Kundberättelser|Driva Företag|Partners

Publicerad: 5 juni 2023

“Vi kan fortsätta växa med Fortnox och kopplingen till Ongoing”

Att kunna skala upp – och samtidigt skära ner på manuellt arbete – är två viktiga delar för att kunna expandera. Greatlife Group AB kan sätta check i båda rutorna tack vare kopplingen mellan Fortnox affärssystem och lagersystemet Ongoing WMS.

Greatlife Group AB grundades 2010 med en vision om att erbjuda hälsoprodukter av högsta kvalitet. Med en framgångsrik resa sedan starten, samt toppbetyg på rejtingsajter, säljer och distribuerar de kosttillskott, vitaminer och andra hälsoprodukter till den nordiska marknaden.

Skalbarheten avgörande

Greatlife har etablerat sig som ett ledande e-handelsföretag inom sin nisch. De säljer till både slutkonsumenter samt andra företag genom att agera grossist. Greatlife använder Fortnox som affärssystem och hanterar sitt eget lager med hjälp av lagersystemet Ongoing WMS.

Just nu planerar de att expandera utomlands. Och Fortnox är avgörande för deras skalbarhet, säger Daniel Berglund, en av grundarna till Greatlife.

– Det är enkelt att lägga upp nya produkter i systemet och vi kan i princip omedelbart ha produkterna tillgängliga för försäljning. Vi kan vara väldigt snabba i våra processer.

Saldon synkas i realtid

En annan viktig del är att både Fortnox och Ongoing är webbaserade system, vilket gör att de slipper komplicerade installationer. Lagersaldon är alltid korrekta och synkas i realtid mellan systemen – något som inte var självklart innan kopplingen.

– Med Fortnox och Ongoing är vi väl rustade för fortsatt expansion och tillväxt, säger Daniel.

“Fungerade perfekt från start”

Lagersaldon och artikeldata måste alltid stämma överens. Det är en nödvändighet. Och nu har det blivit en självklarhet att de gör det, tack vare kopplingen.

– Kopplingen fungerade perfekt från start, utan att vi behövde supporthjälp. Tack vare moderna och väldokumenterade API:er är det också enkelt att bygga skräddarsydda funktioner när vi behöver det, säger Daniel.

Effektivisera ditt lager med Fortnox och Ongoing WMS

Ongoing WMS gör lagerhanteringen snabbare och effektivare genom att ta bort många manuella processer. Tjänsten har alla funktioner som förväntas av ett fullskaligt lagersystem.