Marknad & kommunikation

Möt Freddy - Marketing Project Lead och friskvårdsfantast

Konvertering, SEO och Coopertest - för den som gillar marknadsföring kan det verka som att en ska bort. För vår Marketing Project Lead är det definitivt en kombination som gör honom uthållig på alla fronter. Att det är högt tempo som gäller är det ingen tvekan om, både på kontoret och utanför det.

Det här är Freddy Jenebeck.

En roll i rörelse
En roll i rörelse

Freddy kommer från Växjö från början, och det är ingen tvekan om att det är här han hör hemma. 

- När jag skulle flytta hem igen efter en treårig utflykt för studier nere i Lund fanns det egentligen bara ett alternativ i mitt huvud – och det var Fortnox. Jag hade bara hört bra saker om företagskulturen och hur det var att jobba där. För det andra ville jag komma till ett företag som inte står still, utan som hela tiden blickar framåt och utvecklas.

Att stå still är eventuellt det enda han inte gör som projektledare i ett marknadsteam, eller Marketing Project Lead som hans officiella titel är. Det är en bred roll som inkluderar att planera, genomföra och följa upp parallella projekt.

- Jag arbetar som operativt ansvarig för marknadsrelaterade aktiviteter och kampanjer. I praktiken kan det exempelvis handla om att sätta upp och initiera planer för nya produkter som lanseras, eller att se till att vi marknadsför våra befintliga produkter på ett bra sätt till relevanta målgrupper i olika kanaler.

- Det är ett högt tempo, vilket gör att man ofta under en dag hoppar fram och tillbaka mellan olika projekt och initiativ. Jag har fått lära mig att snabbt skifta fokus från en sak till en annan. Men jag väljer det framför att det är händelsefattigt och lågt tempo alla dagar i veckan!

"Utvecklingsmöjligheterna känns närmast obegränsade när företaget fortsätter att växa som det gör. Det är såklart motiverande som individ."

Freddy Jenebeck

Direktmarknadsföring och kampanjoptimering

Teamet som Freddy jobbar inom ansvarar för marknadsföring mot direktkunder - vilket i Fortnox värld är kunder som inte är redovisningsbyråer. Teamets huvudansvar är att genom relevant och målgruppsanpassad marknadsföring skapa intresse för Fortnox och driva besökare till webben eller konverterande sidor. 

- I slutändan vill vi lotsa till antingen ett köp eller en kontakt med oss. I praktiken kan det handla om allt från att planera och ta fram material till olika kampanjer, till att säkerställa att vi ligger högt upp i sökresultat på Google kring allt som har med företagande att göra. 

- Även om alla i teamet har samma syfte och mål med vårt arbete ser allas vardag ganska olika ut. Vi har flera olika kompetenser med specialister inom text, bild, video, marketing automation och sökmotoroptimering och -marknadsföring. Vi har en stor bredd och det är kul att se vad vi tillsammans åstadkommer på daglig basis. Och förutom det så har vi väldigt kul ihop!

Ett bevis på det är hur Freddy är känd på kontoret. Han har närapå ett artistnamn, något som han bara tycker är roligt.

- Några av mina kollegor kallar mig Fredrik på skämt. Det har lett till att nyanställda, som jag ändå har arbetat ganska nära, ganska långt in i sin anställning har trott att det har varit mitt riktiga namn. Jag vill därmed passa på att, i detta offentliga sammanhang, klargöra att jag heter Freddy, på riktigt.

Från kollegor till vänner

Så hur passar Coopertestet in i arbetsvardagen? Testet går ut på att springa så långt som möjligt under 12 minuter för att sen kunna räkna ut en persons syreupptagningsförmåga - alternativt för att kunna skryta med att man är bäst. Det sistnämnda är eventuellt den lite viktigare delen i intervallgruppen Freddy är med i.

- Vi är ett härligt gäng som springer på lunchen varje onsdag i ur och skur. Varje vecka är det ett annat upplägg eller utmaning. Generellt måste jag ge en shoutout till friskvårdsmöjligheterna. Fortnox uppmuntrar till hälsa och välmående på ett sätt jag inte upplever att många andra bolag gör. 

Det bästa är att det går att kombinera med att prata med kollegor. Förutom intervallträningen ser man ganska ofta Freddy dra med några kollegor till pingisbordet för aktiva diskussioner.

- Fortnox för mig är en kombination av kollegorna och utvecklingsmöjligheterna. Under mina år här har jag lärt känna massor av människor som jag nu betraktar som vänner även privat – och det får ju absolut ses som ett gott betyg. Gällande utvecklingsmöjligheterna känns de närmast obegränsade i och med att företaget fortsätter att växa så som det gör, vilket såklart är motiverande som individ.

- Så här lite drygt fem år senare kan jag bara konstatera att Fortnox både har uppfyllt och överträffat mina förväntningar. Det är en fantastisk arbetsplats som månar om dig som individ på både ett privat och karriärmässigt plan. Trots att vi nu för tiden är ganska många så är det en familjär känsla på kontoret, vilket gör det enkelt att trivas.

Så här jobbar vi med marknad och kommunikation

På Fortnox samarbetar våra kommunikations- och marknadsavdelningar för att tillsammans kunna nå fler. Vi skriver, designar, filmar, redigerar, planerar, optimerar, publicerar och diskuterar för att kunna förklara vad och vilka Fortnox är.

Här finns både utrymmet att vara en generalist, men också möjligheten att bli specialist. Oavsett om du drivs av att hitta rätt fotovinkel, kombinera färger eller skapa budskap för specifika målgrupper så finns möjligheten att briljera hos oss.

Hitta ditt nästa, och bästa, jobb!

Se våra lediga tjänster

Vi älskar bra kombinationer. Den där perfekta blandningen av arbetsuppgifter, kompetenser och personligheter. En härlig kompott av mänsklig drivkraft och kreativitet. Här får du möjligheten att skina som individ och tillhöra ett större sammanhang. Hos Fortnox behöver du inte välja. Hos oss får du det bästa av två världar.

Redo att skapa din framgångsmix?