Affärsstöd

Möt Fredrik - Domain Expert och stilikon

Resan till Fortnox började med ett tips från en före detta kollega. Nu är han lätt att känna igen när han rör sig på kontoret genom de ikoniska fyrkantiga glasögonen och den färgglada mössan.  Han kombinerar en finkaffe i receptionen med att följa  de senaste trenderna inom martech. Har man tur berättar han om sitt kändismöte i Värnamo med David Hasselhoff. 

Det här är Fredrik Hugosson.

Hur Hugosson blev Fortnox Fredrik
Hur Hugosson blev Fortnox Fredrik

Fredrik hamnade på Fortnox på samma sätt som många andra: han blev tipsad av en före detta kollega att det är en arbetsplats han skulle trivas på. Det krävdes lite tålamod att vänta in den rätta rollen, men när den dök upp tog han chansen.

- Det som lockade med Fortnox var såklart det starka varumärket och drivet att som organisation hela tiden bli bättre. 

Väl på plats var det tydligt att det var en bra matchning. Idag jobbar Fredrik med, som han själv säger, “otroligt duktiga kollegor” inom bland annat sälj och marknad, produktutveckling och affärsstöd. På senaste tiden har han börjat arbeta med en ny avdelning inom koncernen för att lära sig mer djupgående information om Fortnox produkter för att lättare förstå behoven i framtiden.

- Det finns en stark framåtanda här. Det är tydligt att Fortnox vill locka till sig talanger! 


" Det finns en stark framåtanda här. Det är tydligt att Fortnox vill locka till sig talanger! "

Fredrik Hugosson

Martech 🤝 kundnytta

Fredrik jobbar som Domain Expert inom det område på Fortnox som utvecklar system för att stötta resten av företaget. I sin roll ansvarar han bland annat för att bevaka trender inom martech (marketing technology) och att följa hur marknaden av leverantörer utvecklar sig.

- Martech är ett område som rör sig otroligt fort! För att hänga med i utvecklingen går jag årligen på olika marknadsföringsevent, fysiskt såväl som digitala, och följer branschanalytiker på sociala medier. 

En typisk dag på jobbet innehåller framför allt interna möten där han representerar de system som Fortnox använder inom Sälj & Marknad. Fredriks roll är att säkerställa att de servar slutanvändarna på bästa sätt. På lunchen är det inte ovanligt att han tar in en löptur på Arenastaden som ligger precis bredvid Växjökontoret. Men - alla dagar är inte typiska dagar på jobbet.

De mindre typiska dagarna får Fredrik arbeta med de främsta konsulterna i Sverige. Då handlar det om att lära sig mer om hur framtiden ser ut, hur de senaste innovationerna kan användas på Fortnox och skapa nya kontakter inom branschen. Allt detta gör att Fredrik är en viktig del i att hjälpa till att definiera hur Fortnox framtida martech-stack ska se ut. 

Ett team av experter

Såklart gör han det inte helt själv.

- Mitt team består av experter inom olika teknikområden. Tillsammans gör vi våra kollegors arbete enklare genom att leverera system och beslutsstöd.

Jobbet handlar till stor del om att ta ansvar för de koncernövergripande initiativen vad gäller infrastruktur och stödsystem. Oavsett om det handlar om Business Intelligence, CRM/MA eller support-system så är någon från Fredriks team inblandade.

- Vi får hjälpa till på flera ställen i organisationen, och se vilka framgångar vårt jobb skapar på väldigt många sätt. Och ibland blir det fika för att fira!

Så här jobbar vi med affärsstöd

Våra olika funktioner inom affärsstöd ser till att vardagen flyter på, både för våra medarbetare och våra kunder. Här finns både de som brinner för paragrafer i lagboken och för samspelet mellan människor.

Att jobba med affärsstöd är att se till att Fortnox fungerar. Vi ser till att resten av organisationen kan göra det de är bäst på för att skapa förändring både i det stora och det lilla. Tillsammans så ser vi till att resten av företaget kan bidra till att skapa ett välmående samhälle format av framgångsrika företag.

Hitta ditt nästa, och bästa, jobb!

Se våra lediga tjänster

Vi älskar bra kombinationer. Den där perfekta blandningen av arbetsuppgifter, kompetenser och personligheter. En härlig kompott av mänsklig drivkraft och kreativitet. Här får du möjligheten att skina som individ och tillhöra ett större sammanhang. Hos Fortnox behöver du inte välja. Hos oss får du det bästa av två världar.

Redo att skapa din framgångsmix?