Kvinna skriver på anteckningsblock
Juridik

Gör det enklare att driva jurist- eller advokatfirma

Med Fortnox molnbaserade ekonomisystem blir det enklare och effektivare att driva din jurist- eller advokatfirma. Genom att koppla ihop Fortnox med dina verksamhetssystem slipper du dubbelarbete och får full koll på ditt företag i realtid.

Det här får du med Fortnox

Vår plattform är full med smarta lösningar som automatiserar och underlättar ditt företagande – oavsett vad du har för behov.

Bokföringsprogram

Smarta lösningar som förenklar bokföringen.

Faktureringsprogram

Ta betalt utan onödigt krångel.

Löneprogram

Smidigt för dig och dina anställda.

Smarta lösningar för din advokatfirma

På en advokatfirma är det mycket att hålla koll på. Det är lagar och regler, hantering av dokument, arbetad tid kopplat till varje enskild klient och dessutom se till att få betalt för arbetet. Med en koppling mellan ditt ekonomi- och tidredovisningsprogram får du en översikt av ditt arbete. Du får dessutom tillgång till dina uppgifter och informationen förs automatiskt över mellan systemen.

Koppla ihop med ett ärendehanteringssystem

Upptäck hur du kan effektivisera ditt arbete ytterligare med smarta integrationer och undvik dubbelarbete. Du kan koppla ihop Fortnox med något eller några av de 400 unika verksamhetssystem som erbjuds via våra partners. På så sätt får du en helt sömlös process. Här nedan är några exempel på vanliga integrationer för jurister.

Advisor logo
Advisor247

Advisor247 är en fantastisk lösning för advokatbyråer som vill höja sin produktivitet, effektivitet och tillgänglighet till professionella applikationer. Molnbaserad och kraftfull, Advisor247 har förmågan att hantera, förenkla och digitalisera hela advokatprocessen.

TimeApp logo
TimeApp Advokat

TimeApp Advokat är ett webbaserat advokatsystem med bl a tidrapportering, fakturering, kostnadsräkningar och flexibla rapporter. Registrera alla dina klienter och ärenden. Information som anges om en klient eller ett ärende, blir sökbart.

Kats logo
KATS Advokatssystem

Optimera din juridiska verksamhet och frigör mer tid för att fokusera på klienternas behov med KATS. Genom en kombination av enkelhet, flexibilitet och användarvänlighet hjälper KATS dig att effektivisera arbetsflödet och öka produktiviteten.

Helhetslösning för dig som jurist

Kvinna sitter i soffa med dator i knät
Bättre ordning på timmar och fakturering
Bättre ordning på timmar och fakturering

Med flera klienter samtidigt är det inte bara utmanande att hålla isär ärenden, utan det ökar också mängden dokument och e-posthantering. Om du registrerar alla dina klienter och ärenden i ett och samma verksamhetssystem kan du enkelt hålla koll på din arbetade tid för respektive ärende. 

Med ett tidrapporteringssystem kan du rapportera tider, kostnader och utlägg för dina ärenden. Du får en översikt över dina timmar och hur mycket jobb du har bockat av. Dessutom kan du koppla samman tidrapporteringen med ditt ekonomisystem så den arbetade tiden kopplas till rätt ärende och faktureringsunderlag.

Kvinna sitter och tänker
Hantera kontakt-, klient- och ärenderegister
Hantera kontakt-, klient- och ärenderegister

Som jurist är det viktigt med tydlig och systematisk hantering av data- och informationshantering. Informationsutbytet mellan advokatens klienter, experter och kontakter ska ske på ett säkert sätt. 

Med ett dokumenthanteringssystem kan du arbeta mer säkert och se till att alla parter delar insikter. Med en säker delning av filer, fakturor, uppgifter och kalendrar minskar behovet av anteckningar och konversationer via mejl. Och du följer kraven om GDPR.

Kvinna fotad genom fönster
Hantera, förenkla och digitalisera ditt arbete
Hantera, förenkla och digitalisera ditt arbete

Klienter, ärenden, dokument och tidsregistrering är bara en del av arbetet på en advokatfirma. Utöver detta ska du även ta hand om förskott, utlägg och obetalda kundfordringar. Genom att integrera ärendehantering, tidsregistrering och dokumenthantering med ditt ekonomisystem sammanförs allt i en lösning.

Nyfiken på våra program och tjänster?

Vi berättar gärna mer

Lämna dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss inom kort.

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Vill du lära dig mer?

Allt om företagande

Att vara egenföretagare ska vara enkelt. I Fortnox Företagsguide hjälper vi dig med allt som har med företagande att göra – allt från att starta och driva, till mer detaljerad information om bokföring, lön samt skatter och moms.
Behöver du hjälp?

Välkommen att kontakta oss

Har du frågor?

FAQ

Här besvarar vi några av de vanligaste funderingarna kring hur det fungerar att komma igång med Fortnox. Kontakta oss om du hittar du inte svar på det du söker.
Hur kommer jag igång med programmet?

Fortnox är enkelt att komma igång med – men givetvis finns hjälp att få längs vägen. Vi har ett användarstöd i programmet och personlig support via telefon och chatt – helt kostnadsfritt. 

Därutöver har vi digitala kurser och företagsanpassade utbildningar som hjälper dig att komma igång och arbeta på bästa möjliga vis i programmet.

Läs mer om våra utbildningar


Hur fungerar abonnemangen?

När du startar ett nytt abonnemang hos oss har du alltid 30 dagars öppet köp. Du kan binda abonnemanget kvartalsvis eller årsvis beroende på vilket betalningsintervall som passar dig bäst. Priserna är differentierade beroende på bindningstid. Du kan säga upp abonnemanget när som helst, dock senast 30 dagar före nästa faktureringsperiod påbörjas.

Första fakturan skickas via e-post 30 dagar efter att du genomfört din beställning.

Kan jag hantera flera företag i Fortnox?

I Fortnox hanterar man ett organisationsnummer per abonnemang. Det finns inget sätt att skilja två olika bolags eller bolagsformers bokföring åt i ett och samma abonnemang. 

Med vår lösning Bolagshanteraren kan du dock samla dina olika företag under ett och samma inlogg så att du enkelt kan navigera mellan de olika abonnemangen.

Läs mer om Bolagshanteraren ›


Kan även större företag använda Fortnox?

Utöver våra egna program och tjänster finns över 400 externa system att koppla till Fortnox – till exempel kassasystem, webbshoppar och workflowsystem. Möjligheterna att bygga ert alldeles egna affärssystem med Fortnox som plattform är därmed närmast obegränsade, vilket gör att vi passar även för större företag.

Lösningar för större företag ›


Hur byter jag till Fortnox?

Har du redan ett bokföringsprogram men känner att Fortnox bättre passar dina behov? Inga problem! Vi hjälper dig att byta system snabbt och smidigt när det passar dig, du behöver inte vänta till ett nytt räkenskapsår.

Läs mer om hur du byter till Fortnox  ›

Besök vårt användarstöd