#7a7ca2

Fortnox Fakturatolkning

Slipp den manuella hanteringen av leverantörsfakturor. Låt oss göra jobbet!

Fortnox

Fakturatolkning

  • Automatisk tolkning
  • Bokför med ett klick
  • Spara tid
från

4.90
kr/
st
Redan kund?
Beställ direkt i Fortnox.
Frågor?
Ring 0470-78 50 00
Stiliserad ikon föreställande en kalender

30 dagar öppet köp

Testa ett nytt sätt att jobba, i lugn och ro.

Stiliserad ikon föreställande två kunder

400 000+ kunder

Vi är Sveriges mest valda ekonomiprogram online.

Stiliserad ikon föreställande en luftballong bland moln

100% molnbaserat

Jobba var du vill. Var trygg med automatiska uppdateringar och backuper.

Stiliserad ikon föreställande två pratbubblor varav den ena innehåller ett frågtecken

Fri support

Få hjälp direkt i programmet, via chatt eller telefon.

Fakturor direkt in i Fortnox

Slipp den manuella hanteringen av dina leverantörsfakturor och få dem tolkade och automatiskt registrerade i programmet – redo för dig att bokföra med ett enda klick. Med vår nya tolkningslösning får du även ett bokföringsförslag!

Fortnox erbjuder två olika tolkningslösningar. Vilken som passar dig bäst beror framför allt på om du har ett byråsamarbete eller inte, och hur ni i så fall vill dela upp arbetet.

Fakturatolkning med bokföringsförslag

För dig som i huvudsak vill sköta leverantörsfakturorna själv, och ta hjälp av din byrå ibland om du har ett sådant samarbete.

Om du arbetar med Fortnox nya, smarta tolkning så tolkas dina leverantörsfakturor direkt när de kommer in till Fortnox och du får ett förslag på hur de ska bokföras. När en ny faktura kommit in visas ett kort med information om detta både i mobilappen och i Lobbyn. Kortet visas oavsett om fakturan kommit till Fortnox via e-faktura, e-post, laddats upp till Fortnox Arkivplats, tolkats via postalt flöde eller fotats.

Om du fått en pappersfaktura kan du fota denna via appen, så tolkas uppgifterna automatiskt och underlaget skapas upp inom några sekunder.

Om du har ett byråsamarbete och är osäker på om exempelvis bokföringsförslaget är korrekt, så kan du med en knapptryckning skicka fakturan till din byrå och även skicka med en kommentar. Den nya fakturatolkningen med bokföringsförslag fungerar alltså utmärkt i ett byråsamarbete, men det är du, inte byrån, som har den första kontakten med fakturorna som kommer in. Sedan är det upp till er att avgöra hur ni vill lägga upp ert samarbete. Ska du bokföra fakturorna direkt, eller bara spara dem så att byrån kontrollerar att allt ser rätt ut innan de bokförs? Välj det som passar er!

Pris 4.90kr/faktura

Fakturatolkning med bokföringsförslag utan redovisningsbyrå
Fakturatolkning med bokföringsförslag i ett byråsamarbete

Fakturatolkning

När byrån ska hantera fakturorna, och du bara vill attestera.

Den här tolkningen fungerar på liknande sätt, men här genereras inget bokföringsförslag med hjälp av AI som i vår nya tolkningslösning. Däremot kan konton som du använder sparas och ges som bokföringsförslag på kommande fakturor från samma leverantör.

Detta upplägg är ett bra alternativ om det primärt är din byrå som ska hantera de inkomna fakturorna (granska dem, redigera och lägga till information) för att sedan skicka ett färdigt förslag till dig för attest.

Pris 4.90kr/faktura, 1kr/per extra sida

Kom igång med Fakturatolkning

Postalt flöde

Båda tolkningslösningarna kan också kombineras med en tolkning av pappersfakturor som dina leverantörer skickar direkt till den fakturaadress som Fortnox, i samarbete med BancTec, tillhandahåller åt dig.

BancTec öppnar och skannar samt arkiverar alla fakturor som har skickats till dem i sitt originalformat i 10 år. Efter att fakturorna skannats tolkas de, och du får maskinell avläsning av informationen följt av en manuell verifiering.

Pris 12kr/faktura, 2kr/per extra sida

Kom igång med postalt flöde

Så fungerar Fakturatolkning med bokföringsförslag

Genom att skicka in formuläret godkänner du att dina kontaktuppgifer kommer behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Kom igång med Fortnox Fakturatolkning

Kontakta oss så hjälper vid dig att komma igång.

Kontakta oss   0470 - 78 50 00