Driva Företag|Fakturering|Kundberättelser

Publicerad: 12 april 2024

Snabbväxaren om Fortnox Fakturaköp: “Passar utmärkt”

VeeOne har på kort tid blivit en viktig leverantör till flygjättar. Däremot har tillväxten kantats av långa betaltider på fakturor. Det problemet åtgärdar man enkelt och smidigt genom att sälja sina fakturor till Fortnox.

VeeOne hjälper flygbolag att planera personal för flygrutter, en hett eftertraktad tjänst efter nedskärningarna under pandemin. Det unga företaget säkrade tidigt under sin resa en viktig mjukvarulicens från Boeing, vilket har hjälpt att attrahera kunder som British Airways och KLM.

Tillväxten hänger på en stark likviditet. Flygbranschen är trögrörlig med långa säljcykler, vilket gör att “kostnaderna uppstår långt före intäkterna” för leverantörer som VeeOne, säger vd Martin Hoffman.

“Från första kontakten till ett påskrivet avtal med en kund tar det väldigt lång tid, och ännu längre tills man får betalt. Vi ville inte gå igenom krånglet och stressen att ta ett lån eller en checkkredit från banken, så Fortnox fakturafinansiering har passat oss alldeles utmärkt.”

Smart likviditet: “Bara att välja och sälja”

VeeOne har sedan starten 2020 skött sin bokföring i Fortnox. Enligt Hoffman är det en stor fördel att kunna säkra finansiering genom Fortnox Fakturaköp, med ett klick, och ha pengarna på kontot inom 24 timmar.

“Nu får vi betalt snabbt och slipper tänka på kundernas betaltider, vilket underlättar tillväxten. Bokföringen sköter vi redan i Fortnox, så att sälja våra fakturor inuti systemet blir extremt smidigt. Avgiften är inte heller sådan att man reagerar, den är hanterbar och förståelig.”

VeeOne la tidigare mycket tid på att hantera fakturapåminnelser och jaga kunder. Nu tas all handpåläggning och bokföring kring sålda fakturor automatiskt över av Fortnox, vilket sparar bolaget tid och stress.

“Fakturaköp är en jättebra lösning för oss, speciellt då vi själva har varken kapaciteten eller systemen att ligga på om kunden inte har betalat.”

Fördelar med Fortnox Fakturaköp

  • Integrerat i Fortnox

  • Få betalt inom 24 timmar

  • Ingen bindningstid eller fasta avgifter

  • Automatisk bokföring

LÄS MER: Heta modermärket finansierar tillväxten med Fortnox