1. Låt de anställda själva rapportera sina tider digitalt

Att låta de anställda själva rapportera sina tider sparar tid i ditt lönearbete som arbetsgivare. Det minskar dessutom risken för fel. Löneadministratören behöver inte lägga ned lika mycket arbete på att skapa lönerna, eftersom allt är klart när den anställde har gjort sin tidrapportering och fått den godkänd. Att rapportera tid i Fortnox Lön Personlig eller Fortnox Tid är enkelt för de anställda. Det finns dessutom gott om integrationer till Fortnox, mot många olika system och för flera olika branscher.
 

2. Rapportera i god tid innan löneutbetalning

Det kan låta självklart, men om rapporteringen görs i god tid innan löneutbetalningen finns det större utrymme att rätta eventuella fel. Om de anställda även får sina lönebesked i god tid innan lönen betalas ut, har du möjlighet att räta ut eventuella frågetecken och slipper skapa extra lönekörningar.

Det blir dessutom mer flexibelt, eftersom lönen kan göras när det passar dig – du får större möjlighet att planera ditt arbete och minskar risken för stressiga situationer.
 

3. Skicka lönebeskeden digitalt

Digitala lönebesked är snabbt, enkelt och säkert, och dina anställda får alla sina lönebesked sparade på ett och samma ställe. Du minskar dessutom frågorna om till exempel semesterdagar då de anställda själva har tillgång till sina lönebesked och kan se uppgifterna.
 

4. Använd automatiska överföringar

Arbetsgivardeklaration på individnivå (AGI) innebär att arbetsgivare ska redovisa löneutbetalningar och gjorda skatteavdrag per anställd varje månad. Med Fortnox är det snabbt, enkelt och säkert att skicka in underlag för bruttolön, förmåner och skatt till Skatteverket. Du slipper krånglet med att att hantera filer – du behöver bara skicka in uppgifterna, och därefter logga in och signera på Skatteverket.

Med en koppling till din bank sköter du löneutbetalningarna snabbt och enkelt. Har du dessutom en koppling till Fortnox Bokföring kan du få bokföringen med automatik.

Läs mer om hur du kan bli effektivare i ditt lönearbete med Fortnox Lön.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Utdelning eller lön i aktiebolag – vad är mest gyn...

Viktiga datum för skatter och moms 2021

Nya lagar och regler 2021

Belopp och procentsatser för 2021

Förmånsbil – så fungerar bilförmån (Guide)

Deklaration – detta gäller 2021 för olika bolagsfo...