Fakturering

Publicerad: 10 juli 2019|Senast uppdaterad: 20 november 2023

Fakturera digitalt i sommar

Sommaren är en period då många missar att betala fakturor, på grund av att ingen är på plats för att öppna posten. För dig som småföretagare finns det därför flera fördelar med att digitalisera fakturahanteringen. Förutom att du sparar värdefull tid, är chansen större att du slipper vänta på betalningen. Här ger vi dig några tips som verkligen ser till att du kan koppla av i sommar.

Skicka dina fakturor som e-faktura

Genom att skicka din faktura som en e-faktura, får dina kunder fakturan var de än är och slipper onödiga förseningsavgifter. Du slipper skriva ut, frankera och lägga fakturan på posten, i stället skickas den direkt till din kunds affärssystem eller internetbank och registreras automatiskt. Det är enkelt, effektivt och tryggt – och dessutom miljövänligt.

Städa upp bland obetalda fakturor

Sommaren innebär oftast lite lugnare tempo. Då kan det vara ett bra tillfälle att städa upp bland obetalda fakturor och se till att skicka påminnelser i de fall fakturan har förfallit. Om du har Fortnox faktureringsprogram kan du enkelt få ordning på dina kundfordringar genom att digitalisera påminnelsehanteringen.

Vill du göra det ännu smidigare för dig och spara ännu mer tid kan du låta Fortnox ta hand om faktureringen helt och hållet – från distribution tills att fakturan är betald och bokförd. Vi ser då till att din kund får fakturan, skickar påminnelser om det behövs och markerar fakturan som betald när pengarna kommit in. Läs mer om våra faktureringslösningar .

Slipp risken och få ett jämnare kassaflöde

Sommarperioden kan också vara ett perfekt tillfälle att använda sig av finansiella tjänster . Genom att använda dig av exempelvis fakturabelåning och fakturaköp, alltså belåna din faktura eller sälja den direkt, får du ett jämnare kassaflöde och slipper oroa dig för när pengarna ska komma in på kontot. Risken försvinner, du slipper jobbet och kan istället slappna av i hängmattan

Kom igång med Fortnox
Allt för ditt företag – på ett ställe

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?
Här är paketen som gör det enklare att driva företag.

Nyfiken på mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter, kunskap och inspiration.

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Fortnox Företagsguide
En kunskapsbank om företagande

För inspiration och kunskap till dig som står inför att starta nytt, eller vill ta ditt bolag till nästa nivå. Vi guidar dig genom företagets olika faser och utmaningar.