#7A7CA2

E-faktura

Digitala fakturor direkt in i programmet

Fortnox

E-faktura

  • Säkert och effektivt
  • Slipp manuellt arbete
  • Spara tid
från

3.00
kr/
st
Redan kund?
Beställ direkt i Fortnox.
Frågor?
Ring 0470-78 50 00
Stiliserad ikon föreställande en kalender

30 dagar öppet köp

Testa ett nytt sätt att jobba, i lugn och ro.

Stiliserad ikon föreställande två kunder

400 000+ kunder

Vi är Sveriges mest valda ekonomiprogram online.

Stiliserad ikon föreställande en luftballong bland moln

100% molnbaserat

Jobba var du vill. Var trygg med automatiska uppdateringar och backuper.

Stiliserad ikon föreställande två pratbubblor varav den ena innehåller ett frågtecken

Fri support

Få hjälp direkt i programmet, via chatt eller telefon.

Helt pappersfri fakturering

Arbeta säkrare och mer effektivt med hanteringen av dina kund- och leverantörsfakturor – ta emot och skicka e-faktura. Helt pappersfritt, fakturorna skickas direkt mellan ditt och din kunds eller leverantörs ekonomiprogram och registreras automatiskt i programmet.

Pris 3 kr per mottagen/skickad faktura.

Det här kan du göra

Kundfaktura som e-faktura

Det säkraste och mest effektiva sättet att skicka ut dina kundfakturor är att skicka e-faktura. Dock förutsätts att dina kunder har ett system som klarar av att ta emot e-fakturor. Att skicka e-faktura innebär att du direkt inifrån Fortnox Fakturering skickar iväg fakturorna digitalt. Du behöver därmed inte skriva ut, kuvertera, frankera eller lägga dina fakturor på posten, istället skickas dina fakturor elektroniskt direkt till din kunds affärssystem. Din kund får också med en pdf-fil som de kan öppna för att se fakturan på vanligt sätt. Skicka e-faktura: 3 kr per faktura. Lägga till bilaga (upp till 5 st) + 0.50 kr per faktura.

Leverantörsfaktura som e-faktura

Att ta emot leverantörsfakturor elektroniskt är det absolut säkraste och mest effektiva sättet att sköta dina leverantörsfakturor. När leverantören skickar iväg e-fakturan från sitt affärssystem registreras den direkt i Fortnox Bokföring som en preliminär faktura, som sedan godkänns och bokförs utan att du själv behöver knappa in någon information om fakturan. När du lägger upp en ny leverantör i registret får du automatiskt en förfrågan om leverantören kan skicka e-faktura till dig. Ta emot e-faktura: 3 kr per faktura.

Är e-faktura detsamma som e-postfaktura?

Nej, e-faktura skickas inte via e-post. Det kan istället jämföras med e-fakturor till privatpersoner, som skickas direkt till internetbanken. Fortnox e-faktura skickas direkt till ditt/din kunds ekonomiprogram, alternativt till internetbanken om din kund är en privatperson. Fakturan registreras automatiskt och det är bara för dig eller din kund att godkänna den för betalning.

Vad behöver jag för program?

För att kunna skicka dina kundfakturor som e-faktura måste du ha Fortnox Fakturering, och vill du ta emot leverantörsfakturor som e-faktura behöver du Fortnox Bokföring.