Klassrumsutbildningar|

Fortnox Grundläggande AML-utbildning

En dag där Lina och Cornelia från oss på Fortnox kommer att ta er igenom de grundläggande delarna som man kan behöva i AML arbetet.

Innehåll

Lina Williamsson, Head of Regulatory, Risk & Sustainablity, är jurist med 20 års erfarenhet av arbete med bl.a. åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism i olika roller. Hon har biträtt finansiella företag under Finansinspektionens tillsyn i rollen som advokat, byggt upp ICA Bankens värdepappersrörelse som tf Compliancechef, varit Global Compliance Director på Klarna samt startat och drivit Fintechbolag. Sedan oktober 2022 leder hon Fortnoxkoncernens arbete med bekämpning av finansiell brottslighet.

Cornelia Neumann.  AML Operations Manager, har en lång erfarenhet inom Fortnox, hon är ansvarig för AML Office och det operativa arbetet med åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism.

Tar er igenom de grundläggande delarna som man kan behöva i AML arbetet.

 • genomgång av vad penningtvätt och terrorismfinansiering är och hur en redovisningsbyrå kan utnyttjas för det

 • praktiska exempel från Fortnox Finans verksamhet på misstänkt penningtvätt

 • genomgång av vad allmän riskbedömning är samt praktiska tips hur man upprättar och underhåller den allmänna riskbedömningen

 • en överblick över de olika delar som ingår i penningtvättsarbetet enligt penningtvättslagen och vad som krävs av redovisningsbyråer

 • praktiska råd kring styrdokument och hur man kan arbeta löpande med dem

 • genomgång av de olika kundkännedomsstegen (KYC) och tips på vilka kontroller du bör göra och hur de kan utformas

 • genomgång av vad löpande monitorering eller transaktionsövervakning kan vara för en redovisningsbyrå

 • förståelse för vad som kan vara avvikande eller misstänkta beteenden och möjlighet att diskutera med branschkollegor

 • praktiska tips på hur en utredning av ett avvikande beteende kan genomföras, dokumenteras och hanteras, inkl. kommunikation med kunden

 • förståelse för vad rapporteringskravet till Finanspolisen innebär och vilken roll redovisningsbyråers rapporter spelar i samhällets kamp mot penningtvätt och finansiering av terrorism

 • möjlighet till diskussion med både utbildare och deltagare under kurstillfället

Citat från tidigare deltagare på denna utbildningen.

"Kunniga och engagerade föreläsare och som på ett lugnt och säkert sätt tog oss igenom ett klurigt ämne. Med exempel från deras verklighet som vi kunde omsätta till vår verklighet och mycket öppna diskussioner kring ämnet gjorde att det blev en intressant föreläsning. Det kändes som om båda två var väl synkade med varandra och kompletterade där det behövdes. Mycket bra!!!"

Mål

Förståelse för hur en redovisningsbyrå dels kan utnyttjas för penningtvätt och terrorismfinansiering, dels vad kraven i penningtvättslagen innebär för en redovisningsbyrå.

Förståelse för hur en redovisningsbyrå med ett strukturerat arbetsstätt med åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism kan bidra till samällets kamp mot den grova organiserade brottsligheten.

Förståelse för redovisningsbyråernas unika möjlighet att bidra med värdefull underrättelseinformation till Finanspolisen och i förlängningen brottsbekämpningen.

Bra att veta

I priset ingår lunch och fika, så ni har tillräcklig med energi för att kunna ta in allt som sägs. Vid anmälan anger ni era matpreferenser.

När du bokat din plats skickas en bekräftelse till angiven e-postadress. Observera att anmälan är bindande. Fram till och med 5 dagar innan utbildningstillfället kan du avboka eller omboka dig till ett annat tillfälle. Avbokning senare än 5 dagar innan utbildningstillfället debiteras med full avgift. Vid avbokning eller ombokning av din utbildning, kontakta oss på utbildning@fortnox.se.

Utbildningstillfällen
DatumTidStadPlatsPris
2024-10-1607:00 - 14:00StockholmScandic Haymarket
4995 kr
Anmälan
2024-11-2008:00 - 15:00StockholmScandic Haymarket
4995 kr
Anmälan
Kom igång med Fortnox
Allt för ditt företag – på ett ställe

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?
Här är paketen som gör det enklare att driva företag.

Nyfiken på mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter, kunskap och inspiration.

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Fortnox Företagsguide
En kunskapsbank om företagande

För inspiration och kunskap till dig som står inför att starta nytt, eller vill ta ditt bolag till nästa nivå. Vi guidar dig genom företagets olika faser och utmaningar.