Partners|Kundberättelser|Fakturering|Driva Företag

Publicerad: 2 oktober 2023

Abbe fakturerar enkelt tack vare fastighetssystemet

I fastighetsbranschen är effektivitet och noggrannhet avgörande. Därför integrerar Norrpalatset Holding AB sitt fastighetssystem med Fortnox. Det förenklar faktureringen, minimerar manuella fel – och låter dem lägga mer tid på kärnverksamheten.

En möjlighet att slippa dubbelarbete

Ett fastighetssystem hjälper fastighetsägare att organisera all sin fastighetsinformation. I vissa fall kan det dock vara svårt att koppla det till bokföringen. Många fastighetsförvaltare tvingas dubbelarbeta, vilket ökar risken för fel. Och i branschen är effektivitet och noggrannhet avgörande.

År 1998 tog Abbe Kurt över ett konditori i Örebro. Det blev startskottet till Norrpalatset Holding. Abbe och hans familj förvaltar idag en rad företag och fastigheter. För att förbättra sin fastighetsförvaltning och fakturering beslutade Abbe att integrera Tectas fastighetssystem med Fortnox Fakturering.

– Tecta skapar automatiskt hyresavier som jag via ett knapptryck skickar till Fortnox för vidare hantering. Jag känner mig säker på att det blir rätt och får en tydlig överblick, säger Abbe Kurt på Norrpalatset Holding AB.

Enklare att fakturera (med bokföring på köpet)

Tecta ger Abbe och Norrpalatset möjlighet att effektivt hantera allt kring sina fastigheter. Från hyresavtal till hyresavisering. Att koppla Tecta till Fortnox skapar i sin tur mer effektiv administration, bättre kontakt med hyresgäster och smidigare bokföring. Med tjänsten Fakturaservice skickas fakturan med ett knapptryck. Fortnox hanterar och bokför automatiskt inbetalningen när hyresgästen betalar.

– Innan var faktureringen tidskrävande för oss. Den var också mer känslig för misstag. Nu kan vi fokusera på vår kärnverksamhet. Vi känner oss trygga med att hyresavierna blir utskickade och betalda, säger Abbe.

Norrpalatset har nu möjlighet att skapa fakturor baserat på aktuell fastighetsdata direkt från Tectas system, som sedan synkas till Fortnox. Risken för manuella fel blir nära noll. En annan fördel är flexibla betalningsalternativ för Norrpalatsets kunder: autogiro, e-faktura och andra tjänster skapar en smidig betalningsupplevelse.

För fastighetsförvaltare över hela Sverige

Smarta lösningar ger en mer effektiv fastighetsförvaltning för hela fastighetsbranschen. Norrpalatset är ett bra exempel på att det går att optimera flödet för både fastighetsförvaltning och bokföring. Och att processen för fakturering kan förbättras i grunden.