Kundberättelser

Publicerad: 27 maj 2019|Senast uppdaterad: 5 juli 2022

Kopplingen sparade Arctic Group tid

Med Blikk minskade Arctic Group tiden som behövde läggas på administrativt arbete. Blikks koppling till Fortnox innebär en sömlös integration mellan systemen – det bästa av båda världar.

Som redovisningsbyrå går det nu att minska administrationen för era kunder. Med hjälp av Blikk blir det möjligt att samla allt kring kundernas verksamheter och affärer i ett och samma system. Allt för att enklare få en överblick – samtidigt som både tid och pengar sparas in för er båda.

 

Molnbaserad och lättillgänglig

Blikk är ett lättarbetat affärssystem där företagets alla funktioner samlas på samma ställe. I systemet finns bla funktioner för tidrapportering, CRM, orderhantering, offert, projektplanering och hantering av kvitton och utlägg. Med hjälp av kopplingen till Fortnox finns möjligheten att bla skicka färdiga fakturaunderlag direkt in till Fortnox Fakturering. Dessutom får ekonomibyråer tillgång till en kostnadsfri partnerportal där byrån kan plocka ut kompletta löneunderlag för import till Fortnox Lön.

 

Blikk minskade arbetsbelastningen

Arctic Group är ett Luleåbaserat IT-bolag med omkring 50 anställda. Med uppdrag över hela Sverige, Norden och vissa delar av Baltikum omsätter de årligen 75 miljoner kronor. För företagets konsulter har Blikk haft en betydelsefull roll i att förenkla arbetsdagarna.

– Innan Blikk hade vi en ganska vildvuxen systemflora som var alldeles för stor och krånglig. Med ett för stort system för tidrapportering och ett för fakturor. Det var system som krävde mycket administration, men i dag sparar vi in den tiden genom enkelheten i Blikk, säger Fredrik Åström, VD på Arctic Group

 

Ett system – för alla tjänster

Genom att använda Blikk försvinner risken att behöva dubbelarbeta i två olika system. Med det smidiga systemet där allting finns samlat är det dessutom enklare att få koll på allt, någonting som gjort att Blikk kommit att bli en given tjänst för Arctic Group.

– Som konsultföretag bygger allt vi gör på de timmar vi lägger ner i olika projekt. Vi har konsulter som rapporterar dag för dag, vissa i mobilen, vissa på datorn och vissa lägger in resor och andra utlägg som är kopplade till projekten. Blikk är det enda system som våra konsulter använder internt, säger Fredrik Åström.

 

Lättförståeligt och pengasparande

Bytet till Blikk som system har inte bara lett till att Arctic Group tjänat in tid utan även pengar. Sedan 2017 har de outsourcat sin ekonomiavdelning till Money Sverige AB – som var med från starten när Arctic Group AB bytte till Blikk.

– Vi har arbetat med både Fortnox och Blikk från start här på Money Sverige. Direkt när vi gick in som externt ekonomiansvariga för Arctic Group lade jag fram Blikk som förslag. Jag tycker att det är en vattentät lösning. Det är så otroligt lätt att förstå och det är visuellt bra, vilket gör att du knappt behöver några förkunskaper, säger Malin Mäntyranta på Money Sverige.

 

Enklare även för redovisningsbyrån

Att slippa krångla med flera olika system gör inte bara vardagen lättare för Arctic Groups anställda. Att arbeta i Blikk gör även att Money Sverige som extern redovisningsbyrå får full koll – och ett fullt godkänt underlag att arbeta utefter.

– Det är inte bara smidigt för Arctic Groups anställda som bara behöver arbeta i ett program. Det är också smidigt för oss att direkt få koll på vad som är attesterat i löneunderlaget. Nu kan jag enkelt se om varje anställd fått sina utlägg attesterade, så att det är okej för redovisningskonsulten att godkänna. I Blikk har vi allt för löneutbetalningen samlat på ett enda ställe, säger Malin Mäntyranta.

Läs mer om kopplingen mellan Blikk och Fortnox här

Kom igång med Fortnox
Allt för ditt företag – på ett ställe

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?
Här är paketen som gör det enklare att driva företag.

Nyfiken på mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter, kunskap och inspiration.

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Fortnox Företagsguide
En kunskapsbank om företagande

För inspiration och kunskap till dig som står inför att starta nytt, eller vill ta ditt bolag till nästa nivå. Vi guidar dig genom företagets olika faser och utmaningar.