Lön|Produktnyheter

Publicerad: 14 september 2019|Senast uppdaterad: 5 juli 2022

Lön Mini gör lönehanteringen enkel

Lönehanteringen måste gå att göra enklare! Det var utgångspunkten när ett av Fortnox utvecklingsteam började ta fram Fortnox Lön Mini. Resultatet blev ett program där småföretagare enkelt kan hantera lönen direkt i mobilen. Lön Mini hjälper till så att inget blir fel och att man inte missar något som måste rapporteras. Lösningen kommer även underlätta för byrån så att kunden gör klart löneutbetalningen själv i appen.

Lönehantering är ett område med många lagar och regler vilket gör att många småföretagare upplever det som krångligt. Med programmet Fortnox Lön Mini får de hjälp och påminnelser direkt i mobilen. Programmet hjälper dem att följa alla regler och lagar som krävs, samtidigt som det underlättar för byråer att få in underlag snabbare och digitalt.

– Jag vet inget lönesystem som upplevs som enkelt, trots att det ska vara enkelt. Småföretagare brinner oftast inte för administration, de brinner för sitt företag och att utveckla det. Med Lön Mini slipper de lägga tid på lönehantering och kan fokusera på sitt företag, säger Kristoffer Frejd, som är en i teamet som utvecklar den nya tjänsten.
 

Lönehantering i mobilen

Fortnox Lön Mini är utvecklad för att främst användas i mobilen och för att förenkla och automatisera så mycket som möjligt av löneprocessen för småföretagaren.

– Idag handlar det om att betala ut lön till sig själv. På sikt ska de även kunna hantera utbetalningar till anställda men med samma enkla förutsättningar, till exempel att det är ett fast belopp varje månad, säger utvecklaren Carl Pagels. Vårt mål är att det ska bli helt automatiserat.
 

Underlättar även för byråer

Fortnox Lön Mini har utvecklats under knappt ett år av ett utvecklingsteam bestående av sex personer. Just nu testas programmet i ett pilotprojekt där flera småföretagare och byråer deltar. Under hösten kommer Fortnox Lön Mini att lanseras på marknaden.

För byråer innebär Fortnox Lön Mini att det blir lättare att få in underlag till löner digitalt. Idag är det många byråer som får underlag på papper eller tvingas kontrollera och räkna samman tidrapporter.

– Idag är nog lönehantering mest kostsamt för byråerna. Med Lön Mini kan byråerna låta sina kunder hantera lönerna själva. Idag är det nog oftast så att man som byrå får ett utdrag på kontot att bokföra i efterhand, säger Malin Sköld, Product Manager.

– Vi har även en referensgrupp tillsammans med byråer. Där diskuterar vi hur arbetet ska se ut mellan byråer och kunder när det gäller Lön Mini. Det kanske till och med är så att man vill att byrån ska registrera lönen i denna smidiga lösning.

Kom igång med Fortnox
Allt för ditt företag – på ett ställe

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?
Här är paketen som gör det enklare att driva företag.

Nyfiken på mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter, kunskap och inspiration.

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Fortnox Företagsguide
En kunskapsbank om företagande

För inspiration och kunskap till dig som står inför att starta nytt, eller vill ta ditt bolag till nästa nivå. Vi guidar dig genom företagets olika faser och utmaningar.