Fortnox Fakturering

Med vårt faktureringsprogram kan du skapa kundfakturor och få överblick över dina betalningar.

Fakturering i Fortnox, på laptop och i mobil.

Fakturering

 • Pricka av inbetalningar via bankfil
 • Finansiella tjänster inne i programmet
 • Fakturorna bokförs automatiskt
99
kr/
mån
eller ring 0470 - 78 50 00

250 000+ användare

Fri support

30 dagar öppet köp

Allt är webbaserat

Översikt

I Fortnox Fakturering får du en tydlig bild över vilka fakturor som är betalda och vilka som inte är det. Du skapar enkelt fakturor och kan registrera inbetalningar automatiskt via fil från banken.

Du väljer själv om du vill skicka dina fakturor via post, e-post eller som e-faktura. Förenkla faktureringen ytterligare med våra funktioner för räntefakturering, påminnelser, kontantfakturering och fakturering av ROT-/RUT-tjänster.

TIPS!

På våra lösningssidor hittar du mer täckande information om hur Fortnox Fakturering kan fungera tillsammans med andra program eller lösa en specifik uppgift.

Funktionalitet

Ordning och reda på alla fakturor

I Fortnox faktureringsprogram ser du överskådligt och tydligt vad varje kundfaktura har för status, vilka som är obetalda, förfallna eller betalda o.s.v. Att arbeta i programmet är smidigt och du har full kontroll på alla fakturor.

Återkommande fakturor som avtalsfakturor

Avtalsfakturering är en funktion för dig som vill fakturera dina kunder återkommande på en viss bestämd tidpunkt, t.ex hyror eller abonnemang av olika slag. Läs även om vårt program Fortnox Autogiro.

Mer om Fortnox Autogiro
Pricka av inbetalningar via bankfil

I Fortnox faktureringsprogram kan du registrera dina inbetalningar manuellt, men möjligheten att läsa in en fil från banken gör dig mycket mer effektiv. Du hämtar ut en inbetalningsfil från internetbanken och läser in den i vårt faktureringsprogram.

Funktion för fakturering av ROT-/RUT-tjänster

Utför du husarbete och gör avdrag för ROT eller RUT så håller vårt faktureringsprogram reda på personnummer, fastighetsbeteckning, vad kunden ska betala och hur mycket Skatteverket ska stå för.

Dessutom
 • Påminnelsehantering
 • Behandlingshistorik på allt som görs i programmet
 • Avtalsfakturering
 • Grafiska rapporter
 • Hantering av olika momssatser
 • Koppla bild eller dokument till artiklar
 • Kreditfakturor
 • Leverantörsregister med obegränsat antal poster
 • Prognos
 • Kontantfaktura
 • Språkhantering
 • Tolkning av fakturor (mot avgift)

Integrationer

Upptäck hur du kan effektivisera ditt arbete ytterligare med smarta integrationer och undvik dubbelarbete! Du kan koppla ihop Fortnox Fakturering med en mängd olika för- och eftersystem som webbshoppar, arbetsordersystem och fastighetssystem.

Plustjänster till Fortnox Fakturering

Med Fortnox Plustjänster kan du arbeta ännu effektivare med dina program. Vi hjälper dig att spara tid genom att automatisera många av dina tidskrävande manuella arbetsuppgifter.

Kreditupplysning

Fortnox Kreditupplysning hjälper dig att på ett enkelt sätt få kreditinformation om dina kunder och leverantörer, så att du kan undvika att göra affärer där du riskerar att förlora pengar. Du kan välja mellan tre olika nivåer på kreditupplysning, liten, mellan och stor, med olika mycket information.

Mer om Fortnox Kreditupplysning
E-faktura

Arbeta säkrare och mer effektivt med hanteringen av dina kund- och leverantörsfakturor – ta emot och skicka e-faktura. Helt pappersfritt, fakturorna skickas direkt mellan ditt och din kunds eller leverantörs ekonomiprogram och registreras automatiskt i programmet.

Mer om Fortnox E-faktura
Finansiella tjänster med Fortnox Finans

Fortnox Finans är en del av Fortnox, som erbjuder finansiella tjänster som underlättar företagarens vardag och förbättrar företagets likviditet. I faktureringsprogrammet finns möjligheten att sälja eller belåna dina fakturor för att direkt få pengarna på kontot.

Mer om Finansiella tjänster
Fortnox Fakturaservice

Du fakturerar som vanligt, men vi ser till att din kund får fakturan, skickar påminnelser om det behövs – och markerar fakturan som betald i Fortnox när pengarna kommit in.

Mer om Fortnox Fakturaservice

Samarbeta med din redovisningsbyrå

Över 14 400 redovisningskonsulter över hela landet arbetar dagligen i Fortnox och finns där för att hjälpa dig. Med våra program anpassar ni enkelt ert samarbete efter just ditt företags behov.

Kom igång med Fortnox Fakturering redan idag!

Fakturera dina kunder och få en tydlig bild över vilka som betalat och inte.

Fortnox

Fakturering

99
kr/
mån
eller ring 0470 - 78 50 00

Sverigeledande på webbaserad bokföring

Fortnox består av ett brett utbud av program och tjänster för småföretagare, föreningar samt redovisnings - och revisionsbyråer. Fortnox program är enkla att använda, men ändå kraftfulla och funktionsrika nog att möta de flesta behov och önskemål. Välkommen till Fortnox - en värld av förenklad administration.

Vill du kontakta oss?

Har du frågor om våra program eller någon annan fundering? Vi har samlat alla kontaktuppgifter på en sida.

Kontakta oss     0470 - 78 50 00
© 2019 FORTNOX AB