För dig inom byggbranschen

Helhetslösning för hantverkare

Spara tid. Och minska risken för fel. Med Fortnox och ett digitalt projektverktyg automatiserar du stora delar av bokföringen, faktureringen och projekthanteringen i din verksamhet inom till exempel bygg, VVS eller elinstallation. Du får kraften av två system – som jobbar som ett.

Har du ett annat ekonomisystem idag? Vi hjälper dig!

Fortnox och projekthantering – ditt vassaste verktyg

Sköt resursplanering, offerter, tidrapportering och fakturering i ditt verktyg för projekthantering. Välj vilken information du vill synka mellan verktyget och Fortnox. Du får kraften av två system – men de jobbar som ett. Du administrerar smidigt alla delar i företagandet som hantverkare – exempelvis projekthantering, resurshanteringsverktyg, tidrapportering, offerthantering och fakturering.

Automatiserad bokföring

Automatiserade lösningar som förenklar bokföringen – affärshändelser från ditt projektverktyg bokförs automatiskt i Fortnox.

  • Passar oavsett storlek på verksamhet och mängden transaktioner

Ta betalt enkelt

Fakturera dina kunder och få en tydlig bild över fakturornas status. Enkel hantering av rot, rut och grönt avdrag samt stöd för omvänd byggmoms.

  • Synka kundfakturor från ditt projektverktyg till Fortnox

Hantera medarbetare, tid och löner

Tidredovisning och projekt från projektverktyget kan enkelt exporteras till Fortnox, där lönerna sedan betalas ut och bokförs automatiskt.

  • Automatisk rapportering till Skatteverket

Fler fördelar

Mer om Fortnox Hantverkare

Reserapportering i mobilen

Fortnox Resa gör det enklare än någonsin för dig och företagets anställda att hantera era tjänsteresor. Rapportering sker i Fortnox App, och vi hjälper er att hålla koll på regelverk och belopp.

Automatisk hantering av kvitton

Kvitto & Utlägg underlättar och automatiserar – från användaren som fotar kvittot, till den som stämmer av bokföringen eller hanterar lönerna. Ett tidssparande kvittoflöde utan dubbelarbete!

Hitta rätt kunder med Offerta

På Sveriges största marknadsplats för tjänster hittar du både nya privatkunder och företagskunder. Ett helt digitalt sätt att öka lönsamheten, eller fylla luckor i verksamheten.

Integrationer

Mer tid till kunderna, firman och dig

Ett arbetsorder- eller projekthanteringssystem hjälper dig som hantverkare att planera jobb, optimera dina resurser och öka lönsamheten – sömlöst kopplat till ditt Fortnox! Det enda du behöver för att komma igång är en integrationslicens, som givetvis ingår i paketet.

Här är några av de vanligaste projektverktygen som våra kunder väljer att integrera till Fortnox.

Bygglet

Med Bygglets integration synkar du dina kund- och leverantörsfakturor mellan Bygglet och Fortnox med en knapptryckning. Inbetalningar av kundfakturor återrapporteras automatiskt till Bygglet, så att du får full koll på fakturorna.

Logga
Fieldly

Med Fieldlys integration till Fortnox får du en heltäckande lösning som inte bara tar hand om era projekt, arbetsorder, löne- och fakturaunderlag utan även redovisning och fakturering.

Next Project

Med Next Projects integration får du ett molnbaserat affärssystem för byggbranschen som skapar en helhetslösning inom allt från orderhantering och projektredovisning till ekonomi och lön.

Infobric Workorder

Med Infobrics integration till Fortnox får du ett komplett affärssystem. Hantera hela kedjan – från offert och arbetsorder till fakturering och ekonomisk uppföljning. Välj om du vill använda Fortnox eller Infobric som primär plats för dina register.

Mer om vår företagsplattform

Fler fördelar med Fortnox

Bättre växtkraft i din verksamhet

Stärk din likviditet och få ökad kraft till investeringar med hjälp av våra finansieringstjänster, direkt i Fortnox plattform. Vi erbjuder både smidiga fakturaköp och flexibla företagslån.

Behöver du redovisningshjälp?

Vill du då och då få stöd av en redovisningskonsult, eller ha ett mer tajt samarbete? Med en redovisningskonsult som är kunnig i Fortnox programsvit får du det stöd du behöver, utifrån dina önskemål.

Våra kunder berättar

Något annat vi verkligen gillar är kopplingen mellan Fortnox och partners olika program. Detta har gjort att vi har fått ihop ett väldigt bra affärssystem, som är det bästa för vårt företags behov

Björn

Vd, Softwerk

Fortnox visade sig vara ett bra val, eftersom vi ville automatisera våra flöden och ha ett system med hög användarvänlighet.

Susanna

Ekonomichef, Svenskt kosttillskott

Vi sparar mycket tid tack vare effektivare flöden och bättre säkerhet.

Carina Eriksson

Vice vd och ekonomichef, Solelgrossisten

Fortnox Lön blev ett sätt att ta tillbaka kontrollen över vårt lönearbete.

Jenny

Ekonomiansvarig, Profilkompaniet

30 dagar öppet köp
100% molnbaserat
Fri support
400 000+ kunder

Byt till Fortnox

Kul att du funderar på Fortnox! Följ vår steg för steg-guide om du vill byta till Fortnox från ett annat ekonomisystem.

Om du redan har ett aktivt projektverktyg bör du kontakta din leverantör för att stämma av hur ni lägger upp synkroniseringen av informationen i övergången mellan ditt nuvarande ekonomisystem och Fortnox. De flesta leverantörer kan hantera ett byte snabbt så att du kan komma igång med överföringen mellan projektverktyget och Fortnox. Kontakta din leverantör om du har frågor.

1
Välj ditt nuvarande program

Se vad vi kan importera till Fortnox och hur du hämtar ut filerna från ditt nuvarande program.

Jag vill byta ifrån
Det här får du med dig från undefined
Mer om flytten
2
Beställ ditt Fortnox-paket

För att kunna läsa in dina filer behöver du först beställa ditt paket och bli kund hos Fortnox. Om du redan har blivit kund, hoppar du över det här steget.

50 % rabatt i 3 mån
Fortnox Hantverkare

Bokför, ta betalt, betala ut lön och integrera med projektverktyg och andra externa system.

  • Bokföring
  • Fakturering
  • Lön
  • Lön Personlig
  • Integration
  • Resa
  • Kvitto & Utlägg

Dessutom! 5 valfria uppdrag gratis hos Offerta + 1 timmes expertrådgivning

Från
399
kr/mån
3
Snart redo att köra igång!

Fyll i dina uppgifter och ladda upp dina filer (görs längst ned i formuläret under Skicka-knappen) – sedan tar vi hand om resten. Bytet går snabbt och oftast är du igång inom en till två arbetsdagar. I vissa undantagsfall kan det ta upp till fyra dagar. Ange även vilket program filerna kommer från i Meddelande-fältet.

Något gick snett när formuläret laddades in. Prova att ladda om sidan.

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Villkor för koden

Kampanjkoden HANTVERKARE22 ger halva priset i 3 månader på paketet Fortnox Hantverkare där följande produkter ingår: Bokföring, Fakturering, Lön, Lön Personlig, Integration, Kvitto & Utlägg, Resa. Efter den rabatterade perioden gäller ordinarie pris och vald avtalslängd.

Kampanjkoden ger även tillgång till 5 valfria uppdrag gratis hos Offerta samt 1 timmes expertrådgivning med Offerta. Erbjudandet gäller endast om du inte tidigare varit kund hos Offerta. Du får via mejl mer information om hur du aktiverar erbjudandet efter ditt köp.

Koden avser en licens per program. Fler program och användare kan du enkelt lägga till när du är inloggad i Fortnox. Koden täcker inte kostnaden för eventuella tilläggsbeställningar.

Koden går inte att kombinera med eventuella erbjudanden/rabatter.

Öppet köp kan nyttjas senast 30 dagar efter beställning. Vid uppsägning kan bara hela paketet sägas upp, inte enstaka licenser.