Driva Företag|Kundberättelser|3 juni 2020|Uppdaterad: 5 juli 2022

“Vi ser stor potential med Fortnox även i större bolag”

Är Fortnox bara för småföretagare? Svaret är nej, om vi frågar Joakim Lindh, vd på redovisningsbyrån Trimero. Han har varit med och implementerat Fortnox som affärssystem i flera större bolag. Så länge processerna är skalbara finns egentligen inga begränsningar – oavsett om företaget har två eller 200 anställda.

Joakim Lindh har, tillsammans med sina kollegor på Trimero, hjälpt flera av sina kunder att implementera Fortnox. För Trimeros del finns det helt klart incitament för att hjälpa kunderna att byta till Fortnox – på sikt gynnar det både byrån och kunderna att samarbetet blir molnbaserat, och därmed effektivare.

– När det passar kunden föreslår vi ett byte. Implementeringen av Fortnox går väldigt snabbt och smidigt. Kunden sparar oftast pengar på licenskostnaden i sig, men det är framförallt tidsbesparingen för både kunden och oss som byrå som gör att det blir en väldigt hög ‘return on investment’ på bytet av affärssystem, säger Joakim.

Skrotade överdimensionerat system

Under våren 2018 hjälpte Joakim en av Trimeros kunder att byta affärssystem. Kunden är ett konsultbolag med ca 80 anställda och en omsättning på ungefär 120 miljoner kronor. Bolaget hade nyligen köpt in ett nytt affärssystem – ett system som ekonomiavdelningen inte var nöjda med.

– De visste inte riktigt vad de behövde och konsulten som sålde systemet tog chansen; de fick ett för verksamheten överdimensionerat affärssystem. Prislappen landade på 1,5 miljon kronor. Vad de egentligen ville var att kunna ta fram resultatrapporter på både projekt och kostnadsställe.

Joakim gav det råd han gett till andra kunder: Fortnox. Det slutade med att de skrotade det dyra systemet och anpassade Fortnox efter företagets behov. Kunden betalade för en handfull bokföringslicenser så att projektledarna kunde ta ut rapporter och attestera leverantörsfakturor direkt i Fortnox. Och för ekonomiavdelningen var bytet av affärssystem välkommet.

Prislappen för implementeringen av Fortnox, då? Runt 20 000 kronor. Totalt.

“Stor potential med Fortnox”

Joakim upplever att ledningarna på företagen ofta uppskattar den molnbaserade lösningen som de får med Fortnox som affärssystem.

– De är annars vana vid en ekonomiavdelning med egna lokalt installerade program, där de själva inte kan få någon inblick i ekonomin.

Det är inte ovanligt att Joakim stöter på föreställningen att Fortnox bara är för småföretag. Men att Fortnox inte skulle passa större företag, håller Joakim inte med om.

– Många tror att Fortnox bara är för småföretag, att det inte går om man har över hundra anställda. Men vi ser stor potential med Fortnox även i större bolag. Det finns egentligen inga begränsningar så länge processerna är skalbara – då spelar det ingen roll om företaget har två eller 200 anställda.

Sugen på att byta affärssystem – eller för den delen skaffa ditt första? Läs mer om hur ditt företag kan skapa ett skräddarsytt affärssystem med Fortnox som motor.

Psst! Missa inte Trimeros blogg, där de bland annat ger fem digitaliseringstips i Fortnox.

Kom igång med Fortnox
Allt för ditt företag – på ett ställe

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?
Här är paketen som gör det enklare att driva företag.

Nyfiken på mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter, kunskap och inspiration.

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Fortnox Företagsguide
En kunskapsbank om företagande

För inspiration och kunskap till dig som står inför att starta nytt, eller vill ta ditt bolag till nästa nivå. Vi guidar dig genom företagets olika faser och utmaningar.