Driva Företag

Publicerad: 18 augusti 2020|Senast uppdaterad: 5 juli 2022

4 tips på hur du blir effektivare i ditt lönearbete

Man som sköter sin lönehantering i telefonen.
Har du anställda i ditt företag? Vi ger dig som är arbetsgivare fyra tips på hur du kan bli mer effektiv i lönearbetet.

1. Låt de anställda själva rapportera sina tider digitalt

Att låta de anställda själva rapportera sina tider sparar tid i ditt lönearbete som arbetsgivare. Det minskar dessutom risken för fel. Löneadministratören behöver inte lägga ned lika mycket arbete på att skapa lönerna, eftersom allt är klart när den anställde har gjort sin tidrapportering och fått den godkänd. Att rapportera tid i Fortnox Lön Personlig eller Fortnox Tid är enkelt för de anställda. Det finns dessutom gott om integrationer till Fortnox, mot många olika system och för flera olika branscher.

2. Rapportera i god tid innan löneutbetalning

Det kan låta självklart, men om rapporteringen görs i god tid innan löneutbetalningen finns det större utrymme att rätta eventuella fel. Om de anställda även får sina lönebesked i god tid innan lönen betalas ut, har du möjlighet att räta ut eventuella frågetecken och slipper skapa extra lönekörningar.

Det blir dessutom mer flexibelt, eftersom lönen kan göras när det passar dig – du får större möjlighet att planera ditt arbete och minskar risken för stressiga situationer.

3. Skicka lönebeskeden digitalt

Digitala lönebesked är snabbt, enkelt och säkert, och dina anställda får alla sina lönebesked sparade på ett och samma ställe. Du minskar dessutom frågorna om till exempel semesterdagar då de anställda själva har tillgång till sina lönebesked och kan se uppgifterna.

4. Använd automatiska överföringar

Arbetsgivardeklaration på individnivå (AGI) innebär att arbetsgivare ska redovisa löneutbetalningar och gjorda skatteavdrag per anställd varje månad. Med Fortnox är det snabbt, enkelt och säkert att skicka in underlag för bruttolön, förmåner och skatt till Skatteverket. Du slipper krånglet med att att hantera filer – du behöver bara skicka in uppgifterna, och därefter logga in och signera på Skatteverket.

Med en koppling till din bank sköter du löneutbetalningarna snabbt och enkelt. Använder du dessutom Fortnox Bokföring får du även bokföringen med automatik.

Kom igång med Fortnox
Allt för ditt företag – på ett ställe

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?
Här är paketen som gör det enklare att driva företag.

Nyfiken på mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter, kunskap och inspiration.

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Fortnox Företagsguide
En kunskapsbank om företagande

För inspiration och kunskap till dig som står inför att starta nytt, eller vill ta ditt bolag till nästa nivå. Vi guidar dig genom företagets olika faser och utmaningar.