Kundberättelser|Fakturering|Driva Företag|6 July 2021|Uppdaterad: 5 July 2022

By Cloetta hittade rätt lösning tillsammans med Fortnox

Bild som visar Cloettas butik.
By Cloetta lämnade en lösning som inte fungerade och gick på rekommendationen att Fortnox är det rätta. Tack vare en koppling mellan Fortnox och betallösningen i webbshoppen har de nu möjlighet att fakturera sin B2B-försäljning. Och det är bra för deras affärer (och butiker, faktiskt).

Cloetta har i dagsläget tre egna butiker där de säljer sina produkter – klassiker som Kexchoklad, Plopp och Polly. Den nyaste butiken är By Cloetta Malmö som öppnade våren 2020, och som i april 2021 dessutom kompletterades med en webbshop. Anledningen var att många företag ville köpa på faktura och få godsakerna levererade.

Vägen till en väloljad webbshopslösning var dock inte spikrak.

– Vårt största behov var att kunna hantera och fakturera ordrar från webbshoppen så enkelt som möjligt. Vi startade med en lösning från en annan leverantör, men den fungerade inte som förväntat. Efter en rekommendation från Briqpay tog vi därför kontakt med Fortnox, säger Emma Axgart, Brand- & Category Manager på Cloetta.
 

Fakturering som sparar resurser

By Cloetta Malmö skaffade Fortnox-programmen Bokföring och Fakturering samt en integrationslicens och kopplade på Briqpay, som levererar betallösningen till webbshoppen. I uppstarten satte de tillsammans med Fortnox och Briqpay upp flödet efter sina behov. När kunden lägger en order i webbshoppen skapas fakturan automatiskt i Fortnox. Med ett knapptryck godkänner och skickar butiken iväg fakturan med fakturaköp via Fortnox Finans – vilket innebär att de får betalt för fakturan inom ett dygn.

– I det stadiet vi är nu, är det väldigt smidigt. Vi lägger minimalt med interna resurser på faktureringen tack vare kopplingen till webbshoppen och de finansiella tjänsterna. Och vi kan själva logga in och skapa fakturor till de kunder som inte beställer via webbshoppen utan besöker oss i någon av våra tre butiker, säger Emma.
 

“Framåt ska Fortnox vara med”

Försäljningen till företag, det som brukar kallas B2B, ska växa långsiktigt. Och butiken i Malmö säljer redan nu till företagskunder i hela landet. Tack vare Fortnox kan även Cloettas andra butiker fakturera sina företagskunder, då faktureringen kan gå genom By Cloetta Malmö. Nu pratar de dessutom om att implementera Fortnox i sina andra butiker.

– På resan framåt ska Fortnox vara med, vi har inga andra planer, säger Emma.

Emma säger att det absolut bästa är att de inte behöver säga nej till några affärer eftersom de nu kan fakturera sina företagskunder – och att det på köpet är så smidigt.

– Supporten har varit riktigt bra, och allting har fungerat klockrent från start. Jag har bara positiva upplevelser och vi är supernöjda. Nu ser vi fram emot hösten och julen; vi hoppas att det kan bli stort för butiken.
 

Spara tid med smarta kopplingar

En integration innebär att du kopplar samman Fortnox med något av dina för- eller eftersystem, till exempel ett e-handelssystem eller arbetsordersystem. Information överförs sömlöst mellan systemen – och du sparar tid på att slippa dubbelarbete.

Relaterade artiklar

Omvärldsspaning|Driva Företag|30 May 2022|Uppdaterad: 30 September 2022
Nya LAS – sammanfattad i 9 punkter

Den 30 juni trädde den nya Lagen om anställningsskydd, LAS, i kraft. Sharon Lavie, som är sparekonom på Lendo, går igenom de 9 viktigaste förändringarna i det...

Fakturera digitalt i sommar

Sommaren är en period då många missar att betala fakturor, på grund av att ingen är på plats för att öppna posten. För dig som småföretagare finns det därför

Framåt och uppåt för Ballongverkstan med smarta kopplingar

Ballonger är verkligen urtråkigt! Så tänkte Pialena Ander när hon iklädd clownkostym delade ut ballonger på Vattenfestivalen i Stockholm 1992. Men mycket vatten har runnit under broarna sedan dess. Idag driver hon Ballongverkstan, Sveriges största ballongföretag och har varit med och skapat en ny bransch. Sedan 2021 använder hon Fortnox affärssystem, vilket gett henne mer tid till det hon brinner för – att utveckla verksamheten och ta fram smarta lösningar till sina kunder.

Fakturaköp underlättar tillväxten för Strömsdal kök

Sedan 1940-talet har Strömsdal Kök utanför Borås tillverkat och levererat högklassiga kök till den skandinaviska marknaden. Idag säljer de kök till Sverige, Norge, Danmark och Finland. 2010 valde Patrik Näsström, VD för Strömsdal Kök, Fortnox affärssystem, och sen dess har han aldrig tittat tillbaka. Särskilt nöjda är de med Fortnox nya tjänst Fortnox Fakturaköp.

Bättre kvittohantering på nolltid

Långtråkig och tidskrävande hantering av kvitton, vem vill syssla med det? Timewave vinkade hejdå till detta och sa hej till Fortnox Kvitto & Utlägg – en tjänst

Fakturera från Kuba – såklart!

Något som går hand i hand och lirar med Bizkits filosofi, digitalisering, är just Fortnox. De kan sköta ekonomin helt digitalt i molnet, var och när de vill,

Så väljer du rätt företagsnamn

Börjar du bli klar med din affärsidé? Så kul och spännande, snart är du i mål med uppstarten. Men har du kanske inte kommit på ett bra företagsnamn? Vi har ett

Det går fort i hockey – men även för Brödernas

2018 började Brödernas snabba framgångssaga, en saga och burgare som har spridit sig över hela Sverige. Allt har gått i raketfart och siktet är just nu inställt på 100 restauranger. Företaget genomsyras av mycket idrottshjärta, driv och själ. Vi har pratat med Sebastian Idoff, en av de drivna själarna. För honom underlättar det mycket att jobba i en molnbaserad plattform som Fortnox.

Studenterna växer med VÄXT

På 80-talet startade den ideella föreningen VÄXT – Växjöteknologerna, på Linnéuniversitetet. 2022 står föreningen stadigt kvar och växer sig starkare och

Dags för semesterårsavslut?

Våren är snart här och det börjar dra ihop sig för semesterårsavslut för dig som har semesteråret från 1 april till 31 mars. Varför man ska göra ett

De fick mer tid för rekrytering

Vindex är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen, både rekryteringar och interimslösningar. Sedan 2017 har Fortnox

Kom igång med Fortnox
Allt för ditt företag – på ett ställe

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?
Här är paketen som gör det enklare att driva företag.

Nyfiken på mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter, kunskap och inspiration.

By contacting Fortnox, your personal information will be processed in accordance with Fortnox's Privacy Notice

Fortnox Företagsguide
En kunskapsbank om företagande

För inspiration och kunskap till dig som står inför att starta nytt, eller vill ta ditt bolag till nästa nivå. Vi guidar dig genom företagets olika faser och utmaningar.