Vad är Fakturatolkning?

Fakturatolkning innebär att informationen på leverantörsfakturor tolkas, digitalt eller manuellt, av en extern part. På så sätt slipper mottagaren själv att manuellt registrera fakturauppgifterna.

Läs mer om fakturatolkning

När man använder sig av fakturatolkning slipper man själv lägga tid på att registrera information på inkommande fakturor. Istället sköter en extern part registreringen och ser till att fakturainformation såsom totalbelopp, moms, valuta. fakturadatum och leverantörsuppgifter automatiskt registreras.

Tidsbesparing med fakturatolkning

Företag som hanterar stora mängder fakturor har mycket att vinna genom att använda fakturatolkning. Du slipper att själv manuellt gå igenom och registrera all information för fakturorna, utan det sker mer eller mindre per automatik. Det enda du behöver göra är att kontrollera fakturan och godkänna att informationen stämmer innan den bokförs.

Fakturatolkning i praktiken

Fortnox erbjuder en automatisk fakturatolkning med bokföringsförslag som gör att du enkelt och snabbt kan fotografera en faktura och låta oss ta hand om resten. I och med att du slipper mata in fakturainformationen manuellt sparar du värdefull tid som du istället kan lägga på annat.