Kom igång med Fortnox

Sveriges mest använda molnbaserade ekonomisystem

Fortnox Start

Gör ditt företag startklart.

Ta betalt och bokför. Fortnox Start är perfekt för dig som är nystartad eller vill komma igång med att jobba smart och digitalt. De första tre månaderna sköter vi faktureringen åt dig, från distribution till bokföring – helt kostnadsfritt.

198
kr/
mån

Fortnox Flex

Smart flexibilitet efter dina behov.

Ett smart val för den digitala företagaren. Med det här paketet kan du automatisera flera av de viktigaste arbetsmomenten i din företagarvardag. Och du väljer själva vilka. Spara både pengar och tid, och få ett friare liv.

Allt i Fortnox Start + 2 valfria program:

 • Lön
 • Leverantörsfakturaattest
 • Kvitto & Resa
 • Tid
 • Offert & Order

299
kr/
mån

Fortnox Total

Total kontroll på hela verksamheten.

Det bästa valet för företagaren med lite större behov. Med Fortnox Total får du full kontroll och de bästa förutsättningarna för ett 100 procent digitalt och automatiserat arbetssätt. Koppla enkelt ihop alla delar av verksamheten i en och samma plattform.

 • Allt i Fortnox Start
 • Lön, Tid, Kvitto & resa plus, Leverantörsfakturaattest, Offert & Order, Anläggningsregister samt Autogiro.
 • Fritt antal integrationer
599
kr/
mån

250 000+ kunder

Fri support

30 dagar öppet köp

Allt är webbaserat

Dessutom får du alltid detta med Fortnox:

 • Smidig och säker inloggning med BankID
 • Din företagspost från Kivra rakt in i Fortnox
 • Direktkoppling med din bank
 • Färdiga kopplingar till över 300 branschspecifika tjänster
 • NY! Skräddarsydda och smarta försäkringslösningar
 • Finansiella tjänster direkt i programmet
 • Företaget på fickan med Fortnox App
 • Enkelt samarbete med din redovisningsbyrå
Logga in med BankID

Smidig och säker inloggning. Du slipper hålla koll på användar-ID och lösenord, och har du flera bolag kommer du åt alla med endast en inloggning.

Företagspost från Kivra till Fortnox

Med vår integration till Kivra kan du få din företagspost direkt in i Fortnox, och därmed också underlag in i bokföringen. Bokföringssystemet kan automatiskt hämta ut dokumenten från Kivra, och stora delar av bokföringen kan automatiseras.

Direktkoppling med din bank

Genom att koppla Fortnox till din bank, kan du snabbt och smidigt hantera betalningar och få ett effektivt arbetssätt för alla dina banktransaktioner.

Kopplingar till branschspecifika tjänster

Genom integrationer med exempelvis kassasystem, webbshopar och workflowsystem, får du en automatiserad helhet där du inte behöver registrera samma information på flera ställen.

NY! Smarta försäkringslösningar

Som kund hos oss kan vi erbjuda skräddarsydda försäkringslösningar för just ditt företags behov. Du får precis det du betalar för, varken mer eller mindre.

Finansiella tjänster direkt i programmet

Vi erbjuder fakturabelåning och fakturaköp, samt företagslån för dig som behöver snabb hjälp att finansiera exempelvis en investering. Tjänsterna underlättar företagarens vardag och förbättrar företagets likviditet.

Fortnox App

Med Fortnox App kan se aktuella siffror och grafer över företagets ekonomi. Du kan smidigt registrera de timmar du arbetat, och se dina lönebesked.

Enkelt samarbete med din redovisningsbyrå

Fortnox plattform ger dig de bästa förutsättningarna för ett sömlöst och effektivt samarbete med din redovisningsbyrå.

Fortnox Start

 • Ta betalt och bokför enkelt
 • Allt sköts online
 • Våra mest populära program
198
kr/
mån

Gör ditt företag startklart

Välj Fortnox Start när du vill komma igång snabbt med det mest grundläggande i ditt företag. Då kan du ta betalt för dina produkter och tjänster, och få mycket av bokföringen med automatik i en helt sömlös process. Vi bjuder dessutom på tre månaders kostnadsfri fakturaservice, där vi ser till att dina kunder får fakturan, skickar påminnelser om det behövs, och markerar fakturan som betald när pengarna kommer in.

I Fortnox Start ingår:

En smartare företagsförsäkring NY!
Vi kan erbjuda skräddarsydda försäkringslösningar för just ditt företags behov.
Nu ingår 3 månader kostnadsfritt för dig som ny kund**.

Fortnox Flex

 • Ta betalt och bokför enkelt
 • Automatisera fler arbetsmoment
 • Valfrihet utifrån dina behov
299
kr/
mån

Smart flexibilitet efter dina behov

Alla företag har olika behov. Det gör Fortnox Flex till ett populärt val – och smart. Du får det mest grundläggande från Fortnox Start, och kan välja till ytterligare två program beroende på vilka behov dina verksamhet har. Digitalisera hanteringen av ordrar och offerter, tidsregistrering, löner, kvitton och utlägg, eller fakturaattestering – du väljer vilka två områden ditt företag vill effektivisera ytterligare.

I Fortnox Flex ingår:

Bokföring, Fakturering och Fakturaservice.

Plus 2 st tillval:

Offert & Order, Tid, Lön, Kvitto & Resa eller Leverantörsfakturaattest.

I Fortnox Flex ingår:

Bokföring, Fakturering och Fakturaservice.

Plus 2 st tillval:

Offert & Order, Tid, Lön, Kvitto & Resa eller Leverantörsfakturaattest.

En smartare företagsförsäkring NY!
Vi kan erbjuda skräddarsydda försäkringslösningar för just ditt företags behov.
Nu ingår 3 månader kostnadsfritt för dig som ny kund**.

Fortnox Total

 • Få det mesta ur Fortnox utbud
 • Kontroll på de flesta arbetsflöden
 • Koppla ihop alla delar av verksamheten i samma plattform
599
kr/
mån

Total kontroll på hela verksamheten

Vill du ha de bästa förutsättningarna för ett 100 procent digitalt och automatiserat arbetssätt för hela administrationen i ditt företag, är Fortnox Total det självklara valet. Då får du tillgång till stora delar av Fortnox programsvit. Och skulle det inte räcka kan du enkelt koppla ihop ditt Fortnox med något eller några av de 300 unika verksamhetssystem som erbjuds via våra partners. Integrationslicensen som ingår i Fortnox Total, gör det möjligt att koppla ihop Fortnox med ett fritt antal system (som exempelvis kassasystem, webbshoppar och workflowsystem).

I Fortnox Total ingår:

En smartare företagsförsäkring NY!
Vi kan erbjuda skräddarsydda försäkringslösningar för just ditt företags behov.
Nu ingår 3 månader kostnadsfritt för dig som ny kund**.

Fakturaservice – 3 Månader kostnadsfritt

Fakturaservice - ett enklare sätt att ta betalt

Låt oss ta hand om faktureringen – från distribution tills att fakturan är betald och bokförd. Vi ser till att din kund får fakturan, vi skickar påminnelser om det behövs och markerar fakturan som betald när pengarna kommit in.

Vad kostar det?

 • Postal faktura fr. 9,90 kr
 • E-faktura fr. 4,90 kr
 • E-postfaktura fr. 4,90 kr
Priset gäller per faktura. Inga fasta kostnader.

Skapa din faktura

Du skapar din faktura i Fortnox Fakturering.

Skicka med Fakturaservice

Du väljer sedan att skicka via Fakturaservice på det sätt som du föredrar. Antingen som post, e-post eller e-faktura.

Vi påminner om det behövs

Vi tar hand om hela processen med eventuella påminnelser och inkasso.

Betalt och bokfört

När fakturan är betald bokförs den automatiskt. Allt klart!

Fortnox Forsäkringar

Smarta försäkringar för småföretagare

Som Fortnoxkund kan du göra det enkelt. Genom att koppla din försäkring till din bokföring kan du förvissa dig om att siffrorna alltid är uppdaterade och aktuella i ditt försäkringsupplägg. Du får ett aktivt skydd som kan anpassas efter behov. När verksamheten utvecklas, du investerar, anställer eller ökar ditt lagervärde, får du automatiskt förslag på uppdateringar av ditt försäkringsskydd.

Vi kan erbjuda skräddarsydda försäkringslösningar för just ditt företags behov.
Nu ingår 3 månader kostnadsfritt för dig som ny kund**.

Vi hjälper dig på vägen

Enkelt att komma igång

Din tid är värdefull, så bli effektiv i våra program med hjälp av våra utbildningar. På webben eller på plats med en lärare, välj vad som passar dig bäst. Vi har även företagsanpassade utbildningar där vi skräddarsyr en utbildning efter ditt företags behov.

Även om Fortnox är enkelt att komma igång med och att använda, finns det säkert tillfällen då du behöver lite extra stöd. Därför har vi prioriterat ett system där du kan få hjälp på olika sätt, beroende på vad som passar just dig. Vi har ett användarstöd i programmet, personlig support via telefon eller chatt, utbildningar och mycket annat.

Våra utbildningar

Enkelt och effektivt samarbete

Runt om i Sverige arbetar över 14 000 redovisningskonsulter med Fortnox. Det är väldigt enkelt att inleda ett samarbete med någon av dem. Kanske vill du göra det mesta av jobbet själv men behöver lite hjälp med vissa av uppgifterna. Eller så vill du helst slippa hela arbetet med ekonomin och önskar hjälp med all din administration.

I Fortnox finns ett behörighetssystem där du anger vilka olika funktioner i programmen som du och byrån ska ha tillgång till. Tack vare molntekniken har både du och din byrå tillgång till samma program och information direkt. Ni behöver inte lägga tid på att skicka filer, fakturor eller rapporter mellan er.

Hitta en redovisningsbyrå

Sitter du fast i ett gammalt bokföringsprogram?

Har du redan ett bokföringsprogram men känner att Fortnox bättre passar dina behov? Inga problem! Vi hjälper dig att byta system snabbt och smidigt när det passar dig, du behöver inte vänta till ett nytt räkenskapsår. Från en dag till en annan kan du konvertera över dina uppgifter och vara igång direkt. Dessutom får du med dig historiken, i ett mycket modernare webbaserat system.

Det kostar ingenting att byta. Det finns en importfunktion inne i programmet och du kan enkelt göra det själv. Vill du ändå ha hjälp av oss behöver du inte göra mer än att ta fram uppgifter från ditt gamla system så tar vi hand om resten. Sen är du igång i Fortnox direkt.

Byt till Fortnox

Villkor för erbjudandet

Paketerbjudandet gäller enbart för nya kunder, och avser en licens per program. Erbjudandet går inte att kombinera med andra erbjudanden/rabatter.

Vid eventuell uppsägning kan bara hela paketet sägas upp, inte enstaka licenser.

Uppsägningar ska vara Fortnox tillhanda senast 30 dagar innan nästkommande period påbörjats.

*Fakturaservice är kostnadsfritt i 3 månader, därefter enligt ordinarie prislista när du använder tjänsten. Inga fasta månadskostnader.

**Försäkringserbjudandet gäller för företagsförsäkring som tecknas med startdatum inom 6 månader. Trygg-Hansa gör en individuell prövning för varje unik försäkring. Det kan t ex vara verksamhet eller geografiskt område som gör att försäkring inte erbjuds. Erbjudandet riktar sig till företag med omsättning under 10 miljoner kronor.

Fler program och användare

Fler program och användare kan du enkelt lägga till när du är inloggad i Fortnox.