Driva Företag|Partners

Publicerad: 23 mars 2023

Kundomdömen – nyckeln till fortsatt framgång för takläggarna på BM Villatak & Måleri

Branscherna där aktörer mer eller mindre står och faller med sitt rykte är många. Extra viktigt är det för företag i tjänstesektorn i allmänhet, och hantverkare i synnerhet.

På BM Villatak & Måleri har man från start jobbat med kundnöjdhet, men på senare år tagit ett extra kliv för att verkligen få ut det mesta av den nöjdheten och insikterna från kunderna, vilket också resulterat i att de nu utökat affärsområdet och börjat erbjuda kunder även måleritjänster. Ägaren Björn Moberg förklarar hur det skett i tre steg.

Synlighet och transparens

För snart tio år sedan insåg vi värdet av att kunna vara öppna med hur våra kunder upplever våra tjänster. Att utföra kundundersökningar i det dolda kan gynna oss som bolag, men ger inte nödvändigtvis våra potentiella kunder ett intryck av öppenhet och transparens. Det fick oss att börja utforska hur vi skulle kunna jobba mer med kundomdömen.

Trovärdighet via Reco

Men att kunna skriva öppna omdömen om oss ville vi förstås bara att våra riktiga kunder skulle kunna göra. Tack vare samarbetet med Reco får vi just det, eftersom vi genom integrationen med Fortnox endast tillfrågar våra betalande kunder. På så sätt får vi in verifierade kundomdömen och har möjlighet att snabbt upptäcka om det kommer in ett omdöme från någon som inte har en kundrelation med oss.

Automatisering med Fortnox

Sista steget i att få hjälp av våra kunder handlade om att koppla samman Reco och Fortnox . På så sätt blir hela processen automatisk; alla våra kunder får per automatik en inbjudan om att lämna omdöme efter avslutad leverans – vilket sparar oss mängder av tid samtidigt som vi säkerställer att alla våra kunder väldigt enkelt kan lämna omdöme.

Resultatet har blivit ett sätt för oss att trovärdigt visa vår kundnöjdhet i allt från marknadsföring till offert, något som fått kunder att välja oss trots att vi kanske inte alltid är billigast. Ett ovärderligt sätt för oss att skapa nya affärer i en bransch där kundens trygghet är allt.

Koppla ihop Fortnox med Reco

Reco låter alla företag att testa på tjänsten under 60 dagar helt kostnadsfritt utan automatisk förnyelse. Du kan göra en intresseanmälan så får du möjlighet att komma igång själv eller med hjälp av personlig service.

Är du redan ansluten till Reco kan du enkelt koppla ihop det med ditt Fortnox-konto.