Ta betalt av dina kunder

Börja med Fakturering och Bokföring så kommer du igång snabbt med det mest grundläggande i ditt företag. Då kan du ta betalt för dina produkter och tjänster, och få mycket av bokföringen med automatik i en helt sömlös process. Använder du dessutom Fakturaservice så ser vi till att dina kunder får fakturan, skickar påminnelser om det behövs, och markerar fakturan som betald när pengarna kommer in.

  • Ta betalt enkelt
  • Ordning och reda på kundfakturor
  • Bokföring med automatik
  • Jobba var du vill
  • Väx i din egen takt
Vi rekommenderar

Fakturering + Bokföring

Läs mer om Bokföring

198
kr/
mån
Behöver du bara kunna fakturera?

Fakturering

99
kr/
mån

250 000+ kunder

Fri support

30 dagar öppet köp

Allt är webbaserat

Så fungerar Fakturaservice

Fakturaservice - ett enklare sätt att ta betalt

Låt oss ta hand om faktureringen – från distribution tills att fakturan är betald och bokförd. Vi ser till att din kund får fakturan, vi skickar påminnelser om det behövs och markerar fakturan som betald när pengarna kommit in.

Vad kostar det?

Postal faktura fr. 9,90 kr, e-faktura fr. 4,90 kr och e-postfaktura fr. 4,90 kr. Priset gäller per faktura. Inga fasta kostnader.

Skapa din faktura

Du skapar din faktura i Fortnox Fakturering.

Skicka med Fakturaservice

Du väljer sedan att skicka via Fakturaservice på det sätt som du föredrar. Antingen som post, e-post eller e-faktura.

Vi påminner om det behövs

Vi tar hand om hela processen med eventuella påminnelser och inkasso.

Betalt och bokfört

När fakturan är betald bokförs den automatiskt. Allt klart!

Detta kan du göra med Fakturering

Ordning och reda på alla fakturor

I Fortnox faktureringsprogram ser du överskådligt och tydligt vad varje kundfaktura har för status, vilka som är obetalda, förfallna eller betalda o.s.v. Att arbeta i programmet är smidigt och du har full kontroll på alla fakturor.

Återkommande fakturor som avtalsfakturor

Avtalsfakturering är en funktion för dig som vill fakturera dina kunder återkommande på en viss bestämd tidpunkt, t ex. hyror eller abonnemang av olika slag.

Läs även om vårt program Fortnox Autogiro.

Pricka av inbetalningar via bankfil

I Fortnox faktureringsprogram kan du registrera dina inbetalningar manuellt, men möjligheten att läsa in en fil från banken gör dig mycket mer effektiv. Du hämtar ut en inbetalningsfil från internetbanken och läser in den i vårt faktureringsprogram.

Funktion för fakturering av ROT-/RUT-tjänster

Utför du husarbete och gör avdrag för ROT eller RUT så håller vårt faktureringsprogram reda på personnummer, fastighetsbeteckning, vad kunden ska betala och hur mycket Skatteverket ska stå för.

Fler sätt att ta betalt

Upptäck hur du kan effektivisera ditt arbete ytterligare med smarta integrationer och undvik dubbelarbete! Du kan koppla ihop Fortnox Fakturering med en mängd olika för- och eftersystem som webbshoppar, arbetsordersystem och fastighetssystem.

Summera Support ärendehantering

Webbaserade Summera® Support kan anpassas till varje organisation och användas för flera olika ändamål, bl.a. Felanmälan, Arbetsorder, Reklamation, Se...

Starweb e-handelslösning med försäljningsfokus

Starweb e-handel är certifierad av Fortnox, och erbjuder kopplingen till Fortnox helt kostnadsfritt! Oavsett om du arbetar B2C, B2B, med internati...

Boxnet Kassasystem

Boxnet Kassasystem är webbaserat för hela din verksamhet i butik. Välj vilka moduler du önskar utifrån vilken funktionalitet du söker. Du kan al...

NEXT

Är du hantverkare och söker ett mobilt system för byggservice, arbetsorder, tidrapportering och fakturering? Eller bedriver du större entreprenader o...

Fler tjänster som passar till Fortnox faktureringsprogram

Med våra tilläggstjänster kan du arbeta ännu effektivare med dina program. Vi hjälper dig att spara tid genom att automatisera många av dina tidskrävande manuella arbetsuppgifter.

Öka likviditeten med smarta finansieringstjänster

Vi vet att en företagares vardag snabbt kan förändras. Oavsett om du behöver pengar direkt eller på sikt, erbjuder vi finansiella tjänster som hjälper dig att utveckla företaget och öka likviditeten. Våra tjänster ger dig som företagare möjlighet att agera när du behöver.

Mer om Finansiella tjänster
Skicka och ta emot fakturor elektroniskt

Skicka kundfakturorna direkt från Fortnox Fakturering in i kundens affärssystem eller internetbank, och få dina leverantörsfakturor automatiskt registrerade som preliminära fakturor i Fortnox Bokföring, säkert och effektivt med e-faktura.

Mer om Fortnox E-faktura
Minska risken för kreditförluster

Innan du gör affärer kan det vara bra att kontrollera att den potentiella kunden eller leverantören inte innebär en risktagning för företaget. Med Fortnox Kreditupplysning kan du välja hur mycket information du behöver veta, och minskar därmed risken för kreditförluster.

Mer om Fortnox Kreditupplysning

Vi hjälper dig på vägen

Enkelt att komma igång

Din tid är värdefull, så bli effektiv i våra program med hjälp av våra utbildningar. På webben eller på plats med en lärare, välj vad som passar dig bäst. Vi har även företagsanpassade utbildningar där vi skräddarsyr en utbildning efter ditt företags behov.

Även om Fortnox är enkelt att komma igång med och att använda, finns det säkert tillfällen då du behöver lite extra stöd. Därför har vi prioriterat ett system där du kan få hjälp på olika sätt, beroende på vad som passar just dig. Vi har ett användarstöd i programmet, personlig support via telefon eller chatt, utbildningar och mycket annat.

Våra utbildningar

Enkelt och effektivt samarbete

Runt om i Sverige arbetar över 14 000 redovisningskonsulter med Fortnox. Det är väldigt enkelt att inleda ett samarbete med någon av dem. Kanske vill du göra det mesta av jobbet själv men behöver lite hjälp med vissa av uppgifterna. Eller så vill du helst slippa hela arbetet med ekonomin och önskar hjälp med all din administration.

I Fortnox finns ett behörighetssystem där du anger vilka olika funktioner i programmen som du och byrån ska ha tillgång till. Tack vare molntekniken har både du och din byrå tillgång till samma program och information direkt. Ni behöver inte lägga tid på att skicka filer, fakturor eller rapporter mellan er.

Hitta en redovisningsbyrå

Sitter du fast i ett gammalt bokföringsprogram?

Har du redan ett bokföringsprogram men känner att Fortnox bättre passar dina behov? Inga problem! Vi hjälper dig att byta system snabbt och smidigt när det passar dig, du behöver inte vänta till ett nytt räkenskapsår. Från en dag till en annan kan du konvertera över dina uppgifter och vara igång direkt. Dessutom får du med dig historiken, i ett mycket modernare webbaserat system.

Det kostar ingenting att byta. Det finns en importfunktion inne i programmet och du kan enkelt göra det själv. Vill du ändå ha hjälp av oss behöver du inte göra mer än att ta fram uppgifter från ditt gamla system så tar vi hand om resten. Sen är du igång i Fortnox direkt.

Byt till Fortnox