Kunskapsbanken

Verktyg för ett framgångsrikt företagande

Oavsett vart du är på väg, eller vilka idéer du vill förverkliga, så går vi bredvid.

Fortnox Företagsguide
Allt om företagande

Vad behöver du tänka på när du startar och driver företag? Hur fungerar bokföring i praktiken? Och vad behöver du egentligen ha koll på om du planerar att anställa? Det – och mycket mer – hittar du i vår företagsguide.

Utbildningar
Bli en expert i Fortnox program

Oavsett om du är helt ny i Fortnox, eller om du är en van användare som vill fördjupa dina kunskaper, har vi utbildningar som hjälper dig att optimera arbetet i våra program. Gå en digital klassrumsutbildning, se en inspelad utbildning för att boosta dina programkunskaper eller boka in en utbildning på plats.

Välkommen till vår blogg
Välkommen till vår blogg

Ta en stund och låt dig inspireras av kundberättelser, håll dig uppdaterad kring aktuella nyheter för dig som företagare eller få tips och råd inom digitalisering.

Momskalkylator

Har du ett pris med moms som du vill räkna ut utan moms, eller vice versa? Med vår momskalkylator slipper du huvudbry.

Lönekalkylator

Hur mycket pengar i plånboken ger en viss bruttolön? Fyll i dina löneuppgifter och få svar på ett knapptryck.

Ekonomisk ordlista
Ekonomisk ordlista

Som företagare stöter du på en hel del olika termer – vissa svårare än andra. I vår ekonomiska ordlista har vi därför sammanställt enkla förklaringar till ord och begrepp inom ekonomi och företagande.

En kvinna som står i dörren till en byggnad
Allt om att starta företag
Allt om att starta företag

Vi går igenom steg för steg vad du behöver tänka på och hur du går tillväga i praktiken när du startar företag – oavsett om det är ett aktiebolag, handelsbolag eller en enskild firma.