Kundberättelser|Fakturering|Driva Företag

Publicerad: 12 april 2024

Heta modemärket om Fortnox finansiering: “Fantastiskt”

Kompromisslös kvalitet och stilren design har etablerat Vesna Wågmarks passionsprojekt Vesna W till ett märke som bärs av tusentals kvinnor både i Sverige och resten av världen. Fortnox finansieringstjänster hjälper företaget att växla upp.

På Vesna W:s kundlista återfinns många kända namn. Drottningen, kronprinsessan och prinsessan Madeleine bär till exempel flitigt plagg från Vesna W.

Men periodiska kostnader för tyginköp och produktion gör att likviditeten varierar kraftigt. Det utgör ett hinder för att kunna expandera i den takt Vesna Wågmark önskar. Här har mode-entreprenören tagit hjälp av Fortnox.

– Det gör ont att växa. När man driver ett klädföretag är likviditeten en stor utmaning. Man behöver ligga ute med stora belopp i flera månader innan intäkter genereras, säger Vesna Wågmark.

Enkel och smidig finansiering

Vesna W sköter inte bara bokföringen via Fortnox. Företaget använder även Fakturaköp och Företagslån för att stärka likviditeten. Fakturaköp passar verksamheten särskilt väl.

– De fakturor vi säljer är till stor hjälp för vår affär, då det främjar vår försäljning. Vi kan få betalt direkt, medan kunden får tid på sig att betala. När vi skapar våra fakturor kan vi enkelt sälja dem med några klick.

Vesna Wågmark uppskattar att bokföring och finansiering går hand i hand, vilket sparar tid och pengar.

– Jag tycker det ska vara enkelt att använda finansiering, och så är verkligen fallet med Fortnox. Tjänsterna är synkade och alla transaktioner bokförs automatiskt i affärssystemet. Det fungerar fantastiskt bra, säger Vesna Wågmark.

LÄS MER: Flygbranschens doldis finansierar tillväxten med Fortnox