Kundberättelser

Publicerad: 14 januari 2019|Senast uppdaterad: 5 juli 2022

Integrationen som underlättade vardagen

För Graden har integrationen REAL Fastighetssystemet inneburit ett lyft. Nu sköts arbetet med att förvalta bostadsrättsföreningar smidigare.

På Graden hade man testat massor av program under 25 års tid. Men för 5 år sedan vände det. Då testade man REAL Fastighetssystemet, en integration till Fortnox.

– Eftersom vi jobbat i branschen så länge så visste vi vad vi ville ha. REAL är fantastiskt bra och vi känner att de verkligen lyssnar på oss som kund. Tidigare så har vi behövt anpassa oss till systemen, istället för tvärtom, säger Joakim Hielte på Graden.

Graden jobbar med ekonomisk förvaltning. Deras kunder är uteslutande bostadsrättsföreningar, 200 stycken över hela landet. Graden hjälper till med aviseringar, panter, överlåtelser och bokslut.

– Vi är som deras kassörer och bokförare, säger Joakim.
 

Integrationen gör allt enklare

Den stora svårigheten för dem har varit att hitta ett system som är anpassat till bostadsrättsföreningar. Skillnaden mot ekonomisk förvaltning när det gäller företag är stor. I företaget sitter en vd och en ekonomichef och attesterar fakturor. Men i bostadsrättsförening sköts det av en kassör eller en ordförande. Dessa byts ofta ut varje år.

– Vi har 200 kunder och på ett år byts mellan 100 och 120 styrelser ut. Det innebär att vi måste syssla mycket med upplärning och då blir kraven extra stora på ett lättförståeligt program.

Med REAL fastighetssystem och Fortnox blir det lätt att samla upp och dela med sig av uppgifter. I arkivet finns fakturor och andra nödvändiga dokument samlat under lång tid. Det innebär att det inte gör så mycket att omsättningen på folk är stor, det blir inga pappersdokument liggandes i någons garderob.

– Historiken finns samlad och de som kommer nya kan se hur det såg ut tidigare. Det behövs inga kopior och eftersom det är molnbaserat finns det alltid tillgängligt.
 

Hur skulle du karaktärisera REAL Fastighetssystemet?

– Enkelt och proffsigt. Det fungerar perfekt med Fortnox, helt utan anpassningar. Man vet aldrig exakt hur två program samspelar när man har två olika leverantörer. Men här fungerar det klockrent.

 

Hur känns framtiden för Graden?

– Den känns väldigt ljus. Vi har växt mycket och har nått all time high. Bara i år har vi fått ett 40-tal nya bostadsrättsföreningar som kunder. Vi är inne i högkonjunktur och det byggs otroligt mycket, säger Joakim Hielte.

Kom igång med Fortnox
Allt för ditt företag – på ett ställe

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?
Här är paketen som gör det enklare att driva företag.

Nyfiken på mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter, kunskap och inspiration.

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Fortnox Företagsguide
En kunskapsbank om företagande

För inspiration och kunskap till dig som står inför att starta nytt, eller vill ta ditt bolag till nästa nivå. Vi guidar dig genom företagets olika faser och utmaningar.