Kundberättelser|Driva Företag

Publicerad: 2 maj 2022|Senast uppdaterad: 5 juli 2022

Fakturaköp underlättar tillväxten för Strömsdal kök

Patrik Näsström, VD för Strömsdal Kök
Sedan 1940-talet har Strömsdal Kök utanför Borås tillverkat och levererat högklassiga kök till den skandinaviska marknaden. Idag säljer de kök till Sverige, Norge, Danmark och Finland. 2010 valde Patrik Näsström, VD för Strömsdal Kök, Fortnox affärssystem, och sen dess har han aldrig tittat tillbaka. Särskilt nöjda är de med Fortnox nya tjänst Fortnox Fakturaköp.

- Vi är jättenöjda och har använt Fortnox sedan 2010. Vi var tidigt ute. Det är ett effektivt stöd för att få koll på läget och möjliggör att man även kan administrera var man än befinner sig i världen, säger Patrik Näsström, VD Strömsdal Kök.

Den relativt nya tjänsten Fortnox Fakturaköp har också varit till mycket stor nytta för Strömsdal Kök. Tidigare sålde de fakturor vidare genom en konkurrent till Fortnox, som lade ner tjänsten precis när Fortnox började erbjuda fakturaköp.

- Fortnox är snabbare, effektivare och det krävs inte att man fyller i några blanketter. Vi kan ombesörja allting direkt i fakturaprogrammet. På ett enkelt sätt kan man vid faktureringen välja att sälja fakturan och skicka ut den antingen via mail eller post, säger Patrik Näsström.

Fortnox möjliggör snabbare tillväxt

Strömsdal Kök växer snabbt. Patrik Näsström berättar engagerat om sin passion för företagets framtidsplaner, och på sin hemsida proklamerar de sin vision som genomsyras av kundvård, kvalitet och miljötänk. Patrik berättar om budgeten som sträcker sig 3-4 år framåt i tiden, och hans ambitioner att växa med över 50 procent. Då krävs kapital. Fortnox Fakturaköp är en mycket bra lösning för att ständigt kunna vara likvid.

- Vi har stora ambitioner, ska växa snabbt de kommande åren och Fortnox Fakturaköp garanterar likviditeten. Fortnox Fakturaköp möjliggör att vi alltid har kapital. Inbetalningarna bokförs även av Fortnox automatiskt, och det är väldigt bra och sparar tid, säger Patrik Näsström.

- Att man till skillnad från vissa konkurrenter får hela 100 procent av fakturans potential är jättebra. Många andra erbjuder max 80 procent, och betalar ut resten när kunden betalar. Det här är en fantastisk tjänst som underlättar vår tillväxt enormt mycket, avslutar Patrik Näsström.

Kom igång med Fortnox
Allt för ditt företag – på ett ställe

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?
Här är paketen som gör det enklare att driva företag.

Nyfiken på mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter, kunskap och inspiration.

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Fortnox Företagsguide
En kunskapsbank om företagande

För inspiration och kunskap till dig som står inför att starta nytt, eller vill ta ditt bolag till nästa nivå. Vi guidar dig genom företagets olika faser och utmaningar.