Driva Företag

Publicerad: 12 augusti 2021|Senast uppdaterad: 28 augusti 2023

Så fungerar det att byta till Fortnox

Har du någon gång funderat på att byta ekonomisystem, men inte tagit steget då det känts krångligt och tidskrävande? Vi hjälper dig att kliva över tröskeln! Att byta till Fortnox går snabbt och smidigt, och med vår flytthjälp ser vi till att du får med dig nödvändig information från ditt nuvarande system. Självklart står vi redo även på andra sidan tröskeln och ser till att du kommer igång med programmet på ett bra sätt.

Vi förstår att det kan kännas som ett stort steg att byta bokföringsprogram. Du kanske har funderingar kring hur lång tid det tar, eller om tidigare bokföring och annan information går att få med dig från ditt nuvarande system. Dessutom är du förmodligen van vid ett visst arbetssätt, vilket inte förenklar beslutet.

Låt oss därför visa att ett byte av ekonomisystem inte behöver vara svårt – tvärtom!

För att underlätta själva bytesprocessen har vi ett helt team som är specialiserade på att flytta över kunder till Fortnox. De ser till att bytet går snabbt, smidigt och säkert, samt att du får med dig nödvändig historik och information från ditt nuvarande system. Det är helt kostnadsfritt, och allt som oftast är du igång inom bara någon arbetsdag.

Och att lära sig programmet? Inga problem, det heller!

Vårt ekonomisystem är enkelt och användarvänligt, där smarta, automatiserade lösningar ligger i fokus. Som hjälp längs vägen erbjuder vi pedagogiska kom igång-guider, fria webbutbildningar och fri personlig support så att du kommer igång på bästa möjliga vis.

Så går bytet till

Du börjar med att hämta ut den data som du vill flytta över till Fortnox. I vårt användarstöd  listar vi vilka filer som behövs och hur du tar ut dem, vilket varierar lite från program till program. Från många program erbjuder vi automatisk konvertering, vilket innebär att vi hjälper till med själva inläsningsprocessen. Om ditt program saknas i användarstödet? Ingen fara – se här för hur du då går tillväga för att läsa in filerna.

Bild som visar ett byte.

När du hämtat ut dina filer är det dags att skaffa ett Fortnox-abonnemang. Med fördel väljer du ett av våra tre färdiga paket, skräddarsydda för olika behov.

Därefter är dina filer redo att laddas upp. Flyttar du från ett program med automatisk konvertering skickar du in filerna till oss så tar vi hand om resten.

– Vi hanterar varje ärende i turordning, och påbörjar bytet när filerna kommer in. Vi brukar säga att ett byte till Fortnox tar två till fyra arbetsdagar att genomföra, men oftast går det snabbare än så, säger Johan Bertilsson, en av våra konverteringsexperter på Fortnox.

För övriga program går det utmärkt att läsa in filerna med hjälp av SIE-filer för bokföringsdata och Excel-filer för olika typer av register såsom kunder och leverantörer. Självklart hjälper vi dig och ser till att allt blir korrekt om det uppstår några funderingar längs vägen.

När dina filer är inlästa är allt klart, och du kan fortsätta precis där du slutade i ditt förra program.

Redovisningsbyrå? Flytta flera kunder samtidigt

Arbetar du på en redovisningsbyrå, där ni idag har ett flertal kunder i ett annat program som ni vill flytta över till Fortnox? I så fall kan ni boka in en dag med våra konverteringsexperter  – antingen digitalt eller på plats på ert kontor – så hjälper vi er att flytta över kunderna på ett säkert sätt.

– När dagen går mot sitt slut säkerställer vi att all data har flyttats över korrekt och att allt fungerar, säger Johan Bertilsson, som är specialiserad på den här typen av flyttar.

Unexa sysslar med ekonomisk rådgivning och redovisning och har genomgått ett byte till Fortnox program. Unexas vd, Ulf Nilsson, förväntade sig en tidskrävande process när flytten skulle genomföras.

– Jag har genom mina tidigare yrken varit med om flera stora omläggningar av IT-system och därför hade jag respekt inför vad som väntade oss. Men jag hade fel. Att flytta över till Fortnox gick väldigt smidigt och jag är faktiskt både imponerad och förvånad, säger Ulf.

Vänta inte med bytet

Redo att låta ditt företag ta nästa steg tillsammans med oss? Kul!

Du behöver nämligen inte vänta med bytet till räkenskapsårets slut, vilket är en vanlig missuppfattning. Filerna läses in så att du kan påbörja arbetet där du slutade i ditt förra program – helt sömlöst.

Kontakta oss så berättar vi mer, eller kom igång med bytet redan idag via knappen nedan.

Välkommen ombord på vår moderna företagsplattform!

Kom igång med Fortnox
Allt för ditt företag – på ett ställe

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?
Här är paketen som gör det enklare att driva företag.

Nyfiken på mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter, kunskap och inspiration.

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Fortnox Företagsguide
En kunskapsbank om företagande

För inspiration och kunskap till dig som står inför att starta nytt, eller vill ta ditt bolag till nästa nivå. Vi guidar dig genom företagets olika faser och utmaningar.