Kundberättelser|Driva Företag|15 June 2021|Uppdaterad: 5 July 2022

Mycket projekt, lite magi och en gnutta triathlon

JHS projektledning är ett nystartat företag i Göteborg. Johan Sabel är den drivna företagaren som ensam driver företaget framåt. Som vd och projektledare bedriver han projektledning inom vatten, infrastruktur och husbyggnad, och gör också en hel del ritningar. Med Fortnox ekonomisystem får han tid över till roliga projekt, familj och triathlon – systemet nästan magiskt trollar in siffror!

Det var i januari 2021 allt började. Då startade Johan Sabel sitt företag efter att tidigare ha jobbat som konsult och kommunalanställd inom samma område. Han kände att det var dags för att projektleda på egen hand. Till vardags jobbar han alltså numera med att hjälpa olika kunder med projektledning, och en del ritningar. Det kan vara trafikverk, privata bolag eller städer som vill ha hjälp med projekt inom vatten, infrastruktur och husbyggnad. Det kan gälla vägar, gator och järnvägar – och där är göteborgaren Johan en fena på att projektleda och föra projekten framåt.

I samband med att Johan startade upp sitt bolag, började han använda Fortnox, för att hantera ekonomin på smidigaste sätt.

– Jag rådfrågade en kompis som driver företag, om hur han gör. Han föreslog min nuvarande redovisningsbyrå i kombination med Fortnox. En dag ringde jag byrån och så körde vi på det. Jag hade aldrig hört talas om Fortnox innan. Idag skulle något annat alternativ aldrig finnas i tankarna, säger Johan.

 

”På något magiskt vis flyger uppgifterna in och blir bokförda”

– Jag brukar fota kvitton och skickar in i appen. På något magiskt vis flyger uppgifterna in och blir bokförda. Jag lägger också in leverantörsfakturor, och precis på samma magiska vis läggs det in i appen.

Johan samarbetar med en byrå och tar hjälp med de lite svårare och tyngre ekonomigrejerna. Men känner att han hanterar mycket själv och lär sig mer och mer för varje vecka.

– Allt känns väldigt enkelt, och det går rätt smidigt att göra vissa saker själv, exempelvis lägga in kvitton. Det kräver ingen extrem hjärnverksamhet. Och det känns helt rimligt för mig.

 

Stenkoll på företaget i appen

När vi pratar med Johan berättar han att han dagen innan även skaffade Fortnox Tid. Nu när han har en del projekt i sitt jobb, känner han att han behöver ha bra koll på allt.

– Jag ville skriva upp min tid på något annat än ett torrt Excel-ark. Jag har inte kommit in i programmet då jag skaffade det igår, men jag känner spontant att det är ett av de bättre tid-programmen jag har använt. Det känns oerhört enkelt och jag gillar när det är lätt.

Förutom smidigheten att lägga in kvitton, så gillar Johan att sköta företaget i mobilen – i Fortnox App. Han registrerar tid för sina projekt direkt i appen, kollar hur företaget går och betalar ut sin lön via programmet Lön Mini.

– När jag betalar ut lönen skriver jag in vad jag vill ha efter skatt och väljer dag, så löser sig allt av sig självt. Jag gör egentligen allt det dagliga via appen och tycker det är oerhört smidigt. Jag kan sitta i bilen medan någon annan kör, framför tvn på kvällen eller på spårvagnen. Det är nästan då det är bäst att göra de administrativa delarna. Det är verkligen enkelt.

– Jag skulle kunna rekommendera Fortnox för att det är så otroligt smidigt och lättorienterat. Du behöver inte vara en stjärna på ekonomi. Det är så jäkla enkelt. Du får in och ut allt du behöver, för att kunna ta hand om företaget, fortsätter Johan.

 

Mer tid över till triathlon och familjen

Något annat Johan gillar är att allt finns samlat på samma ställe, vilket gör allt så mycket enklare. Han jämför med andra system han har erfarenhet av och tycker det har känts mer rörigt förut. Med Fortnox och smidigheten sparar han tid.

– Man behöver inte öppna arton olika appar eller sidor, här är allt samlat på samma ställe. Jag tänkte först använt mig av Word och Excel men det hade tagit väldigt mycket längre tid. Tänk hur mycket annat jag hinner med nu istället.

Och på tal om tid och att allt går så snabbt nu, lägger Johan gärna den sparade tiden på sina projekt. Och blir det lite extra tid över lägger han gärna den på sina barn, familj och vänner.

– Jag håller även på med triathlon, långdistans, så jag behöver all tid som finns, för att hinna träna, avslutar Johan.

Relaterade artiklar

Omvärldsspaning|Driva Företag|30 May 2022|Uppdaterad: 30 September 2022
Nya LAS – sammanfattad i 9 punkter

Den 30 juni trädde den nya Lagen om anställningsskydd, LAS, i kraft. Sharon Lavie, som är sparekonom på Lendo, går igenom de 9 viktigaste förändringarna i det...

Framåt och uppåt för Ballongverkstan med smarta kopplingar

Ballonger är verkligen urtråkigt! Så tänkte Pialena Ander när hon iklädd clownkostym delade ut ballonger på Vattenfestivalen i Stockholm 1992. Men mycket vatten har runnit under broarna sedan dess. Idag driver hon Ballongverkstan, Sveriges största ballongföretag och har varit med och skapat en ny bransch. Sedan 2021 använder hon Fortnox affärssystem, vilket gett henne mer tid till det hon brinner för – att utveckla verksamheten och ta fram smarta lösningar till sina kunder.

Fakturaköp underlättar tillväxten för Strömsdal kök

Sedan 1940-talet har Strömsdal Kök utanför Borås tillverkat och levererat högklassiga kök till den skandinaviska marknaden. Idag säljer de kök till Sverige, Norge, Danmark och Finland. 2010 valde Patrik Näsström, VD för Strömsdal Kök, Fortnox affärssystem, och sen dess har han aldrig tittat tillbaka. Särskilt nöjda är de med Fortnox nya tjänst Fortnox Fakturaköp.

Bättre kvittohantering på nolltid

Långtråkig och tidskrävande hantering av kvitton, vem vill syssla med det? Timewave vinkade hejdå till detta och sa hej till Fortnox Kvitto & Utlägg – en tjänst

Fakturera från Kuba – såklart!

Något som går hand i hand och lirar med Bizkits filosofi, digitalisering, är just Fortnox. De kan sköta ekonomin helt digitalt i molnet, var och när de vill,

Så väljer du rätt företagsnamn

Börjar du bli klar med din affärsidé? Så kul och spännande, snart är du i mål med uppstarten. Men har du kanske inte kommit på ett bra företagsnamn? Vi har ett

Det går fort i hockey – men även för Brödernas

2018 började Brödernas snabba framgångssaga, en saga och burgare som har spridit sig över hela Sverige. Allt har gått i raketfart och siktet är just nu inställt på 100 restauranger. Företaget genomsyras av mycket idrottshjärta, driv och själ. Vi har pratat med Sebastian Idoff, en av de drivna själarna. För honom underlättar det mycket att jobba i en molnbaserad plattform som Fortnox.

Studenterna växer med VÄXT

På 80-talet startade den ideella föreningen VÄXT – Växjöteknologerna, på Linnéuniversitetet. 2022 står föreningen stadigt kvar och växer sig starkare och

Dags för semesterårsavslut?

Våren är snart här och det börjar dra ihop sig för semesterårsavslut för dig som har semesteråret från 1 april till 31 mars. Varför man ska göra ett

De fick mer tid för rekrytering

Vindex är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen, både rekryteringar och interimslösningar. Sedan 2017 har Fortnox

Kom igång med Fortnox
Allt för ditt företag – på ett ställe

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?
Här är paketen som gör det enklare att driva företag.

Nyfiken på mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter, kunskap och inspiration.

By contacting Fortnox, your personal information will be processed in accordance with Fortnox's Privacy Notice

Fortnox Företagsguide
En kunskapsbank om företagande

För inspiration och kunskap till dig som står inför att starta nytt, eller vill ta ditt bolag till nästa nivå. Vi guidar dig genom företagets olika faser och utmaningar.