• Fri support
  • 30 dagars öppet köp
  • Säkert i molnet

Fakturering

I Fortnox Faktureringsprogram sköter du din fakturering online och du får en tydlig bild över vilka fakturor som är betalda och vilka som inte är det. Du skapar enkelt fakturor och kan registrera inbetalningar automatiskt via fil från banken. Förenkla faktureringen ytterligare med Nox Finans, eller med våra funktioner för e-faktura, räntefakturering, påminnelser, kontantfakturering och fakturering av ROT-/RUT-tjänster

99 kr/månad. Extra användare 59 kr/månad.

Beställ nu

Har du frågor om Fortnox Fakturering?
Ställ en fråga till oss

Fakturera dina kunder och få en tydlig bild över vilka som betalat och inte.

Upptäck fördelarna med Fortnox Fakturering

Ordning och reda på alla fakturor

I Fortnox Faktureringsprogram ser du överskådligt och tydligt vad varje kundfaktura har för status, vilka som är obetalda, förfallna eller betalda o.s.v. Att arbeta i programmet är smidigt och du har full kontroll på alla fakturor.

Effektivt att pricka av inbetalningar via bankfil

I Fortnox Faktureringsprogram kan du registrera dina inbetalningar manuellt, men möjligheten att läsa in en fil från banken gör dig mycket mer effektiv. Du hämtar ut en inbetalningsfil från internetbanken och läser in den i vårt faktureringsprogram.

Funktion för fakturering av ROT-/RUT-tjänster

Utför du husarbete och gör avdrag för ROT eller RUT så håller vårt faktureringsprogram reda på personnummer, fastighetsbeteckning, vad kunden ska betala och hur mycket Skatteverket ska stå för.

Återkommande fakturor som avtalsfakturor

Avtalsfakturering är en funktion för dig som vill fakturera dina kunder återkommande på en viss bestämd tidpunkt, t.ex hyror eller abonnemang av olika slag.

Läs även om vårt program Fortnox Autogiro.

Automatisera hanteringen av kundfakturorna

Slipp hela proceduren med att skriva ut, kuvertera, köpa frimärken och komma ihåg att posta fakturorna. Med plustjänsterna Utskriftstjänst eller e-faktura tar vi hand om det. Allt du behöver göra är ett knapptryck.

Finansiella tjänster direkt i programmet

I faktureringsprogrammet finns möjligheten att sälja eller belåna dina fakturor för att direkt få pengarna på kontot och stärka likviditeten. Läs mer här om factoring och våra övriga finansiella tjänster.

Funktioner i Fortnox Fakturering

Artikelregister med obegränsat antal poster Läs mer

För att det ska bli så smidigt som möjligt för dig kan du samla dina artiklar, både varor och tjänster, i artikelregistret. Har du ett befintligt artikelregister kan detta enkelt importeras till Fortnox.

Se filmen - klicka här.

Avtalsfakturering Läs mer

Om du har återkommande fakturor är det smidigt att skapa avtalsfakturor. På det sättet kommer du inte att behöva fylla i samma information vid varje faktureringstillfälle, istället skapar du alla dina fakturor för en viss period i ett svep. 

Se filmen - klicka här.

Kontantfaktura Läs mer

Om din kund betalar direkt, kontant eller med kort, kan du skapa en kontantfaktura istället för en vanlig faktura som används när din kund betalar i efterskott. Kontantfakturan bokas inte upp som någon fordran utan går direkt in på kassa- eller checkräkningskontot via en enda verifikation. Om kundens namn och adress registreras på kontantfakturan så kan du använda detta istället för ett certifierat kassaregister.

 

Se filmen - klicka här.

Kopiera fakturor Läs mer

Du kan utifrån en befintlig faktura skapa en kopia och göra en ny, liknande faktura, utan att behöva registrera allt igen. 

 

Se filmen - klicka här.

Kundregister med obegränsat antal poster Läs mer

Lägg in alla dina kunder i vårt lättöverskådliga kundregister. Har du ett befintligt kundregister kan du med enkelhet importera det till Fortnox. 

Periodisering Läs mer

I vårt program finns stöd för periodisering, som innebär att utgifter ska kostnadsföras under den period då varan eller tjänsten förbrukas, liksom att inkomster ska tas upp som intäkter under den period då de faktiskt intjänas, även om betalningen i praktiken genomförs under en annan period. Du kan periodisera en kundfaktura, en verifikation eller en leverantörsfaktura.

ROT-avdrag och RUT-avdrag Läs mer

I Fortnox program finns funktionen Husarbete, som håller reda på personnummer och fastighetsbeteckningar, vad kunden ska betala och hur mycket Skatteverket ska stå för. 

Se filmen - klicka här.

Avancerad sökning i fakturalista
Avancerad sökning i listor
Avtalsmallar
Behandlingshistorik på allt som görs i programmet
Fakturarabatt
Fakturarader inkl. eller exkl. moms
Förändringshistorik på dokument, kunder, artiklar
Gratis adresshämtning via organisationsnummer/personnummer
Hantering av försäljning till utlandet
Hantering av olika momssatser
Inbetalningar med automatisk hantering av påminnelseavgift
Inbetalningar via bgmax (bg inbetalningar)
Inbetalningar via totalin
Inköpspriser
Interna kommentarer på fakturor
Kopiera artiklar
Koppla bild eller dokument till artiklar
Kostnadsställe
Kreditfaktura
Lagerbrist, beräkning
Lagerplatser
Lagersaldo
Malleditor för att skapa egna mallar
Många rapporter, bl.a kundreskontra, kundstatistik, artikelstatistik
Manuella inbetalningar
Möjlighet att låsa faktura som "Ej klar"
Obegränsat antal prislistor
Påminnelsehantering
PDF-utskrifter av fakturor
Prisomräkning
Projekt
Radrabatt
Räntefaktura
Rapportgenerator för att skapa egna rapporter
Skicka fakturor via e-post
Spårbarhet av händelse på kund och artikel
Språkhantering
Staffling på kundprislistor
Stöd för OCR
Streckkodshantering
Täckningsbidrag och täckningsgradsberäkning
Utskriftstjänst för fakturor (mot avgift)
Välj olika mallar på olika kunder eller fakturor
Valutahantering

Ring 0470-78 50 00 för rådgivning eller...

Produktblad för Fortnox Fakturering (pdf)

Ladda ned produktblad

Plustjänster till Fortnox Fakturering

Med våra prisvärda plustjänster kan vi bland annat avlasta dig genom att automatisera hanteringen av såväl kund- som leverantörsfakturor. Här är de plustjänster som passar bra till Fortnox Fakturering.

Minska risken för kreditförluster

Innan du gör affärer kan det vara bra att kontrollera att den potentiella kunden eller leverantören inte innebär en risktagning för företaget. Med Fortnox Kreditupplysning kan du välja hur mycket information du behöver veta, och minskar därmed risken för kreditförluster.  

Från 10.00 kr/faktura.

Läs mer

Skapa fakturan - vi sköter resten

När du har skapat fakturan är du klar med faktureringen! Antingen väljer du att arbeta med Nox Finans som skickar fakturan åt dig, ser till att pengarna kommer in, och sedan även bokför inbetalningen åt dig. Eller så väljer du Fortnox Utskriftstjänst som skriver ut, kuverterar, frankerar och skickar fakturan till din kund.  

Från 7.90 kr/faktura.

Läs mer

Skicka och ta emot fakturor elektroniskt

Skicka kundfakturorna direkt från Fortnox Fakturering in i kundens affärssystem eller internetbank, och få dina leverantörsfakturor automatiskt registrerade som preliminära fakturor i Fortnox Bokföring, säkert och effektivt med e-faktura. 

2.50 kr/faktura.

Läs mer