En kvinna som står med en surfplatta i en verkstad
6 månader kostnadsfritt för nystartade

För dig med enskild firma

Levebröd eller extraknäck? Oavsett vilket ska du känna dig säker på att firmans bokföring kan skötas på rätt sätt. Få en trygg start på ditt företagande med Fortnox Enskild Firma.

Fortnox Enskild Firma

Starta med trygghet

Med Fortnox får du en trygg och enkel plattform för att sköta ekonomin och administrationen i din nystartade firma. Vårt utvalda paket för enskild firma hjälper dig att ta betalt av dina kunder och gör bokföringen enklare.

  • 6 månader kostnadsfritt för nystartade (spara fr. 1 794 kr)

  • Checklistor och guider anpassade för enskild firma

  • Gratis support och 30 dagar öppet köp

  • Dessutom: 5 valfria uppdrag gratis hos Offerta

Ta betalt med ett par klick

Skapa och skicka fakturor helt digitalt med ett par klick, via Fortnox App eller datorn. Du får flera smarta funktioner såsom automatisk återrapportering av inbetalningar från din bank samt rapportering av rot-, rut- och grönt avdrag till Skatteverket. I plattformen finns även faktureringslösningar som hjälper dig att ta betalt – du behöver till exempel bara skapa en faktura och skicka den, sedan sköter vi eventuella påminnelser.

Stöd för båda bokföringsmetoderna

Du kanske är bekant med de två bokföringsmetoderna? Som nystartad är kontantmetoden att föredra tack vare dess enkelhet. När din verksamhet växer kan du behöva ändra till faktureringsmetoden. I Fortnox kan du ändra bokföringsmetod i samband med ett nytt räkenskapsår – en skön vetskap för dig som vill kunna växa.

Koppla Fortnox till din bank

Med en bankkoppling sköter du effektivt alla in- och utbetalningar på ditt företagskonto, då de hanteras direkt i Fortnox Bokföring. Med funktionen Bokföring från kontoutdrag kan en stor del av bankhändelserna dessutom hanteras och bokföras helt automatiskt. En annan stor fördel med ett företagskonto är att det blir enklare att skilja mellan firmans ekonomi och din egen privatekonomi.

Samarbeta med en redovisningskonsult

Känns steget stort – eller vill du ha ett erfaret, extra öga på bokföringen? Genom att samarbeta med en redovisningskonsult som också arbetar i Fortnox får du värdefull hjälp vid till exempel årsbokslut. Du bestämmer själv omfattningen på samarbetet.

Bokföring per automatik

Med smarta och automatiserade lösningar gör vi bokföring enklare för din enskilda firma. Kvitton och leverantörsfakturor hanteras helt digitalt och du får automatiskt förslag på hur de ska bokföras. Vi har kopplingar till samtliga Sveriges största banker, vilket gör att betalningar enkelt hanteras direkt från programmet. 

Koppla ihop med andra system

Med en Integrationslicens har du möjlighet att koppla ihop ditt Fortnox med andra, externa system. Genom att integrera Fortnox med exempelvis kassasystem eller arbetsordersystem effektiviserar du din administrationen i ditt företag och undviker dubbelarbete.

Arbeta när du vill, var du vill

Du kan sköta mycket av företagets administration direkt i mobiltelefonen via Fortnox App. Du kan till exempel hantera inkomna fakturor från dina leverantörer, skicka fakturor till dina kunder och få en automatiserad och förenklad hantering av kvitton och utlägg.

Vi hjälper dig att hitta kunder

Offerta bjuder din nystartade firma på 5 valfria uppdrag, helt kostnadsfritt, för att hjälpa dig att hitta kunder i uppstarten. Offerta är Sveriges största marknadsplats för tjänster och varje vecka publiceras tusentals uppdrag.

Du hittar mer information om erbjudandet i FAQ:n längre ner på sidan.

Automatiserad kvittohantering

Med tjänsten Kvitto & Utlägg får du en smidig hantering av företagets alla kvitton – både privata utlägg och företagsköp – direkt i Fortnox App. Du fotar kvittot, och vi hjälper till med tolkning samt ger förslag på bokföringskonton eller utläggskategori. Tjänsten kostar 4,90 kr per tolkat kvitto och har ingen licenskostnad – du betalar med andra ord bara när du använder tjänsten.

Så kommer du igång

1
Beställ

Börja med att beställa Fortnox Enskild Firma – glöm inte att ange kampanjkoden NYSTARTADEF.

2
Vi guidar dig

Checklistor och guider för att komma igång i plattformen – och som företagare.

3
Gör din grej

Vi hoppas att du är redo att göra det du är bäst på. Frågor om plattformen? Du är alltid välkommen att höra av dig till oss!

Så här säger våra kunder

Att jag får pushnotiser när en leverantörsfaktura kommit in innebär att jag sparar tid. Nu kan jag kolla direkt om det är en faktura som stämmer så att jag kan godkänna den och hålla koll.

Filip

Snickare

Programmet är väldigt enkelt och jag behöver inte göra så mycket. Det går väldigt snabbt att bokföra och skicka fakturor.

Olivia

Restaurangägare

I Fortnox är det enkelt. Man får en enkel överblick och en enkel design och layout.

Ebba

Vd och ekonom, Laudio

Programmet är interaktivt, smidigt och snyggt, vilket gör att man vill jobba i Fortnox. Det tar helt enkelt inte emot att jobba med ekonomi och bokföring nu.

Philip

Delägare, Get Raw

30 dagar öppet köp
100% molnbaserat
Fri support
500 000+ kunder
Vill du veta mer om Fortnox Enskild Firma?

Vi berättar gärna mer

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Vad innebär bolagsformen?

Enskild firma – så funkar det

Företagsformen enskild firma passar bra när du börjar i liten skala eller inte planerar att göra några större investeringar. Firman är ingen egen juridisk person, vilket betyder att du som privatperson personligen ansvarar för företagets skulder och avtal – vilket gör det viktigt att hålla isär din privatekonomi och firmans ekonomi. En enskild firma kan endast ha en ägare. Några av fördelarna med bolagsformen är att du inte behöver något startkapital och att de sociala avgifterna är lägre än i ett aktiebolag.
Har du frågor?

FAQ

Har du några frågor? Här besvarar vi några av de vanligaste funderingarna kring hur det fungerar att komma igång med Fortnox. Hittar du inte svar på det du söker? Kontakta oss så hjälper vi dig vidare.
Hur fungerar abonnemangen?

När du startar ett nytt abonnemang hos oss har du alltid 30 dagars öppet köp. Du kan binda abonnemanget kvartalsvis eller årsvis beroende på vilket betalningsintervall som passar dig bäst. Priserna är differentierade beroende på bindningstid. Du kan säga upp abonnemanget när som helst, dock senast 30 dagar före nästa faktureringsperiod påbörjas.

Första fakturan skickas via e-post 30 dagar efter att du genomfört din beställning.

Hur kommer jag igång med programmet?

Fortnox är enkelt att komma igång med – men givetvis finns hjälp att få längs vägen. Vi har ett användarstöd i programmet och personlig support via telefon och chatt – helt kostnadsfritt. 

Därutöver har vi digitala kurser och företagsanpassade utbildningar som hjälper dig att komma igång och arbeta på bästa möjliga vis i programmet.

Läs mer om våra utbildningar


Hur bokför man i Fortnox?

Med Fortnox bokföringsprogram sker mycket av bokföringen per automatik. Exempelvis erbjuder vi helt automatisk bokföring av banktransaktioner, AI-genererade bokföringsförslag av leverantörsfakturor – och mycket annat! Med hjälp av smarta konteringsmallar sparar du dessutom tid när du bokför dina verifikationer så att du slipper tänka på debet och kredit och vilka bokföringskonton som ska användas varje gång. Smart va?

Nu skrapar vi bara på ytan – i vårt användarstöd kan du läsa mer om alla smarta funktioner som gör att din löpande bokföringen blir så enkel som möjligt.

Hur lägger jag till fler användare?

Är ni flera som som ska samarbeta och behöver åtkomst till programmet behövs en licens per användare och program. I checkouten (efter du har valt paket) väljer du enkelt det antal licenser som ska läggas till för respektive program. Antalet användare är obegränsat.

Kan jag få hjälp av en redovisningsbyrå?

Självklart! Fortnox används av tusentals redovisningskonsulter över hela landet, vilket gör att hjälp alltid finns nära till hands. Ni bestämmer själva upplägg – om du vill göra det mesta av jobbet själv medan byrån sköter avstämningar och rapportering, eller om du önskar att byrån även sköter det löpande ekonomiarbetet. Med vår plattform är det enkelt att samarbeta!

Hitta en redovisningsbyrå som använder Fortnox ›


Hur tar jag del av erbjudandet med Offerta?

Som nystartad är du säkert på jakt efter fler kunder – eller de allra första. Och där kan vi hjälpa dig. Vi bjuder på 5 valfria uppdrag gratis hos Offerta när du beställer Fortnox till ditt nya företag.

Offerta, som sedan 2021 är en del av Fortnox, är Sveriges största marknadsplats för tjänster. Varje vecka publiceras tusentals uppdrag av kunder som behöver proffshjälp i hemmet, sin bostadsrättsförening eller på jobbet. Du kan ta del av uppdragen i din bransch och region direkt i mobilen. Du väljer själv vilka förfrågningar du vill besvara och när.

För att testa Offerta och besvara 5 valfria kunder kostnadsfritt, behöver du bara anmäla ditt intresse hos Offerta. Observera att du först måste ha skaffat ett abonnemang hos Fortnox för att kunna ta det av erbjudandet. Erbjudandet gäller ej om du sedan tidigare är kund hos Offerta.

Läs mer om erbjudandet

Villkor för koden

Med koden NYSTARTADEF erhålls paketet Fortnox Enskild Firma kostnadsfritt i sex månader (värde fr. 1 794 kr).

Koden gäller enbart för dig som startat en enskild firma under de senaste tre månaderna, räknat från beställningstillfället. Om du inte uppfyller villkoret kommer du att faktureras enligt ordinarie pris för det aktuella paketet.

Koden avser en licens per program. Fler program och användare kan du enkelt lägga till när du är inloggad i Fortnox. Koden täcker inte kostnaden för eventuella tilläggsbeställningar.

Efter den kostnadsfria perioden gäller ordinarie pris. Koden går inte att kombinera med eventuella erbjudanden/rabatter.

Den kostnadsfria perioden omfattar inte tilläggstjänsten Kvitto & Utlägg (4,90 kr/kvitto).

Eventuella uppsägningar ska vara Fortnox tillhanda senast 30 dagar innan rabattperioden upphör. Vid uppsägning kan bara hela paketet sägas upp, inte enstaka licenser.