Partners|Kundberättelser|Driva Företag

Publicerad: 12 februari 2024

Full koll på bygget för Stenarö AB med Fieldly & Fortnox

Två män från Stenarö AB sitter vid ett bord och arbetar
Stenarö AB är bolagsgruppen som kombinerar bredden hos en helentreprenör med spetskompetens inom varje enskilt område. Idag hanterar de allt från nybyggnationer och betongarbeten till måleri, ytbehandlingar, elinstallationer och innovativa solcellslösningar - alltid med målet att ligga i framkant när det gäller framgångsrikt företagande.

Sedan snart 3 år tillbaka utgör Fieldly och Fortnox två vitala delar i Stenarö AB:s arbetsflöden - hela vägen från planering och tidrapportering till fakturering och ekonomisk uppföljning.

-Vi använder Fieldly och Fortnox hela vägen – från att hålla koll på våra tidrapporter och leverantörsfakturor som ska in på respektive projekt till ekonomisk uppföljning på projektnivå. Inom el är integrationen mellan Fieldly och vår grossist fantastisk, vilket i sin tur möjliggör blixtsnabb fakturering via Fortnox, berättar Emil Oldmark, VD och grundare.

Rätt verktyg för framgångsrikt företagande

Som VD vet Emil att rätt verktyg är A och O för framgångsrikt företagande. Enligt Emil möjliggör kopplingen mellan Fieldly och Fortnox både översikt och insyn i samtliga projekt, vilket är helt avgörande för beslutsfattande gällande företagets framtid.

-Jag använder Fieldly för att snabbt få överblick på hur vi ligger till, om vi håller lönsamhet och hur mycket pengar, material och tid vi ligger ute med. För mig är Fieldly det andra besöket jag gör direkt på måndag morgon, efter att jag har kollat lobbyn i Fortnox, säger Emil.

Emil menar att en av de största fördelarna med kopplingen mellan Fieldly och Fortnox är att den säkerställer korrekt fakturering. Med andra ord – inga kostnader faller mellan stolarna.

-Den största vinsten med Fieldly och Fortnox är att vi inte längre missar att ta betalt för något, att vi undviker onödiga kostnader och att ledning kan följa hur det går – i realtid. På så sätt kan vi anpassa oss direkt om vi avviker från plan/kalkyl.

Enkelt att använda - på fält och kontor

Att Emil i rollen som VD har stor nytta av Fieldly och Fortnox är ju en sak. Men faktum är att det är för medarbetarna på fält som rutinerna måste fungera. De gör jobbet och sköter den dagliga rapporteringen. Och blir inte rapporteringen korrekt, blir inte underlaget det heller.

-Mitt första intryck av Fieldly var att det är lättare att förstå och komma igång med än andra projektverktyg – särskilt för dem ute på fältet som använder mobilen till sin dagliga rapportering.

‍Så varför Fieldly? Emil avslutar:

-Just enkelheten att komma igång är det enskilt starkaste argumenten för Fieldly kontra andra program. Detta hör vi hela tiden från nyanställda som antingen jobbat i andra appar, eller som kommer direkt från papper och penna.

Projektverktyget för smartare bygg- & servicebolag

Fieldly hjälper dig att få full koll på dina byggprojekt. Verktyget täcker hanteringen av projekt, arbetsorder, löne- & fakturaunderlag och mycket mer. Minska din administration och få en enklare vardag.