Kundberättelser|Driva Företag|1 november 2019|Uppdaterad: 5 juli 2022

Matz kopplade ihop Boxnet Kassasystem med Fortnox

Matz, som har kopplat ihop sitt kassasystem Boxnet med Fortnox, står i sin butik
Dagens kassasystem måste klara av att justeras efter handelns ständiga förändringar. Matz Gustafsson visste att han ville ha ett molnbaserat kassasystem som är enkelt att anpassa efter affärernas krav och villkor. Lösningen hittade han i Boxnet Kassasystem som är kopplat till Fortnox.

Det var i april i år som Matz Gustafssons Järnia-butik i Lerum och två andra butiker i kedjan bytte till kassasystemet Boxnet. Att införa Boxnet som kassasystem och lära upp de anställda i systemet var enkelt.

– Den största vinsten med Boxnet Kassasystem är just att det är enkelt att använda. Kassasystemet som vi använde tidigare var väldigt komplicerat. Boxnet är lättbegripligt och har en enkel kassabild, säger Matz Gustafsson, tidigare VD för Järnia-kedjan och ägare av butiken i Lerum.
 

Ett molnbaserat kassasystem

Det som fick butikerna att börja titta på andra kassasystem och byta till Boxnet Kassasystem var främst en omorganistaion i kedjan. Deras tidigare kassasystem var också alldeles för dyrt och förändringar i det blev väldigt kostsamma att göra. En förändring som Matz önskade nå i samband med bytet av kassasystem var att arbeta molnbaserat, för att på så sätt enkelt kunna justera upp i takt med förändringar i handeln. Matz föll för Boxnet Kassasystem då det är molnbaserat, samtidigt som butikerna fick systemet rekommenderat av Fortnox.

– Att ha ett system som är enkelt och går att utveckla och justera efter förändringarna i handeln är viktigt. Boxnet Kassasystem har också flera funktioner utöver kassasystemet, bland annat kan systemet hantera lagerstatus, kundklubb, faktura, order, statistik och koppling mot Fortnox. Boxnet Kassasystem har heller ingen bindningstid eller några dolda kostnader som tillkommer.

Järnia i Lerum använder alla funktioner i Boxnet Kassasystem förutom ekonomitjänsterna, som hanteras av en extern partner till Fortnox. Boxnet Kassasystem innebär dessutom att butiken inte behöver ha hårdvarukrav eller någon skatteverksbox.

– Skatteverksbox har vi haft innan och då hände det vid åtskilliga tillfällen att kabeln trillade ur eller glappade. Då stod man där med en låst kassa. Idag behöver vi inte tänka på det. Så länge kassaapparaterna står på plats kanske det inte spelar någon roll. Men jag tror att hela mobiliteten kommer att öka och då är det bra att ha säkrat upp med ett kassasystem som klarar det. Nu kan vi lätt ta med oss en dator till en mässa och då ha en fungerande kassa där. Det är bara att ha med en betalstation eller ta swish.
 

Rustade för framtidens utveckling

De stora förändringarna som pågår i handeln är något som Matz är väl insatt i. Enligt honom behöver butiker idag ha system som är lätta att anpassa efter förändringarna.

– I framtiden kommer det krävas kassasystem med många upplägg för olika betalningssystem. Redan idag kan man konstatera att Klarna och Swish tar för sig. Det finns även andra betalningssystem som florerar och det kommer bara bli fler. Kunden blir också allt mer van vid att checka ut själv. Det är därför viktigt att man i kassasystemet inte bygger in sig i strukturer som gör att man inte kan hantera flera betalsätt. Kassasystemet ska inte vara en låda.

– Om något av de system som jag känner till kommer att klara alla de förändringarna så är det Boxnet. I och med plattformen som de har i systemet så är Boxnet Kassasystem väl rustade för framtidens utveckling i handeln.

Kom igång med Fortnox
Allt för ditt företag – på ett ställe

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?
Här är paketen som gör det enklare att driva företag.

Nyfiken på mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter, kunskap och inspiration.

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Fortnox Företagsguide
En kunskapsbank om företagande

För inspiration och kunskap till dig som står inför att starta nytt, eller vill ta ditt bolag till nästa nivå. Vi guidar dig genom företagets olika faser och utmaningar.