Över 500 000 kunder

Ta betalt & bokför – gratis i ett halvår

Så här i början kan det kännas mycket med allt som ska fixas i ditt nya företag. Och to do-listan bara växer. Vi vet. Därför får du testa Fortnox gratis i ett halvår, så att beslutet om bokföringen förhoppningsvis blir enklare att ta. Check.

Standard

  Automatisk bokföring

  Företagskort & kvittohantering

  Integrera med andra system

  Ta betalt av dina kunder

  Hantera löner & rapportering

  Effektiv reserapportering

För dig som vill ta betalt av dina kunder och få bokföringen med automatik. Skicka fakturor och påminnelser helt digitalt på webben eller i mobilen med Fortnox App.

Från
329
kr/mån
Prova gratis i 6 mån
Populärt
Plus

  Automatisk bokföring

  Företagskort & kvittohantering

  Integrera med andra system

  Ta betalt av dina kunder

  Hantera löner & rapportering

  Effektiv reserapportering

När du även vill hantera löner i företaget. Alltid uppdaterat med aktuella skattetabeller, lagar och regler vilket gör både lönearbetet och rapporteringen enkel.

Från
479
kr/mån
Prova gratis i 6 mån
Bas

  Automatisk bokföring

  Företagskort & kvittohantering

  Integrera med andra system

  Ta betalt av dina kunder

  Hantera löner & rapportering

  Effektiv reserapportering

Automatisk bokföring och helt digital hantering av kvitton och leverantörsfakturor. Integrera med smarta funktioner som ditt företag behöver.

Från
229
kr/mån
Prova gratis i 6 mån

Ett företagskort som stortrivs mitt i företagslivet

Med Fortnox Företagskort blir vardagen lite friare, lite tryggare och lite skönare. Varje inköp och kvitto går förstås rakt in i Fortnox, utan att du behöver tänka mer på det.

Företagskortet används tillsammans med Fortnox Bokföring och Kvitto & Utlägg. Köp ditt paket, logga in i Fortnox – och beställ valfritt antal företagskort.


För dig som startat företag de senaste 3 månaderna

Vi har allt för ditt företag – på ett ställe

Som nystartad bjuder vi dig på första halvåret (spara upp till 2 694 kr). Med Fortnox har du alltid fri support och fria webbutbildningar. Du får dessutom 5 valfria uppdrag gratis hos Offerta . Välj det programpaket som passar dig, ange koden LAGERBOLAG i kassan, och sen är du snabbt igång.

Villkor för koden

Ingår i alla paket

Smart bokföring som ger dig kontroll

Hantera kvitton och leverantörsfakturor digitalt, och få automatiska förslag på hur de ska bokföras. Med kopplingar till Skatteverket och Sveriges samtliga största banker sköter du dina betalningar direkt från programmet – och kan dessutom få majoriteten av dina transaktioner på bank- och skattekontot bokförda helt automatiskt.

Ingår i Standard och Plus

Ta betalt var och när du vill

Ta betalt av dina kunder med ett par klick i mobilen eller på en dator. Dina fakturor skickas helt digitalt via e-post eller e-faktura. När du får betalt matchas och bokförs betalningen mot rätt faktura – helt automatiskt. Fakturerar du med rot-, rut- eller grönt avdrag? Då rapporterar du smidigt till Skatteverket via smart filuppladdning.

Ingår i Plus

Komplett och enkel lönehantering

Alltid uppdaterat med aktuella skattetabeller, lagar och regler – så att du enkelt kan ta hand om lönerna själv. Automatisk överföring till Skatteverket underlättar arbetsgivardeklarationer på individnivå, och de anställda kan själva rapportera när- och frånvaro och få sina lönebesked i Fortnox App. 19 kronor per månad tillkommer för varje anställd som får en lön utbetald under månaden.

Ingår i alla paket

Spara tid och minska risken för fel

Integrationslicensen ingår i alla våra paket, och gör det möjligt att koppla ihop ditt Fortnox med andra system som du använder i din verksamhet – exempelvis ditt kassasystem, arbetsordersystem eller din webbshop. Du sparar tid, slipper dubbelarbete och minimerar risken för fel.

Sök bland våra integrationer

Ingår i alla paket

Köp. Fota. Klart!

Automatisera din kvittohantering genom att använda Kvitto & Utlägg tillsammans med Fortnox Företagskort. Alla inköp skickas direkt in i bokföringen – det enda du behöver göra är att fota kvittot. Kvitto & Utlägg ingår i alla paket, sen beställer du valfritt antal kort i inloggat läge. 4.90 kronor per kvitto.

Ingår i Plus

Rapportera dina tjänsteresor i farten

Med Resa är det enklare är någonsin för dig och företagets anställda att hantera tjänsteresor. All rapportering sker i Fortnox App, och omvandlas till löneunderlag med ett klick. Fungerar för både inrikes och utrikes resor – och självklart får du hjälp med att hålla koll på regelverk och belopp. 4.90 kronor per registrerad resa.

Koppling till ditt bank- och skattekonto

Jämför paketen

Vilka funktioner behöver du?

Standard
Från
329
kr/mån
Anpassa & beställ
Plus
Från
479
kr/mån
Anpassa & beställ
Bas
Från
229
kr/mån
Anpassa & beställ
Robin valde Fortnox som nystartad

”Drömmen om eget har alltid funnits där. Att få göra det på mitt sätt. Med Fortnox är det enkelt. Faktureringen är hur smidig som helst."

Våren 2022 tog Robin Sjökvist äntligen steget och startade GTEVO AB. Affärsidén är bemanning och entreprenad, basen är Norrbotten.

Som nystartad satsar Robin på trygghet: Att samarbeta med en redovisningsbyrå som arbetar i Fortnox. Vissa delar sköter byrån, andra tar Robin själv.

– Fortnox är enkelt och tryggt. Supporten hjälper alltid mig om jag fastnar på något, och jag gillar de digitala utbildningarna.

Robin Sjökvist, ägare, GTEVO AB

Vill du veta mer?

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss och hjälper dig.

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Vill du lära dig mer?

Allt om företagande

Att vara egenföretagare ska vara enkelt. I Fortnox Företagsguide hjälper vi dig med allt som har med företagande att göra – allt från att starta och driva, till mer detaljerad information om bokföring, lön samt skatter och moms.
Har du frågor?

FAQ

Har du några frågor? Här besvarar vi några av de vanligaste funderingarna kring hur det fungerar att komma igång med Fortnox. Hittar du inte svar på det du söker? Kontakta oss så hjälper vi dig vidare.
Hur fungerar abonnemangen?

När du startar ett nytt abonnemang hos oss har du alltid 30 dagars öppet köp. Du kan binda abonnemanget kvartalsvis eller årsvis beroende på vilket betalningsintervall som passar dig bäst. Priserna är differentierade beroende på bindningstid. Du kan säga upp abonnemanget när som helst, dock senast 30 dagar före nästa faktureringsperiod påbörjas.

Första fakturan skickas via e-post 30 dagar efter att du genomfört din beställning.

Hur lägger jag till fler användare?

Är ni flera som som ska samarbeta och behöver åtkomst till programmet behövs en licens per användare och program. I checkouten (efter du har valt paket) väljer du enkelt det antal licenser som ska läggas till för respektive program. Antalet användare är obegränsat.

Kan jag hantera flera företag i Fortnox?

I Fortnox hanterar man ett organisationsnummer per abonnemang. Det finns inget sätt att skilja två olika bolags eller bolagsformers bokföring åt i ett och samma abonnemang. 

Med vår lösning Bolagshanteraren kan du dock samla dina olika företag under ett och samma inlogg så att du enkelt kan navigera mellan de olika abonnemangen.

Läs mer om Bolagshanteraren ›


Kan även större företag använda Fortnox?

Utöver våra egna program och tjänster finns över 400 externa system att koppla till Fortnox – till exempel kassasystem, webbshoppar och workflowsystem. Möjligheterna att bygga ert alldeles egna affärssystem med Fortnox som plattform är därmed närmast obegränsade, vilket gör att vi passar även för större företag.

Lösningar för större företag ›


Hur kommer jag igång med programmet?

Fortnox är enkelt att komma igång med – men givetvis finns hjälp att få längs vägen. Vi har ett användarstöd i programmet och personlig support via telefon och chatt – helt kostnadsfritt. 

Därutöver har vi digitala kurser och företagsanpassade utbildningar som hjälper dig att komma igång och arbeta på bästa möjliga vis i programmet.

Läs mer om våra utbildningar


Kan jag få hjälp av en redovisningsbyrå?

Självklart! Fortnox används av tusentals redovisningskonsulter över hela landet, vilket gör att hjälp alltid finns nära till hands. Ni bestämmer själva upplägg – om du vill göra det mesta av jobbet själv medan byrån sköter avstämningar och rapportering, eller om du önskar att byrån även sköter det löpande ekonomiarbetet. Med vår plattform är det enkelt att samarbeta!

Hitta en redovisningsbyrå som använder Fortnox ›


Hur tar jag del av erbjudandet med Offerta?

Som nystartad är du säkert på jakt efter fler kunder – eller de allra första. Och där kan vi hjälpa dig. Vi bjuder på 5 valfria uppdrag gratis hos Offerta när du beställer Fortnox till ditt nya företag.

Offerta, som sedan 2021 är en del av Fortnox, är Sveriges största marknadsplats för tjänster. Varje vecka publiceras tusentals uppdrag av kunder som behöver proffshjälp i hemmet, sin bostadsrättsförening eller på jobbet. Du kan ta del av uppdragen i din bransch och region direkt i mobilen. Du väljer själv vilka förfrågningar du vill besvara och när.

För att testa Offerta och besvara 5 valfria kunder kostnadsfritt, behöver du bara anmäla ditt intresse hos Offerta. Observera att du först måste ha skaffat ett abonnemang hos Fortnox för att kunna ta det av erbjudandet. Erbjudandet gäller ej om du sedan tidigare är kund hos Offerta.

Läs mer om erbjudandet

Villkor för koden

Med koden LAGERBOLAG erhålls ett valfritt paket kostnadsfritt i sex månader (värde fr. 1 194 kr upp till 2 694 kr).

Koden gäller enbart för dig som startat ett företag under de senaste tre månaderna, räknat från beställningstillfället. Om du inte uppfyller villkoret kommer du att faktureras enligt ordinarie pris för det aktuella paketet.

Koden avser en licens per program. Fler program och användare kan du enkelt lägga till när du är inloggad i Fortnox. Koden täcker inte kostnaden för eventuella tilläggsbeställningar.

Efter den kostnadsfria perioden gäller ordinarie pris. Koden går inte att kombinera med eventuella erbjudanden/rabatter.

Eventuella uppsägningar ska vara Fortnox tillhanda senast 30 dagar innan rabattperioden upphör. Vid uppsägning kan bara hela paketet sägas upp, inte enstaka licenser.