Fortnox för dig som jobbar med e-handel

Smarta lösningar för din e-handel

Driv din e-handelsbutik smartare och effektivare tillsammans med Fortnox och få mer tid för att utveckla verksamheten. Tid över för marknadsföring som får dig att sticka ut bland konkurrenterna på nätet. Tid till omvärldsbevakning, för att hänga med i internets snabba svängar. Vi ger dig mer tid över till att fokusera på din försäljning, genom att ta hand om alla administrativa måsten.

utbildning

Vi tar hand om företagets administration

De flesta börjar med Bokföring och Fakturering för att komma igång snabbt med det mest grundläggande. Börja smått och väx med Fortnox allt eftersom. För dig som driver e-handel rekommenderar vi Bokföring och Fakturering tillsammans med Lager och Offert & Order.

Dessutom:

Koppla ihop med webbshop och betalsystem

Du kan dessutom koppla ihop Fortnox med något eller några av de 300 unika verksamhetssystem som erbjuds via våra partners. Det enda du behöver är en integrationslicens. På så sätt får du en helt sömlös process. När en kund lagt en order hamnar den automatiskt i Fortnox. Koppla även på ett betalsystem så bokförs inbetalningen automatiskt.

Vi rekommenderar – du väljer!

Vill du ändra något? Du kan självklart ta bort eller lägga till i nästa steg.

Program

  • Bokföring
  • Fakturering
  • Offert & Order
  • Lager

Dessutom

  • Integrationslicens
515
kr/
mån

Slipp onödiga arbetsmoment och spara tid

Upptäck hur du kan effektivisera ditt arbete ytterligare med smarta integrationer och undvik dubbelarbete. Du kan koppla ihop Fortnox grundsystem med en mängd olika för- och eftersystem som kassasystem, andra betalsystem och inköp. Vill du bygga ditt egna affärssystem? Då kan du enkelt och smidigt använda vårt öppna API.

Här nedan är några exempel på integrationer som är vanliga för e-handel.

Shopify Integration

Shopify integration till Fortnox Certifierad helhetslösning som kopplar ihop din Shopify-butik med Fortnox. Med våra integrationer så ökar du f...

Marcus på Sandbergs Järn.

"Våga satsa på ett affärssystem som kan kommunicera med din webshop. Du kommer spara otroligt mycket tid och pengar"

E-handeln Sandbergs Järn automatiserade och dubblerade sin omsättning

Sandbergs Järn gick från en butik till att öppna webbshop 2016. Förutom att de använder Fortnox olika program och tjänster kopplade de ihop sin webbshop från en partner med Fortnox, för att kunna automatisera och effektivisera sitt arbete. Med webbshopen dubblades omsättningen och kostnaden för bokföring halverades.

En direktkoppling för att hinna med

– Vi letade efter ett webbaserat program som kunde ge oss möjligheten att jobba vart som helst. Enligt vår digitala strategi ville vi vara oberoende av en lokal dator. Valet föll på Fortnox eftersom programmet hade det vi letade efter, säger Marcus Svannäs, affärsutvecklare på Sandbergs Järn.

– Först hade vi en byrå som bokförde manuellt, för att sedan föra in allt i vårt dåvarande affärssystem. I takt med att vi växte kände vi att vi inte skulle hinna med. Vi behövde en direktkoppling, vilket vårt gamla affärssystem inte klarade av. Därför valde vi att koppla ihop vår webbshop till Fortnox. Det finns väldigt bra API-kopplingar. Även om inte Fortnox har alla moduler så kan de byggas eller köpas, för att sedan kopplas till, fortsätter Marcus.

Halverad bokföringskostnad

– Just när det gäller vår bokföring har vi i princip automatiserat allt. Vår ekonomiansvariga på Sandbergs Järn stämmer mest av bokföringen. På två år har vi dubblat vår omsättning och halverat kostnaden för bokföring. Nu behöver vi inte lägga alls stora kostnader på företagets ekonomi. Det mesta sköts helt automatiskt, vilket leder till mer pengar och mer tid över till annat.

Marcus tycker att kopplingen mellan Fortnox och partnens webbshop fungerar väldigt bra. Han säger att det finns många fördelar, bland annat en bättre överblick och ett effektivare arbete. Företaget har många kopplingar som bland annat synkar produktinformation, produktnamn, prissättning och lagersaldo. När de skapar en produkt i Fortnox kommer det smidigt över till webshopen.

– Alla dessa funktioner är väldigt värdefulla för oss. De sparar oss otroligt mycket tid. Lager är ett exempel på program som verkligen har hjälpt oss. Vi har mycket in- och utleveranser, så det är superbra att kopplingen hjälper till att synka vad vi har i vårt lager.

”Internets kraft är häftig”

Att ha en webbshop har förändrat mycket för Sandbergs Järn, både ekonomiskt och effektivitetsmässigt.

– Att ha en webbshop är helt fantastiskt. Man är inte begränsad till butikens öppettider och kunder kan handla när som helst på dygnet, året om. Det öppnar verkligen upp för en ny marknad som finns utanför vår fysiska plats. Genom att vi startat webbshopen 2016 har vi lärt oss väldigt mycket om vad som är kommersiellt gångbart. Internets kraft är häftig. Vi sålde sådant som vi inte trodde gick att sälja, och tvärtom.

Marcus bästa tips för den som funderar på att starta webbshop är att satsa på ett bra affärssystem.

– Våga satsa på ett affärssystem som kan kommunicera med din webbshop. Du kommer spara otroligt mycket tid och pengar.

Fortnox Forsäkringar

Rätt försäkring för din webbutik

Har du en webbutik med varulager hemma? Då vet vi vilket skydd du behöver. Med vår företagsförsäkring kan du få ersättning om du exempelvis drabbats av inbrott, brand eller vattenskador. Hemförsäkringen gäller nämligen inte för företagets varor. Genom att koppla din försäkring till din bokföring kan du förvissa dig om att siffrorna alltid är uppdaterade och aktuella i ditt försäkringsupplägg. Du får ett aktivt skydd som kan anpassas efter behov. När verksamheten utvecklas, du investerar, anställer eller ökar ditt lagervärde, får du automatiskt förslag på uppdateringar av ditt försäkringsskydd.

Jag är intresserad

Vi hjälper dig på vägen

Enkelt att komma igång

Din tid är värdefull, så bli effektiv i våra program med hjälp av våra utbildningar. På webben eller på plats med en lärare, välj vad som passar dig bäst. Vi har även företagsanpassade utbildningar där vi skräddarsyr en utbildning efter ditt företags behov.

Även om Fortnox är enkelt att komma igång med och att använda, finns det säkert tillfällen då du behöver lite extra stöd. Därför har vi prioriterat ett system där du kan få hjälp på olika sätt, beroende på vad som passar just dig. Vi har ett användarstöd i programmet, personlig support via telefon eller chatt, utbildningar och mycket annat.

Våra utbildningar

Enkelt och effektivt samarbete

Runt om i Sverige arbetar över 14 000 redovisningskonsulter med Fortnox. Det är väldigt enkelt att inleda ett samarbete med någon av dem. Kanske vill du göra det mesta av jobbet själv men behöver lite hjälp med vissa av uppgifterna. Eller så vill du helst slippa hela arbetet med ekonomin och önskar hjälp med all din administration.

I Fortnox finns ett behörighetssystem där du anger vilka olika funktioner i programmen som du och byrån ska ha tillgång till. Tack vare molntekniken har både du och din byrå tillgång till samma program och information direkt. Ni behöver inte lägga tid på att skicka filer, fakturor eller rapporter mellan er.

Hitta en redovisningsbyrå

Sitter du fast i ett gammalt bokföringsprogram?

Har du redan ett bokföringsprogram men känner att Fortnox bättre passar dina behov? Inga problem! Vi hjälper dig att byta system snabbt och smidigt när det passar dig, du behöver inte vänta till ett nytt räkenskapsår. Från en dag till en annan kan du konvertera över dina uppgifter och vara igång direkt. Dessutom får du med dig historiken, i ett mycket modernare webbaserat system.

Det kostar ingenting att byta. Det finns en importfunktion inne i programmet och du kan enkelt göra det själv. Vill du ändå ha hjälp av oss behöver du inte göra mer än att ta fram uppgifter från ditt gamla system så tar vi hand om resten. Sen är du igång i Fortnox direkt.

Byt till Fortnox