivaravgifter och programmet håller reda på vad som ska betalas och dras för varje person och ser till att arbetsgivardeklarationer och kontrolluppgifter blir korrekta.

 Mer om Fortnox Lön

Vi vet att du som är kassör i en idrottsförening lägger ner mycket av din privata tid på att jobba med föreningens ekonomi. Med Fortnox digitala flöden minskar du tiden du behöver lägga på administration och kan istället ägna mer tid åt annat. Med våra plustjänster kan du till exempel få fakturorna utskrivna och skickade till medlemmarna per automatik, och leverantörsfakturor kan skannas in, tolkas och registreras i programmet automatiskt. 

 Våra plustjänster

Chatt och mail

I ditt avtal med Riksidrottsförbundet ingår fri tillgång till vår support via chatt och mail. Här hittar du öppettider och kontaktuppgifter till vår support.

Sverigeledande på webbaserad bokföring

Fortnox består av ett brett utbud av program och tjänster för småföretagare, föreningar samt redovisnings - och revisionsbyråer. Fortnox program är enkla att använda, men ändå kraftfulla och funktionsrika nog att möta de flesta behov och önskemål. Välkommen till Fortnox - en värld av förenklad administration.

Glad kvinna
"Rikt på funktioner men samtidigt enkelt att jobba med"