För dig i restaurangbranschen

Gör det enklare att driva restaurang

Driv din restaurang enklare och effektivare tillsammans med Fortnox. Genom att koppla ihop Fortnox med ditt verksamhetssystem slipper du dubbelarbete och får full koll på ditt företag i realtid

utbildning

Kom igång med Fortnox

Med Fortnox kan du växa i din egen takt. För dig som driver restaurang rekommenderar vi att starta med Bokföring och Fakturering tillsammans med Lön och Leverantörsfakturaattest.

Dessutom

Koppla ihop med ett kassasystem

Du kan dessutom koppla ihop Fortnox med något eller några av de 400 unika verksamhetssystem som erbjuds via våra partners. Det enda du behöver är en integrationslicens. På så sätt får du en helt sömlös process. Mat och dryck som serveras och tas betalt för i kassan, bokförs automatiskt när du senare stänger för dagen.

Se alla våra integrationspartners du kan välja bland
Vi rekommenderar – du väljer!

Vill du ändra något? Du kan självklart ta bort eller lägga till i nästa steg.

Program

  • Bokföring
  • Fakturering
  • Lön
  • Leverantörsfakturaattest

Dessutom

  • Integrationslicens
435
kr/
mån
Olivia på restaurang Perrongen

"Nu kan jag lägga tiden på att marknadsföra restaurangen och träffa våra gäster, istället för att sitta på kontoret. "

Restaurang Perrongen fick mer tid för sina gäster

Restaurang Perrongen i Markaryd startades för snart 2,5 år sedan. Ett halvår senare stod dörrarna öppna för alla hungriga gäster. Från start har grundaren Olivia varit en trogen Fortnoxkund.

Olivia driver restaurang Perrongen tillsammans med två kockar. Själv sköter hon allt det administrativa tillsammans med Fortnox fakturerings- och bokföringsprogram.

– Jag jobbar med allt det administrativa i restaurangen och ibland händer det att jag serverar och står i kassan. Bokföringen sköter jag helt själv, samt löpande kontering. När det sedan är dags för bokslut tar jag hjälp av en revisor.

”Kopplingen gör att allt löser sig själv”

Förutom att de använder Bokföring och Fakturering har de kopplat ihop programmen till kassasystemet Trivec – Domino.

– Kopplingen gör att allt löser sig själv och skickas till bokföringen direkt. Det är jätteskönt, och jag vet att det alltid blir rätt. Jag behöver aldrig vara inne i programmet och krångla.

I en stressig restaurangvardag har Fortnox underlättat och hjälpt Olivia att få mer tid över.

– Programmet är som sagt väldigt enkelt och jag behöver inte göra så mycket. Det går väldigt fort att bokföra och skicka fakturor. Fortnox underlättar helt enkelt genom att göra en del av jobbet. Det gör att jag kan få tid för annat. Jag kan exempelvis lägga tiden på att marknadsföra Perrongen och träffa våra gäster, istället för att sitta på kontoret hela tiden och inte se vad som händer inne i restaurangen. Det är värdefull tid att spara.

Startade redan som tonåring

Olivia har använt Fortnox sedan start, både för restaurangen och för sitt andra företag som grafisk designer. Men Olivia började med Fortnox redan på gymnasiet.

– Redan när jag drev UF-företag använde jag Fortnox. Det var, och är, ett väldigt smidigt program. Jag kunde jobba med mitt UF-företag både hemifrån och i skolan, det kunde alltså följa med mig överallt. Eftersom jag använde Fortnox i mitt UF-företag och det fungerade så bra, kändes det väldigt självklart att fortsätta.

Gör en bråkdel av jobbet

– Fortnox är väldigt enkelt, lätt att komma igång med, och allt känns så logiskt. Nu när jag driver restaurang jobbar jag exempelvis med olika momssatser, mat är 12 procent och allt annat är 25 procent. Då är det superbra att jag enkelt kan justera detta i Fortnox.

– Något annat bra med Fortnox är att det är så skönt med faktureringen. Man får ut en snygg faktura utan att lägga ner någon tid på det. Jag jobbar ju även som grafisk designer och vet att det skulle tagit lång tid att göra snygga fakturor själv. Nu känns det som att jag gör en bråkdel av jobbet, sedan får man resten serverat med hjälp av Fortnox, fortsätter Olivia.

Slipp onödiga arbetsmoment och spara tid

Upptäck hur du kan effektivisera ditt arbete ytterligare med smarta integrationer och undvik dubbelarbete. Du kan koppla ihop Fortnox grundsystem med en mängd olika för- och eftersystem som kassasystem, andra betalsystem och inköp. Vill du bygga ditt egna affärssystem? Då kan du enkelt och smidigt använda vårt öppna API.

Här nedan är några exempel på vanliga integrationer för restauranger.

Så fungerar integrationer

Stiliserad ikon föreställande en kalender

30 dagar öppet köp

Testa ett nytt sätt att jobba, i lugn och ro.

Stiliserad ikon föreställande två kunder

400 000+ kunder

Vi är Sveriges mest valda ekonomiprogram online.

Stiliserad ikon föreställande en luftballong bland moln

100% molnbaserat

Jobba var du vill. Var trygg med automatiska uppdateringar och backuper.

Stiliserad ikon föreställande två pratbubblor varav den ena innehåller ett frågtecken

Fri support

Få hjälp direkt i programmet, via chatt eller telefon.

Vi hjälper dig på vägen

Enkelt att komma igång

Din tid är värdefull, så bli effektiv i våra program med hjälp av våra utbildningar. På webben eller på plats med en lärare, välj vad som passar dig bäst. Vi har även företagsanpassade utbildningar där vi skräddarsyr en utbildning efter ditt företags behov.

Även om Fortnox är enkelt att komma igång med och att använda, finns det säkert tillfällen då du behöver lite extra stöd. Därför har vi prioriterat ett system där du kan få hjälp på olika sätt, beroende på vad som passar just dig. Vi har ett användarstöd i programmet, personlig support via telefon eller chatt, utbildningar och mycket annat.

Våra utbildningar

Enkelt och effektivt samarbete

Runt om i Sverige arbetar över 14 000 redovisningskonsulter med Fortnox. Det är väldigt enkelt att inleda ett samarbete med någon av dem. Kanske vill du göra det mesta av jobbet själv men behöver lite hjälp med vissa av uppgifterna. Eller så vill du helst slippa hela arbetet med ekonomin och önskar hjälp med all din administration.

I Fortnox finns ett behörighetssystem där du anger vilka olika funktioner i programmen som du och byrån ska ha tillgång till. Tack vare molntekniken har både du och din byrå tillgång till samma program och information direkt. Ni behöver inte lägga tid på att skicka filer, fakturor eller rapporter mellan er.

Hitta en redovisningsbyrå

Sitter du fast i ett gammalt bokföringsprogram?

Har du redan ett bokföringsprogram men känner att Fortnox bättre passar dina behov? Inga problem! Vi hjälper dig att byta system snabbt och smidigt när det passar dig, du behöver inte vänta till ett nytt räkenskapsår. Från en dag till en annan kan du konvertera över dina uppgifter och vara igång direkt. Dessutom får du med dig historiken, i ett mycket modernare webbaserat system.

Det kostar ingenting att byta. Det finns en importfunktion inne i programmet och du kan enkelt göra det själv. Vill du ändå ha hjälp av oss behöver du inte göra mer än att ta fram uppgifter från ditt gamla system så tar vi hand om resten. Sen är du igång i Fortnox direkt.

Byt till Fortnox