Kundberättelser|Driva Företag|15 juni 2021|Uppdaterad: 5 juli 2022

Mycket projekt, lite magi och en gnutta triathlon

JHS projektledning är ett nystartat företag i Göteborg. Johan Sabel är den drivna företagaren som ensam driver företaget framåt. Som vd och projektledare bedriver han projektledning inom vatten, infrastruktur och husbyggnad, och gör också en hel del ritningar. Med Fortnox ekonomisystem får han tid över till roliga projekt, familj och triathlon – systemet nästan magiskt trollar in siffror!

Det var i januari 2021 allt började. Då startade Johan Sabel sitt företag efter att tidigare ha jobbat som konsult och kommunalanställd inom samma område. Han kände att det var dags för att projektleda på egen hand. Till vardags jobbar han alltså numera med att hjälpa olika kunder med projektledning, och en del ritningar. Det kan vara trafikverk, privata bolag eller städer som vill ha hjälp med projekt inom vatten, infrastruktur och husbyggnad. Det kan gälla vägar, gator och järnvägar – och där är göteborgaren Johan en fena på att projektleda och föra projekten framåt.

I samband med att Johan startade upp sitt bolag, började han använda Fortnox, för att hantera ekonomin på smidigaste sätt.

– Jag rådfrågade en kompis som driver företag, om hur han gör. Han föreslog min nuvarande redovisningsbyrå i kombination med Fortnox. En dag ringde jag byrån och så körde vi på det. Jag hade aldrig hört talas om Fortnox innan. Idag skulle något annat alternativ aldrig finnas i tankarna, säger Johan.

 

”På något magiskt vis flyger uppgifterna in och blir bokförda”

– Jag brukar fota kvitton och skickar in i appen. På något magiskt vis flyger uppgifterna in och blir bokförda. Jag lägger också in leverantörsfakturor, och precis på samma magiska vis läggs det in i appen.

Johan samarbetar med en byrå och tar hjälp med de lite svårare och tyngre ekonomigrejerna. Men känner att han hanterar mycket själv och lär sig mer och mer för varje vecka.

– Allt känns väldigt enkelt, och det går rätt smidigt att göra vissa saker själv, exempelvis lägga in kvitton. Det kräver ingen extrem hjärnverksamhet. Och det känns helt rimligt för mig.

 

Stenkoll på företaget i appen

När vi pratar med Johan berättar han att han dagen innan även skaffade Fortnox Tid. Nu när han har en del projekt i sitt jobb, känner han att han behöver ha bra koll på allt.

– Jag ville skriva upp min tid på något annat än ett torrt Excel-ark. Jag har inte kommit in i programmet då jag skaffade det igår, men jag känner spontant att det är ett av de bättre tid-programmen jag har använt. Det känns oerhört enkelt och jag gillar när det är lätt.

Förutom smidigheten att lägga in kvitton, så gillar Johan att sköta företaget i mobilen – i Fortnox App. Han registrerar tid för sina projekt direkt i appen, kollar hur företaget går och betalar ut sin lön via programmet Lön Mini.

– När jag betalar ut lönen skriver jag in vad jag vill ha efter skatt och väljer dag, så löser sig allt av sig självt. Jag gör egentligen allt det dagliga via appen och tycker det är oerhört smidigt. Jag kan sitta i bilen medan någon annan kör, framför tvn på kvällen eller på spårvagnen. Det är nästan då det är bäst att göra de administrativa delarna. Det är verkligen enkelt.

– Jag skulle kunna rekommendera Fortnox för att det är så otroligt smidigt och lättorienterat. Du behöver inte vara en stjärna på ekonomi. Det är så jäkla enkelt. Du får in och ut allt du behöver, för att kunna ta hand om företaget, fortsätter Johan.

 

Mer tid över till triathlon och familjen

Något annat Johan gillar är att allt finns samlat på samma ställe, vilket gör allt så mycket enklare. Han jämför med andra system han har erfarenhet av och tycker det har känts mer rörigt förut. Med Fortnox och smidigheten sparar han tid.

– Man behöver inte öppna arton olika appar eller sidor, här är allt samlat på samma ställe. Jag tänkte först använt mig av Word och Excel men det hade tagit väldigt mycket längre tid. Tänk hur mycket annat jag hinner med nu istället.

Och på tal om tid och att allt går så snabbt nu, lägger Johan gärna den sparade tiden på sina projekt. Och blir det lite extra tid över lägger han gärna den på sina barn, familj och vänner.

– Jag håller även på med triathlon, långdistans, så jag behöver all tid som finns, för att hinna träna, avslutar Johan.

Kom igång med Fortnox
Allt för ditt företag – på ett ställe

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?
Här är paketen som gör det enklare att driva företag.

Nyfiken på mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter, kunskap och inspiration.

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Fortnox Företagsguide
En kunskapsbank om företagande

För inspiration och kunskap till dig som står inför att starta nytt, eller vill ta ditt bolag till nästa nivå. Vi guidar dig genom företagets olika faser och utmaningar.