Lön|Driva Företag|19 March 2019|Uppdaterad: 5 July 2022

Anställa sommarjobbare? Tänk på det här!

Behöver du anställa sommarjobbare i sommar? I så fall finns det en hel del du bör tänka på. Om det är en ungdom du ska anställa är det viktigt att du har koll på vilka särskilda regler som gäller, både gällande arbetsmiljö, löne- och semesterersättning och skatter. Det är även viktigt att du ser till att ha en handledare på plats som ger stöd under anställningen.

Välja anställningsform

Syftet med anställningen och arbetsuppgifterna styr vilken anställningsform som ska användas. Du ska använda vikariat om sommarjobbaren ska ersätta en person under semesterledigheten. Ska en tillfällig uppgift utföras, exempelvis jobba som badvakt eller sälja glass, gäller visstidsanställning. Andra anställningsformer kan också vara möjliga om ditt företag har kollektivavtal.

Särskilda arbetsmiljöregler

Om du ska anställa en ungdom under sommaren måste du ge tydliga säkerhetsrutiner och instruktioner för vad som gäller på arbetsplatsen. De flesta arbetsmiljöregler gäller alla anställda i företaget, men om du anställer en sommarjobbare som är under 18 år är det viktigt att du har koll på särskilda regler, exempelvis gällande arbetstid. Det finns också vissa arbetsuppgifter som är förbjudna, exempelvis att arbeta ensam. En person som är yngre än 13 år får enbart arbeta i en verksamheter som drivs inom familjen, och som inte har några anställda. 13-15 åringar får arbeta på enkla och säkra jobb, om ett skriftligt godkännande av föräldrarna finns. En ungdom som är mellan 16-18 år får däremot arbeta på alla typer av arbeten, som inte anses vara farliga.

Vid sjukdom för sommarjobbare

Oftast har korttidsanställda rätt till sjuklön när de blir sjuka. Är anställningen kortare än en månad måste sommarjobbaren varit anställd i 14 kalenderdagar i följd innan du är skyldig att betala ut sjuklön vid sjukdom. Om personen blir sjuk innan dessa dagar har gått, får sommarjobbaren anmäla sjukdom till Försäkringskassan och begära sjukpenning från dem.

Semesterersättning

Alla anställda, oavsett längd på anställningen, har rätt till semesterförmåner – semesterlön och semesterledighet. För en anställning som varar i högst tre månader kan du välja att betala semesterersättning, med lägst 12 procent på lönen, med varje löneutbetalning. Du får alltså inte baka in semesterersättningen i den avtalade lönen. Ett annat alternativ är att betala ut all semesterersättning i samband med avslutad anställning, då ska den senast betalats ut en månad efter. Semesterledighet kan avtalas bort när det gäller anställningar som är kortare än tre månader.

Skatteavdrag inte alltid ett måste

Det finns vissa fall då du inte behöver göra något skatteavdrag. Har du en sommarjobbare som är skolungdom eller studerande, med anställning tillfälligt under lovet, behöver du inte alltid göra skatteavdrag. Om personen är bosatt i Sverige året runt och den sammanlagda inkomsten under 2022 antas bli mindre än 20 431 kronor, behövs inte skatteavdrag göras på lönen.

Funderar du på vad som gäller kring arbetsgivaravgifter? Läs mer om arbetsgivaravgifter.

Tydlig introduktion

Det är väldigt viktigt att du introducerar sommarjobbaren. För en ung person eller den utan större arbetslivserfarenhet är kanske inte allt självklart, exempelvis hur sjukanmälan fungerar. Se till att ha en tydlig introduktion där du berättar hur saker på ditt företag fungerar. Om det finns en personalhandbok är det bra om du delar med dig av den, som ett komplement till din introduktion. Se till att ha en handledare på plats om du anställer en ungdom, en person som kan svara på frågor och ge stöd under anställningen.

Betala ut lönen

Hur mycket ska du ge sommarjobbaren i lön? Det beror på flera saker – erfarenhet, ålder, var i landet jobbet utförs, och om det är kommunal eller privat anställning. Om ditt företag har ett kollektivavtal kan ditt fackförbund hjälpa till med lönesättningen. Har ditt företag inget kollektivavtal finns ingen lägsta gräns för lön, men självklart ska du erbjuda sommarjobbaren en rimlig lön för det arbetetet som ska utföras. Med Fortnox löneprogram kan du snabbt och enkelt få koll på lönehanteringen, allt från lönebesked och arbetsgivardeklarationer till kontrolluppgifter. Löneprogrammet stödjer både månads- och timavlönad personal.

Relaterade artiklar

Omvärldsspaning|Driva Företag|30 May 2022|Uppdaterad: 30 September 2022
Nya LAS – sammanfattad i 9 punkter

Den 30 juni trädde den nya Lagen om anställningsskydd, LAS, i kraft. Sharon Lavie, som är sparekonom på Lendo, går igenom de 9 viktigaste förändringarna i det...

Framåt och uppåt för Ballongverkstan med smarta kopplingar

Ballonger är verkligen urtråkigt! Så tänkte Pialena Ander när hon iklädd clownkostym delade ut ballonger på Vattenfestivalen i Stockholm 1992. Men mycket vatten har runnit under broarna sedan dess. Idag driver hon Ballongverkstan, Sveriges största ballongföretag och har varit med och skapat en ny bransch. Sedan 2021 använder hon Fortnox affärssystem, vilket gett henne mer tid till det hon brinner för – att utveckla verksamheten och ta fram smarta lösningar till sina kunder.

Fakturaköp underlättar tillväxten för Strömsdal kök

Sedan 1940-talet har Strömsdal Kök utanför Borås tillverkat och levererat högklassiga kök till den skandinaviska marknaden. Idag säljer de kök till Sverige, Norge, Danmark och Finland. 2010 valde Patrik Näsström, VD för Strömsdal Kök, Fortnox affärssystem, och sen dess har han aldrig tittat tillbaka. Särskilt nöjda är de med Fortnox nya tjänst Fortnox Fakturaköp.

Bättre kvittohantering på nolltid

Långtråkig och tidskrävande hantering av kvitton, vem vill syssla med det? Timewave vinkade hejdå till detta och sa hej till Fortnox Kvitto & Utlägg – en tjänst

Fakturera från Kuba – såklart!

Något som går hand i hand och lirar med Bizkits filosofi, digitalisering, är just Fortnox. De kan sköta ekonomin helt digitalt i molnet, var och när de vill,

Så väljer du rätt företagsnamn

Börjar du bli klar med din affärsidé? Så kul och spännande, snart är du i mål med uppstarten. Men har du kanske inte kommit på ett bra företagsnamn? Vi har ett

Det går fort i hockey – men även för Brödernas

2018 började Brödernas snabba framgångssaga, en saga och burgare som har spridit sig över hela Sverige. Allt har gått i raketfart och siktet är just nu inställt på 100 restauranger. Företaget genomsyras av mycket idrottshjärta, driv och själ. Vi har pratat med Sebastian Idoff, en av de drivna själarna. För honom underlättar det mycket att jobba i en molnbaserad plattform som Fortnox.

Dags för semesterårsavslut?

Våren är snart här och det börjar dra ihop sig för semesterårsavslut för dig som har semesteråret från 1 april till 31 mars. Varför man ska göra ett

Från hästar till hästkrafter

Ebba är tjejen med bilkoll. Intresset föddes när hon skulle ta körkort. Att bara köra var inte tillräckligt, hon ville veta allt om hur bilar fungerade. Och på

Manuellt arbete ett minne blott

Om man behöver hjälp med sitt företags IT-lösningar, då kan man vända sig till Softwerk. Deras utvecklare hjälper till med ai och andra typer av lösningar, för

Kom igång med Fortnox
Allt för ditt företag – på ett ställe

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?
Här är paketen som gör det enklare att driva företag.

Nyfiken på mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter, kunskap och inspiration.

By contacting Fortnox, your personal information will be processed in accordance with Fortnox's Privacy Notice

Fortnox Företagsguide
En kunskapsbank om företagande

För inspiration och kunskap till dig som står inför att starta nytt, eller vill ta ditt bolag till nästa nivå. Vi guidar dig genom företagets olika faser och utmaningar.