Utveckling

Möt Clara - test engineer, scrum master och multitalang

När man kliver in på kontoret i Linköping är det ganska lätt att hitta Claras skrivbord. Här finns färgglada pennor i en enhörningsmugg, en Funko Pop från Game of Thrones, en rosa vattenflaska och teckningar från barn. Här sitter en Scrum Master som helst lyssnar på finsk power metal.

Det här är Clara Norbäcker.

Teknik, teambuilding och trygghet
Teknik, teambuilding och trygghet

- Efter pandemin var jag sugen på att jobba på ett kontor igen och att verkligen få engagera mig i stort och smått. Fortnox erbjöd ett centralt beläget kontor under uppbyggnad och möjligheten att få jobba i ett självorganiserande tvärfunktionellt team, två saker som lockade rejält. 

När Clara väl hade ansökt gick processen fort. 

- Rekryteringsprocessen var smidig och jag fick chansen att träffa mina nya kollegor långt innan jag började på riktigt, vilket kändes tryggt.

Idag jobbar hon som testare och Scrum Master i ett team på åtta personer. Kombinationen av roller passar henne fint. 

- Som testare får jag jobba tekniknära och leva ut min nyfikenhet. Som Scrum Master får jag jobba med mer “mjuka” saker som teambuilding och psykologisk trygghet, vilket är något jag verkligen brinner för. Utöver min vanliga roll är jag kontorsansvarig i Linköping. Jag ser till att allt fungerar som det ska, att alla trivs och har det bra. Att få chansen att göra lite av varje gör att jobbet går fort framåt, och det händer nya spännande saker hela tiden.

"Vi har en stark gemenskap på kontoret och jag ser alltid fram emot att gå till jobbet."

Clara Norbäcker

Datadrivna beslut och Klask-strategi

Claras team ansvarar för Fortnox Företagsbrevlåda, en smart brevlåda som sorterar, tolkar och bokför företagspost. Teamet har fått ta stort ansvar för att se till att brevlådan ska funka så smidigt som möjligt. 

- På Fortnox finns det en stor möjlighet att själv utforma sin roll, sitt lärande och sitt engagemang. Mitt team består av rollerna Produktägare, Utvecklare, Testare och Produktdesigner. Tillsammans har vi hittat en arbetsprocess som funkar för oss, och vi kan utveckla kompletta lösningar som håller hög kvalitet!

En del av arbetet har varit att hitta ett sätt att prioritera bland alla idéer som teamet har - både de som är bra och de som är mindre bra. 

- Där använder vi oss mycket av data och statistik för att kunna ta datadrivna beslut. Vi samlar även in användarfeedback och samarbetar med Supportavdelningen för att bättre förstå vad användarna verkligen behöver och vill ha.

Samarbetet mellan team och avdelningar är viktigt. Linköpingskontoret är det minsta av Fortnox kontor med stort fokus på utveckling. Clara är en del i att se till att den sociala delen av arbetsvardagen funkar och att alla känner sig bekväma.  

- Vi gillar att hänga på kontoret tillsammans och arbetar mycket i mobbform, framför allt mobbtestning! Vi har också en ständigt pågående turnering i vårt favoritspel Klask.

“Trivsel på jobbet står i centrum”

- Vi har en stark gemenskap på kontoret och jag ser alltid fram emot att gå till jobbet. Allt detta gör att mina arbetsdagar är väldigt varierande och att jag får samarbeta med otroligt många duktiga och härliga människor!

Förutom människorna är det så klart också jobbet i sig som gör att Clara trivs.

- Vi jobbar med moderna tekniker och ett liv i balans samt trivsel på jobbet står i centrum. Det är alltid högt i tak och egna initiativ uppmuntras.

Men ibland misslyckas man. Som kontorsansvarig har Clara hjälpt till att dela ut julklappar och fixa sommarfikor, testat promenadsträckor och snott ihop AW:n. Men under förra Fortnox Hackathon, ett event där deltagarna får två dagar att själv eller i grupp “hacka” fram ett eget koncept, blev det fel.

- Jag minns med fasa när jag råkade beställa extra ananas på ALLA pizzor, det var inte populärt!

Efter den incidenten fick hon ändå förtroendet att vara talesperson för Linköping när ett nytt kontor skulle planeras, och fick stort ansvar som flyttledare när det var dags. Är man multitalang så är man - ananaspizzor till trots.

Så här jobbar vi med utveckling

Oavsett om du har erfarenhet av Java, Python eller JavaScript så kommer du trivas hos oss. Här skapar vi mer framgångsrika kunder med hjälp av smartare produkter och lösningar.

Hos oss jobbar vi med agila arbetssätt i korta sprintar och har kontinuerlig kommunikation med kunder och användare. Vi kan anpassa oss till förändrade krav och leverera produkter i världsklass. Målet är att flytta fram gränserna för hur intelligenta dataflöden och automatisering skapar affärsnytta.

Hitta ditt nästa, och bästa, jobb!

Se våra lediga tjänster

Vi älskar bra kombinationer. Den där perfekta blandningen av arbetsuppgifter, kompetenser och personligheter. En härlig kompott av mänsklig drivkraft och kreativitet. Här får du möjligheten att skina som individ och tillhöra ett större sammanhang. Hos Fortnox behöver du inte välja. Hos oss får du det bästa av två världar.

Redo att skapa din framgångsmix?