Driva Företag|Kundberättelser|3 June 2020|Uppdaterad: 5 July 2022

“Vi ser stor potential med Fortnox även i större bolag”

Är Fortnox bara för småföretagare? Svaret är nej, om vi frågar Joakim Lindh, vd på redovisningsbyrån Trimero. Han har varit med och implementerat Fortnox som affärssystem i flera större bolag. Så länge processerna är skalbara finns egentligen inga begränsningar – oavsett om företaget har två eller 200 anställda.

Joakim Lindh har, tillsammans med sina kollegor på Trimero, hjälpt flera av sina kunder att implementera Fortnox. För Trimeros del finns det helt klart incitament för att hjälpa kunderna att byta till Fortnox – på sikt gynnar det både byrån och kunderna att samarbetet blir molnbaserat, och därmed effektivare.

– När det passar kunden föreslår vi ett byte. Implementeringen av Fortnox går väldigt snabbt och smidigt. Kunden sparar oftast pengar på licenskostnaden i sig, men det är framförallt tidsbesparingen för både kunden och oss som byrå som gör att det blir en väldigt hög ‘return on investment’ på bytet av affärssystem, säger Joakim.

Skrotade överdimensionerat system

Under våren 2018 hjälpte Joakim en av Trimeros kunder att byta affärssystem. Kunden är ett konsultbolag med ca 80 anställda och en omsättning på ungefär 120 miljoner kronor. Bolaget hade nyligen köpt in ett nytt affärssystem – ett system som ekonomiavdelningen inte var nöjda med.

– De visste inte riktigt vad de behövde och konsulten som sålde systemet tog chansen; de fick ett för verksamheten överdimensionerat affärssystem. Prislappen landade på 1,5 miljon kronor. Vad de egentligen ville var att kunna ta fram resultatrapporter på både projekt och kostnadsställe.

Joakim gav det råd han gett till andra kunder: Fortnox. Det slutade med att de skrotade det dyra systemet och anpassade Fortnox efter företagets behov. Kunden betalade för en handfull bokföringslicenser så att projektledarna kunde ta ut rapporter och attestera leverantörsfakturor direkt i Fortnox. Och för ekonomiavdelningen var bytet av affärssystem välkommet.

Prislappen för implementeringen av Fortnox, då? Runt 20 000 kronor. Totalt.

“Stor potential med Fortnox”

Joakim upplever att ledningarna på företagen ofta uppskattar den molnbaserade lösningen som de får med Fortnox som affärssystem.

– De är annars vana vid en ekonomiavdelning med egna lokalt installerade program, där de själva inte kan få någon inblick i ekonomin.

Det är inte ovanligt att Joakim stöter på föreställningen att Fortnox bara är för småföretag. Men att Fortnox inte skulle passa större företag, håller Joakim inte med om.

– Många tror att Fortnox bara är för småföretag, att det inte går om man har över hundra anställda. Men vi ser stor potential med Fortnox även i större bolag. Det finns egentligen inga begränsningar så länge processerna är skalbara – då spelar det ingen roll om företaget har två eller 200 anställda.

Sugen på att byta affärssystem – eller för den delen skaffa ditt första? Läs mer om hur ditt företag kan skapa ett skräddarsytt affärssystem med Fortnox som motor.

Psst! Missa inte Trimeros blogg, där de bland annat ger fem digitaliseringstips i Fortnox.

Relaterade artiklar

Omvärldsspaning|Driva Företag|30 May 2022|Uppdaterad: 30 September 2022
Nya LAS – sammanfattad i 9 punkter

Den 30 juni trädde den nya Lagen om anställningsskydd, LAS, i kraft. Sharon Lavie, som är sparekonom på Lendo, går igenom de 9 viktigaste förändringarna i det...

Framåt och uppåt för Ballongverkstan med smarta kopplingar

Ballonger är verkligen urtråkigt! Så tänkte Pialena Ander när hon iklädd clownkostym delade ut ballonger på Vattenfestivalen i Stockholm 1992. Men mycket vatten har runnit under broarna sedan dess. Idag driver hon Ballongverkstan, Sveriges största ballongföretag och har varit med och skapat en ny bransch. Sedan 2021 använder hon Fortnox affärssystem, vilket gett henne mer tid till det hon brinner för – att utveckla verksamheten och ta fram smarta lösningar till sina kunder.

Fakturaköp underlättar tillväxten för Strömsdal kök

Sedan 1940-talet har Strömsdal Kök utanför Borås tillverkat och levererat högklassiga kök till den skandinaviska marknaden. Idag säljer de kök till Sverige, Norge, Danmark och Finland. 2010 valde Patrik Näsström, VD för Strömsdal Kök, Fortnox affärssystem, och sen dess har han aldrig tittat tillbaka. Särskilt nöjda är de med Fortnox nya tjänst Fortnox Fakturaköp.

Bättre kvittohantering på nolltid

Långtråkig och tidskrävande hantering av kvitton, vem vill syssla med det? Timewave vinkade hejdå till detta och sa hej till Fortnox Kvitto & Utlägg – en tjänst

Fakturera från Kuba – såklart!

Något som går hand i hand och lirar med Bizkits filosofi, digitalisering, är just Fortnox. De kan sköta ekonomin helt digitalt i molnet, var och när de vill,

Så väljer du rätt företagsnamn

Börjar du bli klar med din affärsidé? Så kul och spännande, snart är du i mål med uppstarten. Men har du kanske inte kommit på ett bra företagsnamn? Vi har ett

Det går fort i hockey – men även för Brödernas

2018 började Brödernas snabba framgångssaga, en saga och burgare som har spridit sig över hela Sverige. Allt har gått i raketfart och siktet är just nu inställt på 100 restauranger. Företaget genomsyras av mycket idrottshjärta, driv och själ. Vi har pratat med Sebastian Idoff, en av de drivna själarna. För honom underlättar det mycket att jobba i en molnbaserad plattform som Fortnox.

Studenterna växer med VÄXT

På 80-talet startade den ideella föreningen VÄXT – Växjöteknologerna, på Linnéuniversitetet. 2022 står föreningen stadigt kvar och växer sig starkare och

Dags för semesterårsavslut?

Våren är snart här och det börjar dra ihop sig för semesterårsavslut för dig som har semesteråret från 1 april till 31 mars. Varför man ska göra ett

De fick mer tid för rekrytering

Vindex är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen, både rekryteringar och interimslösningar. Sedan 2017 har Fortnox

Kom igång med Fortnox
Allt för ditt företag – på ett ställe

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?
Här är paketen som gör det enklare att driva företag.

Nyfiken på mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter, kunskap och inspiration.

By contacting Fortnox, your personal information will be processed in accordance with Fortnox's Privacy Notice

Fortnox Företagsguide
En kunskapsbank om företagande

För inspiration och kunskap till dig som står inför att starta nytt, eller vill ta ditt bolag till nästa nivå. Vi guidar dig genom företagets olika faser och utmaningar.