Övrigt

Smart koppling: Skattekonto

Skattekonto icon

Skattekonto

Skattekonto main image

Tjänsten tittar på ditt företags skattekonto en gång per dag och bokför automatiskt nya transaktioner för 17:- per månad. (Om det står 100:- någonstans så är det fel.)

Om Skattekonto

Tjänsten letar efter nya transaktioner på skattekontot varje dag och bokför dem.

JSI Skattekonto (559323-5533) behöver registreras som ombud, med rätt att läsa skattekontot, hos Skatteverket. Välkomstsidan har en länk till Skatteverket för att registrera ombud. Detta krävs för att JSI Skattekonto ska kunna kommunicera med Skatteverket utan att be er om BankID varje dag.

Om vi inte blivit ombud hos Skatteverket kommer vi försöka göra bokföringen i två veckor, sedan pausar vi integrationen. Vid varje misslyckat försök skickas epost till den registrerade e-postadressen.

Så fungerar kopplingen med Fortnox

Transaktionerna bokförs med baskonton för aktiebolag. Det finns möjlighet att byta tjänstens standardkonton mot egna konton.

Tjänsten håller reda på vilka av Skatteverkets transaktioner som bokförts, men gör i dagsläget ingen avstämning av kontot.

Återkoppla gärna med information om era användningsfall för att påverka framtida utveckling.

Ingår i alla paket

Minimera risken för fel

Integrationslicensen ingår i alla våra paket för företagare, så att du kan underlätta ditt företagande genom att koppla externa system till Fortnox.

Men hur går det till? Jo, systemen skickar information – till exempel underlag för bokföringen och faktureringen – mellan varandra. Du slipper dubbelregistrering och sparar tid. Och inte minst: du minimerar risken för fel.

Grafik som visar hur integrationer till Fortnox fungerar