Kvinna med skinnjacka och scarf
Konsult

Gör det enklare att driva konsultbolag

Lägger du mycket av din tid på att skapa offerter, hantera projekt och fakturering av dina uppdrag? Då har vi lösningen för dig. Ett system där du som konsult kan hantera alla dina uppdrag och projekt – oavsett vilken bransch du är inom eller vilken storlek eller längd uppdraget har.

Våra kunder berättar

“Fortnox har smidiga och bra lösningar. Användarvänligheten gör att all administration tar så mycket mindre tid för mig när jag kan sköta det mesta själv.”

Y-Studios grundades i maj 2018 av Anton Yngwe. Han producerar filmer till företag. Anton har fått mer tid över till annat både i sitt företag och privat.

Anton Yngwe, Y-Studios
Ikon plus_calendar
30 dagar öppet köp
Ikon plus_cloudwifi
Molnbaserat
Ikon plus_support
Fri support
Ikon plus_users
Fler än 500 000 kunder

Det här får du med Fortnox

Vår plattform är full med smarta lösningar som automatiserar och underlättar ditt företagande – oavsett vad du har för behov.

Bokföringsprogram

Smarta lösningar som förenklar bokföringen.

Faktureringsprogram

Ta betalt utan onödigt krångel.

Löneprogram

Smidigt för dig och dina anställda.

Smarta lösningar för dig som är konsult

För dig som konsult är fakturering, order, offert och lön dina mest använda program – utöver de program du använder i tjänsten. Med integrationer kan du undvika dubbelarbete och automatisera stora delar av ditt administrativa arbete. Du får ett flöde där alla dina verksamhetssystem pratar med varandra. Vilket betyder att du slipper flytta data mellan till exempel ditt projektverktyg och ditt faktureringssystem.

Koppla ihop med projekthanteringsverktyg

Upptäck hur du kan effektivisera ditt arbete ytterligare med smarta integrationer och undvik dubbelarbete. Du kan koppla ihop Fortnox med något eller några av de 400 unika verksamhetssystem som erbjuds via våra partners. På så sätt får du en helt sömlös process. Nedan är några exempel på vanliga för konsulter.

milient logo
Millnet tid & projekt

Med rätt verktyg sparar du tid och ökar lönsamheten. Därför sätter Millnet Tid & Projekt användaren och verksamhetens vardag i fokus. Detta ger dig ett system som kan anpassas efter era behov både idag och i framtiden.

Huma

HR-systemet som kombinerar modern teknologi och nordisk HR-expertis. Därför är Huma det perfekta HR-systemet för små och medelstora företag som vill lägga ännu större vikt vid det som verkligen betyder något: sina medarbetare.

Hubspot

Arbeta smartare genom att synka dina kundlistor, fakturor och affärer. Med HubSpot skapas fakturor med ett knapptryck och du kan enkelt synka nya och ändrade artiklar.

Helhetslösning för dig som konsult

Man som pratar i en mobiltelefon
Hantera flera uppdrag samtidigt
Hantera flera uppdrag samtidigt

Att hantera flera uppdrag samtidigt kan ibland kännas utmanande. Känner du igen dig i att det är svårt att hålla sig till ett arbete, hålla koll på viktig information eller hålla ordning på faktureringsunderlaget för ett specifikt uppdrag? Med ett planerings- och schemaläggningsverktyg blir ditt arbete mer effektivt. 

Du får en översikt över dina uppdrag och kan enkelt följa status för olika delar. Dessutom kan du integrera verktyget med ditt ekonomisystem så att all data samlas på ett och samma ställe.

Man och kvinna pratar framför dator
Se till att arbetad tid hamnar på rätt uppdrag
Se till att arbetad tid hamnar på rätt uppdrag

Med flera uppdrag samtidigt är det inte bara utmanande att hålla koll på vad som ska göras, utan det ökar också mängden dokument som ska hanteras. Då är det extra viktigt att ditt tidrapporterings- och faktureringsprogram fungerar smidigt, så att den arbetade tiden kopplas till rätt uppdrag och faktureringsunderlag. 

Ett tidrapporteringssystem gör inte bara faktureringen smidigare, utan det kan även motverka missar och fel när det handlar om antalet timmar som ska debiteras för respektive uppdrag.

Kvinna tittar in i skärm
Ta kontroll över alla administrativa delar
Ta kontroll över alla administrativa delar

Som konsult är det viktigt att ha koll på alla uppdrag och projekt. Och framförallt hålla isär olika arbeten, så den arbetade tiden hamnar på rätt projekt och rätt faktura. Med integrationer kan du bygga upp systemet som passar just din verksamhet. Koppla samman ett tid- och projektverktyg med ditt ekonomisystem så att all data från projektet hämtas automatiskt och läggs in i fakturan.

Med all data samlad på ett ställe slipper du onödig administration och dubbelarbete. Du får full koll på ditt företag i realtid och kan sköta mycket av din verksamhet direkt från mobilen.

Nyfiken på våra program och tjänster?

Vi berättar gärna mer

Lämna dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss inom kort.

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Vill du lära dig mer?

Allt om företagande

Att vara egenföretagare ska vara enkelt. I Fortnox Företagsguide hjälper vi dig med allt som har med företagande att göra – allt från att starta och driva, till mer detaljerad information om bokföring, lön samt skatter och moms.
Behöver du hjälp?

Välkommen att kontakta oss

Har du frågor?

FAQ

Här besvarar vi några av de vanligaste funderingarna kring hur det fungerar att komma igång med Fortnox. Kontakta oss om du hittar du inte svar på det du söker.
Hur kommer jag igång med programmet?

Fortnox är enkelt att komma igång med – men givetvis finns hjälp att få längs vägen. Vi har ett användarstöd i programmet och personlig support via telefon och chatt – helt kostnadsfritt. 

Därutöver har vi digitala kurser och företagsanpassade utbildningar som hjälper dig att komma igång och arbeta på bästa möjliga vis i programmet.

Läs mer om våra utbildningar


Hur fungerar abonnemangen?

När du startar ett nytt abonnemang hos oss har du alltid 30 dagars öppet köp. Du kan binda abonnemanget kvartalsvis eller årsvis beroende på vilket betalningsintervall som passar dig bäst. Priserna är differentierade beroende på bindningstid. Du kan säga upp abonnemanget när som helst, dock senast 30 dagar före nästa faktureringsperiod påbörjas.

Första fakturan skickas via e-post 30 dagar efter att du genomfört din beställning.

Kan jag hantera flera företag i Fortnox?

I Fortnox hanterar man ett organisationsnummer per abonnemang. Det finns inget sätt att skilja två olika bolags eller bolagsformers bokföring åt i ett och samma abonnemang. 

Med vår lösning Bolagshanteraren kan du dock samla dina olika företag under ett och samma inlogg så att du enkelt kan navigera mellan de olika abonnemangen.

Läs mer om Bolagshanteraren ›


Kan även större företag använda Fortnox?

Utöver våra egna program och tjänster finns över 400 externa system att koppla till Fortnox – till exempel kassasystem, webbshoppar och workflowsystem. Möjligheterna att bygga ert alldeles egna affärssystem med Fortnox som plattform är därmed närmast obegränsade, vilket gör att vi passar även för större företag.

Lösningar för större företag ›


Hur byter jag till Fortnox?

Har du redan ett bokföringsprogram men känner att Fortnox bättre passar dina behov? Inga problem! Vi hjälper dig att byta system snabbt och smidigt när det passar dig, du behöver inte vänta till ett nytt räkenskapsår.

Läs mer om hur du byter till Fortnox  ›

Besök vårt användarstöd