Kundberättelser

Publicerad: 12 november 2019|Senast uppdaterad: 5 juli 2022

Butiken som vill hänga med i vår digitala framtid

Cenino är modeföretaget som finns både på webben och som en fysisk butik. Butiken som du hittar när du går längs Storgatan i Växjö, vill följa det digitala spåret fullt ut och valde därför Fortnox. "Det var naturligt att följa den digitala strategin, och Fortnox har rätt digitalt tänk här", säger VD Filip Nilsson.

Cenino startades 2011, en butik som säljer modekläder för kvinnor, män och tonåringar, men även inredning. Allt började i Kristianstad, där butiken startades av en tidigare delägare. Lite senare startade han även upp Cenino i Växjö. Idag finns butiken enbart i Växjö, men även online. Nu är det VD Filip Nilsson som leder butiken, tillsammans med sina åtta anställda. Själv jobbar han med butikens ekonomi och marknadsfrågor, och dagligen använder han Fortnox i sitt arbete.

– Vi har haft Fortnox redan från början men då genom vår redovisningsbyrå. När vi fick in fler delägare i Växjö ändrade vi om en del i företaget, bland annat hanteringen av ekonomin som vi ville sköta själva. Jag jobbar med det som är löpande. Utöver det får vi hjälp av redovisningsbyrån, exempelvis med löner och moms, säger Filip.

Filip tror starkt på digitalisering i företagandet

Ceninos vd Filip Nilsson sköter ekonomin i Fortnox

Filips intresse för digitalisering märks tydligt när han pratar. Han beskriver hur gärna han och företaget vill hänga med i utvecklingen och dit vi är på väg i dagens samhälle.

– Jag tror att det är väldigt viktigt att hänga på digitaliseringen om man vill vara med i framtiden. På Cenino försöker vi digitalisera så gott vi kan. Framöver kommer vi exempelvis digitalisera våra skyltfönster för att snabbt kunna byta budskap i våra fönster.

Med tanke på Filips starka tro på digitalisering, och vad han tror kan ske om de inte är digitala, tyckte han att Fortnox gick hand i hand med företagets tankar.

– Vi valde Fortnox eftersom att vi står i en stark digitalisering. Det var naturligt att följa den digitala strategin, och Fortnox har rätt digitalt tänk när det gäller sådant. Vi vill jobba med de som är där vi är och som har samma tänk som oss. Den digitaliserade enkelheten är något som vi unga företagare gillar. Dessutom är Fortnox lokala och finns nära oss.

”Det räcker att kontrollera uppgifterna lite snabbt”

Cenino använder flera av Fortnox program för sin butik, så som programmen för löner, bokföring och fakturering.

– Det är så skönt med programmet för  leverantörsfakturor , vi köper nämligen in mycket varor och då är inläsningsfunktionen med fakturorna superskönt. Men även hela flödet efter det, eftersom du kan vara säker på att rätt person attesterar fakturan. Det sköna är helt enkelt att man inte behöver göra så mycket manuellt arbete, det är räcker att kontrollera uppgifterna lite snabbt. Detta underlättar väldigt mycket eftersom jag slipper sitta och knappa in en massa uppgifter själv, när Fortnox kan göra det istället. Det bästa med Fortnox är därför helt klart tidseffektiviseringen och digitaliseringsmöjligheten.

Själv sitter Filip främst vid datorn när han sköter företagets ekonomi, men hans anställda brukar använda Fortnox app.

– Mina anställda brukar använda mobilen och appen, eftersom de kan sitta vart de vill och sköta fakturor som de har hand om. De gör också avvikelser och tidsregistrering smidigt i appen, och kollar sina lönebesked. 

Hinner med mer av det roliga

Genom att driva eget företag kan Filip göra mer av det som han tycker är kul, både i företaget och privat.

– Det bästa med att driva företag är verkligen att man har frihet att göra det man vill.

En av Filips förebilder som han tycker är väldigt inspirerande är Jack Ma, grundare av Alibaba.

– Han är en person som har tagit digitaliseringen till en helt ny nivå, och det gillar jag.

Det han inspireras av går också hand i hand med vad han gör med butiken, och vad han rekommenderar andra som vill driva butik.

– Det har sparat oss väldigt mycket tid och pengar att följa i digitaliseringen. Ta bara Fortnox som ett exempel, det är så enkelt och smidigt att gå in i appen för att hålla koll på en leverantörsfaktura. Fortnox jobbar med de stora  bankerna   med, vilket är supersmidigt om man är företagare. Möjligheterna till att bygga ett bra affärssystem ökar också med ett öppet API och alla samarbetspartners . Detta gör det mycket lättare för oss kunder. Vi har verkligen jättestor nytta av det.

– Att använda Fortnox om du driver företag är något jag verkligen rekommenderar, då det går hand i hand med digitaliseringen. Våga ta det digitala klivet och göra saker digitalt i företaget. Om man inte kan allt själv, finns det alltid en digital redovisningsbyrå som man kan ta hjälp av med vissa delar, avslutar Filip.

Fortnox anpassade lösningar för butiker

Är du med sugen på att driva butik precis som Filip gör? Då har vi enkla och smidiga lösningar just för denna bransch. Med Fortnox program få du dessutom mer tid utanför kontoret. Tid att möta dina kunder i butiken och ge dem oslagbar service. Läs mer om ekonomilösningarna här

Kom igång med Fortnox
Allt för ditt företag – på ett ställe

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?
Här är paketen som gör det enklare att driva företag.

Nyfiken på mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter, kunskap och inspiration.

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Fortnox Företagsguide
En kunskapsbank om företagande

För inspiration och kunskap till dig som står inför att starta nytt, eller vill ta ditt bolag till nästa nivå. Vi guidar dig genom företagets olika faser och utmaningar.