Kom igång med Fortnox

Färdiga paket anpassade efter behov

Nyligen startat företag? Eller är det dags att byta till Fortnox? Oavsett tidigare erfarenhet är det enkelt att komma igång. Välj ett av våra tre paket, skräddarsydda för olika behov. Vi hjälper dig längs vägen – allt för att du ska känna dig trygg med ditt val.

Välkommen till Sveriges mest använda molnbaserade ekonomisystem.

Fortnox Start

Gör ditt företag startklart

198 kr/månad

Skicka kundfakturor och ta betalt av dina kunder. Vi hjälper dig att få in pengarna om det behövs. Hantera leverantörsfakturor och betalningar enkelt, och få mycket av bokföringen med automatik.Se full prislista.
Populärt val

Fortnox Flex

Smart flexibilitet efter dina behov

299 kr/månad

Allt du kan göra i Fortnox Start plus två valfria program för att t. ex. förenkla lönearbetet, automatisera hanteringen av kvitton och reseräkningar eller kanske attestera fakturor var du än är. Vad vill du kunna göra?


  • Allt i Fortnox Start
  • 2 valfria program:

Fortnox Total

Total kontroll på hela verksamheten

599 kr/månad

Allt du kan göra i Fortnox Start och Fortnox Flex – plus lite till, och utan att du behöver välja bort något. Digitalisera hela din verksamhet och få total kontroll.


Fortnox Start

Gör ditt företag startklart

198 kr/månad

Skicka kundfakturor och ta betalt av dina kunder. Vi hjälper dig att få in pengarna om det behövs. Hantera leverantörsfakturor och betalningar enkelt, och få mycket av bokföringen med automatik.


Se full prislista.
Populärt val

Fortnox Flex

Smart flexibilitet efter dina behov

299 kr/månad

Allt du kan göra i Fortnox Start plus två valfria program för att t. ex. förenkla lönearbetet, automatisera hanteringen av kvitton och reseräkningar eller kanske attestera fakturor var du än är. Vad vill du kunna göra?


Fortnox Total

Total kontroll på hela verksamheten

599 kr/månad

Allt du kan göra i Fortnox Start och Fortnox Flex – plus lite till, och utan att du behöver välja bort något. Digitalisera hela din verksamhet och få total kontroll.


Använder du ett annat ekonomisystem idag?

Byt till Fortnox, det är enkelt

Byt till Fortnox för ett enklare företagande. Med vårt molnbaserade ekonomisystem kan du arbeta var du vill, när du vill.

flyttlada_open.png
Stiliserad ikon föreställande en kalender

30 dagar öppet köp

Testa ett nytt sätt att jobba, i lugn och ro.

Stiliserad ikon föreställande två kunder

400 000+ kunder

Vi är Sveriges mest valda ekonomiprogram online.

Stiliserad ikon föreställande en luftballong bland moln

100% molnbaserat

Jobba var du vill. Var trygg med automatiska uppdateringar och backuper.

Stiliserad ikon föreställande två pratbubblor varav den ena innehåller ett frågtecken

Fri support

Få hjälp direkt i programmet, via chatt eller telefon.

Fördelar med Fortnox

380+ färdiga kopplingar till andra system

Integrera ditt Fortnox med exempelvis kassasystem, webbshopar och workflowsystem. Eller bygg helt egna med vårt öppna API – ännu en fördel med att arbeta molnbaserat.

Enkelt samarbete med din redovisningsbyrå

Dela upp arbetet som det passar er bäst. Fortnox plattform ger dig de bästa förutsättningarna för ett smidigt samarbete med din redovisningsbyrå.

Finansiella tjänster direkt i programmet

Vi erbjuder fakturabelåning och fakturaköp, samt företagslån för dig som behöver snabb hjälp att finansiera exempelvis en investering.

Fortnox App

Med Fortnox App kan du utföra små uppgifter i farten, vilket sparar dig massor med tid. Som t ex fota kvitton och skicka in andra bokföringsunderlag, attestera leverantörsfakturor, se dina lönebesked och registrera tid.

Koppling med din bank

Genom att koppla Fortnox till din bank, kan du smidigt hantera betalningar och spara timmar på att slippa stämma av bankkontot manuellt.

Kivra till Fortnox

Bokföringsprogrammet kan automatiskt hämta ut dokument från ditt Kivra-konto, och därmed kan också stora delar av bokföringen automatiseras.

Vanliga frågor

Har du några frågor? Här besvarar vi några av de vanligaste funderingarna kring hur det fungerar att komma igång med Fortnox. Hittar du inte svar på det du söker? Kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Olivia Fritiofsson, Restaurangägare title=

Fortnox är väldigt enkelt,
lätt att komma igång med
och allt känns så logiskt.

Olivia Fritiofsson
Restaurangägare

När du startar ett nytt abonnemang hos oss har du alltid 30 dagars öppet köp. Du kan binda abonnemanget kvartalsvis eller helårsvis beroende på vilket betalningsintervall som passar dig bäst. Priserna är desamma oavsett. Du kan säga upp abonnemanget närsomhelst, dock senast 30 dagar före nästa faktureringsperiod påbörjas.

Första fakturan skickas via mail 30 dagar efter att du har genomfört din beställning. Du kan därefter ändra faktureringen till ett postalt flöde om du skulle vilja, eller ännu bättre – använda vår fakturatolkning där vi tolkar fakturan åt er, färdig för att bokföras. Vi kan berätta mer!

I Fortnox hanterar man ett organisationsnummer per abonnemang. Det finns inget sätt att skilja två olika bolags eller bolagsformers bokföring åt i ett och samma abonnemang.

Man är en användare per licens. Men köper du ett paket med t ex tre licenser kan ni vara upp till tre användare för den produkten.

Även om Fortnox är enkelt att komma igång med och att använda, finns det kanske tillfällen då du behöver lite extra stöd.

Vi har ett användarstöd i programmet, personlig support via telefon eller chatt – helt utan kostnad.

Vi har även digitala kurser och företagsanpassade utbildningar där vi skräddarsyr en utbildning efter ditt företags behov.

Våra utbildningar

Det är enkelt att byta från ett annat bokföringsprogram till Fortnox – och du kan göra det närsomhelst under året. Vi hjälper dig dessutom kostnadsfritt, så att du är igång från en dag till en annan.

Byt till Fortnox

Du bestämmer själv hur mycket du vill göra, eller hur mycket du vill ta hjälp av en redovisningsbyrå för att kunna fokusera på din verksamhet. Det är enkelt att samarbeta med en redovisningsbyrå i Fortnox och det finns väl utvecklade, digitala processer för de vanligaste administrativa uppgifterna, som gör att mycket till och med kan ske med automatik.

Samarbeta med en redovisningsbyrå
Hitta en redovisningsbyrå som använder Fortnox

Funktioner och tjänster

Här kan du läsa mer om våra program och tjänster, och vilka funktioner varje program har.

Start

Flex

Total

Full koll på bokföringen

Fortnox Bokföring är navet i ditt Fortnox – det är här du hittar alla verifikationer som sömlöst och automatiskt skapas upp från de olika programdelarna. För de gånger du behöver skapa ett verifikat på egen hand har vi smarta konteringsmallar och automatkonteringar så att du slipper tänka på debet och kredit samt vilka bokföringskonton som ska användas varje gång.

Ordning på leverantörsfakturorna

Förutom bokföringen får du även full koll på företagets inkommande fakturor. Du slipper pappershantering genom att låta dina leverantörer skicka fakturor direkt till systemet via e-faktura, e-post eller Kivra. Med vår automatiska fakturatolkning tolkar vi fakturorna åt dig, så att du själv slipper mata in information som belopp, datum och OCR-nummer.

Spara tid med bankkoppling

Vår plattform går att koppla ihop med samtliga av de största bankerna i Sverige. Med en bankkoppling skickar du leverantörsbetalningar direkt från programmet – snabbt och enkelt. När betalningen genomförts återrapporteras den automatiskt till Fortnox och matchas ihop med rätt faktura. För ett flertal banker erbjuder vi dessutom helt automatisk bokföring från ditt företags kontoutdrag.

Hantera ekonomin via mobilen

Med Fortnox App kan du fixa mycket i farten – som att fota kvitton till bokföringen, till exempel. Därutöver kan du bland annat hantera registrering, attestering och betalning av dina leverantörsfakturor. Enkelt och tillgängligt – var du vill, när du vill.

Enkel bokföring av dagskassa

Genomför ditt företag sådan försäljning som registreras i ett kassaregister? Med Fortnox Bokföring registrerar du snabbt och enkelt dina dagskassor efter dagsavslutet med mallar utifrån dina kassakvitton. Lägger du till Fortnox Integrationslicens kan du även koppla ditt kassasystem direkt till Fortnox, vilket automatiserar hanteringen än mer.

Överskådliga ekonomiska rapporter

Tack vare tydliga grafer och diagram får du en snabb överblick över hur det går för ditt företag redan på startsidan när du loggar in. Vill du ha mer detaljerad information om hur det går för ditt företag finns såklart även djupgående ekonomiska rapporter för olika syften och behov.

Ordning och reda på kundfakturorna

Överskådlig vy över vad varje kundfaktura har för status, vilka som är obetalda, förfallna eller betalda. Du får full koll på alla fakturor, helt enkelt.

Helt digital fakturering

Att digitalisera dina kundfakturor underlättar för både dig och dina kunder – det är snabbare, säkrare och effektivare än postala fakturor. I Fortnox kan du välja att skicka dina fakturor som både e-faktura och som e-postfaktura.

Automatisk bokföring av inbetalningar

Med en automatisk bankkoppling skickas en betalfil med transaktioner från din bank till Fortnox, där filen automatiskt läses in i programmet. Transaktionerna matchas automatiskt mot rätt kundfaktura i programmet, och prickas därefter av och bokförs automatiskt.

Fakturera direkt i mobilen

Fakturera direkt i mobilen med Fortnox App – var du vill, när du vill. Du behöver bara skapa fakturan och sen är den klar att skicka (eller spara som utkast). I appen ser du även om du behöver påminna en kund – och du väljer själv vilka du vill påminna.

Enkel hantering av rot, rut och grönt avdrag

Om du fakturerar med rot, rut eller grönt avdrag håller vårt faktureringsprogram reda på personnummer, fastighetsbeteckning, vad kunden ska betala och hur mycket Skatteverket ska stå för. När arbetet är klart och kunden har betalat sin del av fakturan, skapar du med ett knapptryck en fil för utbetalning som du sedan läser in på Skatteverkets hemsida.

Återkommande fakturor som avtalsfakturor

Om du har återkommande fakturor, till exempel hyror eller abonnemang, är det smidigt att skapa avtalsfakturor. Då behöver du inte fylla i samma information vid varje faktureringstillfälle. Istället väljer du den period du ska fakturera och skapar sedan fakturan. I fakturalistan väljer du sedan vilka du vill skicka och bokföra.

Löneregistrering i kalendariet

Registrera avvikelser från en anställds arbetstidsschema och eventuella tillägg och avdrag på lönen i kalendariet. Du kan också enkelt följa upp en anställds närvaro- och frånvarotider samt diverse ersättningar. Stöd för både tim- och månadsavlönad personal.

Spara tid med Lön Personlig

De anställda kan själva rapportera avvikelser från arbetstiden via Lön Personlig på webben eller i mobilen. Då är det mesta förberett för lönekörningen och du sparar tid. Du har kontroll och överblick på när- och frånvaro via kalendariet, och ansvarig kan attestera. För att komma igång behöver du tilldela en licens för Lön Personlig till varje anställd som ska rapportera.

Hantering av semester

Få hjälp att hålla ordning på de anställdas semester. Löneprogrammet räknar ner dagarna efter hand som de tas ut: betalda, obetalda och eventuella förskottsdagar. Semesterersättning eller semestertillägg betalas ut enligt era inställningar.

Förenkla med kopplingar

Med en bankkoppling sköter du löneutbetalningarna snabbt och enkelt. Har du dessutom din bokföring i Fortnox kan du få bokföringen med automatik. Om du använder Fortnox Tid för tidredovisning kan du koppla även det till Fortnox Lön och få de anställdas tider direkt till kalendariet – och du slipper dubbelregistrering.

AGI-rapportering per automatik

Det blir enkelt att göra rätt direkt när du kan skapa deklarationen på ett klick, och automatiskt skicka in underlag för bruttolön, förmåner och skatt till Skatteverket – helt digitalt, direkt från programmet.

Rapportera smidigt tjänsteresor

Med tilläggstjänsten Fortnox Resa rapporterar du och dina anställda era tjänsteresor snabbt och smidigt, direkt i Fortnox App. Systemet är ständigt uppdaterat med de senaste reglerna för tjänsteresor inrikes och utrikes, så att du själv slipper hålla koll på traktamenten, milersättningar och andra belopp.

Helt digital attestering

Slut är tiden med långa ledtider och pappersfakturor som hamnar på villovägar när de ska godkännas. Attestera istället era leverantörsfakturor helt digitalt – antingen via Fortnox App när du befinner dig på språng, eller via datorn när du har möjlighet till det.

Skapa egna attestflöden

Skapa olika attestflöden och välj om du vill att detta flöde ska kopplas samman med automatik varje gång du får en faktura från en viss leverantör och/eller varje gång en viss referens är angiven på fakturorna.

Massbearbeta attestflöde

Du kan enkelt ersätta eller ändra förutsättningar för en attestant på ett ställe så det slår igenom i alla attestflöden. Funktionen hjälper dig att exempelvis hantera användare som har slutat eller fått en ny roll. Du kan även lägga till tillfälliga ersättare i flödena.

Notiser via app, sms och e-post

Missa aldrig att attestera en faktura, tack vare automatiska notiser. Den aktuella attestanten blir notifierad när det finns en ny faktura att attestera, och kan även bli påmind när en befintlig faktura håller på att förfalla.

Smart hantering av kvitton och utlägg

När ett kvitto fotas tolkas informationen helt automatiskt, och du slipper hålla reda på komplicerade regler – det gör vi åt dig. Den anställde har en tydlig översikt över inskickade och utbetalda utlägg, och kan vara säker på att inte något faller mellan stolarna.

Enkelt att administrera

Tjänsten anpassas efter era behov och de betalsätt, utläggskategorier, kostnadsställen och projekt som ni använder. Som administratör kan du granska, godkänna eller avslå rapporter med automatiska meddelanden till den anställde samt redigera utlägg och rapporter vid felaktigheter.

Koppling till Bokföring och Lön

Minimal handpåläggning – med Kvitto & Resa förs informationen sömlöst över till både bokföringen och lönen i Fortnox. Det innebär att kvitton bokförs med tillhörande bildunderlag i samband med att rapporten skickas in, samt att utlägg och andra ersättningar automatiskt kommer med i lönekörningen och därefter bokföringen.

Kvitto & Resa Plus – Körjournal och företagskort

Med Plus-versionen kopplar du ditt företagskort till appen, så skapas utlägg helt automatiskt. För närvarande stöds företagskort från Eurocard, SEB, Danske Bank, Handelsbanken och Nordea First Card. Du får även full koll på dina resor i tjänsten genom en koppling till elektroniska körjournaler från exempelvis Telia Sense, Automile och TelliQ. Ingår i Fortnox Total.

Helt digital tidregistrering

Säg hejdå till svårtolkade papperslappar och manuellt ifyllda kalkylark – registrera tiden helt digitalt och få full koll på köpet. Med en tydlig översikt på hur mycket tid som läggs ned på olika kunder, projekt och kostnadsställen ser du till att alltid få rätt betalt för ditt arbete.

Rapportering på språng

Med Fortnox App är det möjligt att registrera tid var du än befinner dig via din telefon. Enkelt och flexibelt, så att du kan sköta tidsregistreringen medan du fortfarande har allt färskt i minnet. Appen finns att ladda ner på App Store och Google Play.

Sömlös faktura- och orderhantering

Genom att kombinera Tid med Fakturering och/eller Offert & Order slipper du onödigt dubbelarbete. I en sömlös process omvandlas den registrerade tiden till ett faktura- eller orderunderlag med ett fåtal knapptryck. Tid gör jobbet, och du slipper den tidskrävande manuella hanteringen.

Enklare löneutbetalning

Den registrerade tiden kan även bli underlag för medarbetarnas löner, så att du slipper dubbelarbete med registreringar på flera ställen. När tiderna är överförda till kalendariet i Lön sker löneutbetalning, bokföring och deklaration enkelt i ett smidigt och automatiserat flöde.

Från offert till order

Du skickar enkelt offerter till både befintliga och presumtiva kunder. När en offerten är accepterad skickar du lika enkelt en orderbekräftelse utifrån det föreslagna offertunderlaget. Dina offerter och ordrar skickas smidigt till kunderna via e-post direkt från programmet.

Samlingsfakturera flera order

Vill du även kunna fakturera utifrån dina ordrar? Kombinera i så fall med Fortnox Fakturering så sker det i ett sömlöst flöde. Har du flera ordrar till samma mottagare kan du välja att samla dessa på en och samma faktura. På fakturan anges tydligt vilka ordrar som ingår.

Restorderhantering

Om du delvis levererat en order får du bättre koll genom att skapa en restorder med de artiklar som inte blivit levererade. Möjligheten finns också att fakturera dellevererade ordrar.

Beräkning av rut och rot

Rut och rot räknas ut redan på dina offerter och ordrar – helt automatiskt. Vi håller reda på personnummer, fastighetsbeteckning och hur mycket kunden respektive Skatteverket ska stå för.

Full koll på alla tillgångar

Genom att ha anläggningsregistret digitalt får du en smidig överblick över företagets alla olika tillgångstyper. Det innebär att du får full koll även på historiken med anskaffningsvärden, inköpsdatum, restvärden och genomförda avskrivningar.

Automatiska avskrivningar

Osäker på hur mycket som ska skrivas av? Det är lugnt, vi hjälper dig att hålla koll – hela vägen från uträkning till bokföring. Ett uppdaterat anläggningsregister underlättar den löpande resultatuppföljningen och förberedelserna inför bokslutet.

Kostnadsställe och projekt

Arbetar du med kostnadsställen och projekt så kan du ange detta på respektive tillgång. Bokföringsposter som är kopplade till tillgången görs då automatiskt på det kostnadsställe och projekt du angivit.

Koppla bilder

Har du exempelvis ett kvitto, foto eller en garantisedel som tillhör tillgången? Ladda då upp det och koppla till tillgången. Allt på samma ställe, så att du slipper leta i gamla pärmar och mappar efter tillhörande dokument.

Papperslös och enkel hantering

Återkommande fakturering till dina kunder, såsom abonnemangs- eller transaktionsfakturor? Autogiro underlättar ditt arbete – helt digitalt, dessutom. Medgivanden, autogiroanmälningar och betalningsuppdrag hanteras direkt i programmet utan några papper.

Automatisk avprickning av inbetalningar

Programmet rapporterar inbetalningar och avvikelser för dina betalningsuppdrag. Använder du Fortnox Fakturering kan inbetalningen matchas mot en faktura eller skapa en kontantfaktura med försäljningen bokförd och klar.

Välj antal dragningar

Engångsdragning, ett fast bestämt antal dragningar eller löpande betalningar tills du makulerar betalningsuppdraget? Du väljer! Självklart kan du även välja vilket datum i månaden dragningen ska ske.

Flera kunder till samma medgivande

För en del verksamheter, såsom gym eller idrottsklubbar, är det vanligt att en minderårig är medlem/kund medan målsmannen ska betala och stå för själva autogiromedgivandet. Med Fortnox Autogiro är det inga problem, då du kan koppla flera kunder eller medlemmar till samma medgivande.

Spara tid med smarta kopplingar

Med en Integrationslicens öppnar du upp en hel värld av möjligheter, då det blir möjligt att koppla ihop ditt Fortnox med över 400 olika tredjepartsprogram. Genom att integrera Fortnox med dina för- och eftersystem – exempelvis kassasystem, webbshopar eller arbetsordersystem – effektiviserar du din administration och undviker onödigt dubbelarbete.

Appar för just ditt företag

Använder du inte redan något för- eller eftersystem kan det vara svårt att veta vilken eller vilka av alla hundratals appar med koppling till Fortnox du ska välja. Med funktionen “Rekommenderade appar” har vi möjlighet att rekommendera vilka appar som kan passa just ditt företag, bland annat baserat på vad liknande företag använder. Saknas något system du letar efter? Kolla med leverantören av det programmet – vi har ett öppet API, vilket innebär att det är fritt fram att bygga en integration mot oss.

Ett enklare sätt att ta betalt

Skicka dina fakturor med Fakturaservice så hjälper vi dig med administrationen. Vi ser till att din kund får fakturan, och när fakturan är betald prickas den av och bokförs automatiskt. Om det behövs – och om du vill – tar vi även hand om påminnelse- och inkassohanteringen. Fortnox Fakturaservice finns tillgänglig i Fortnox Fakturering och ingår kostnadsfritt i tre månader vid beställning av något av våra paket.

Koll på kundfordringarna i realtid

Med Fakturaservice hålls din kundreskontra och bokföring uppdaterad i realtid, och du slipper oroa dig för uteblivna betalningar. Förutom att företagets likviditet förbättras sparar du både tid och energi som istället kan läggas på att ta din verksamhet till nästa nivå.

Villkor för erbjudandet 

*Gäller obegränsat antal fakturor första 3 månaderna. Därefter ordinarie pris per faktura (från 4,90 kr/mån) som du väljer att skicka via Fakturaservice. Inga fasta kostnader.

Paketerbjudandet gäller enbart för nya kunder, och avser en licens per program. Erbjudandet går inte att kombinera med andra erbjudanden/rabatter.

Vid eventuell uppsägning kan bara hela paketet sägas upp, inte enstaka licenser.

Uppsägningar ska vara Fortnox tillhanda senast 30 dagar innan nästkommande period påbörjats.

Fler program och användare

Fler program och användare kan du enkelt lägga till när du är inloggad i Fortnox.

Vi hjälper dig på vägen

Bild tillhörande Ta en av våra utbildningar
Ta en av våra utbildningar

Ibland kan det kännas jobbigt och krångligt att komma igång med ett nytt program eller en tjänst. Men du kan vara lugn!

Bild tillhörande Se våra företagsguider
Se våra företagsguider

Vår vision är att du som företagare ska kunna ägna dig mer åt det du vill. Och för det behövs mer än smarta verktyg.

Bild tillhörande Fortnox Användarstöd
Fortnox Användarstöd

Här hittar du olika avsnitt som kan hjälpa dig i ditt arbete.

Bild tillhörande Hitta en redovisningsbyrå
Hitta en redovisningsbyrå

Vill du göra det mesta av jobbet själv, eller vill du helst slippa arbetet med ekonomi och önskar att byrån sköter allt?

Mobil med Fortnox app

Ladda ner vår app

Med Fortnox App kan du utföra små uppgifter i farten, vilket sparar dig massor med tid. Som t ex fota kvitton och skicka in andra bokföringsunderlag, attestera leverantörsfakturor, se dina lönebesked och registrera tid.

Jag vill veta mer om Fortnox paketlösningar

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt.Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA. Google Integritetspolicy och Användarvillkor gäller.