Produktnyheter|Lön

Publicerad: 12 oktober 2022|Senast uppdaterad: 8 februari 2023

Lönehantering för de minsta företagen – nu ännu mer komplett

Du har väl inte missat Lön Mini – lösningen som låter en- och fåmansbolag ta ut lön på ett enkelt sätt med bara ett par klick? Nu blir lönehanteringen mer komplett (och därmed ännu enklare!), då användare sömlöst kan betala ut ersättning för sina utlägg och tjänsteresor i samband med lönen.

Vi börjar med att backa bandet till 2019. Med en målsättning att underlätta lönehanteringen för de allra minsta företagen lanserades Lön Mini som ett alternativ till det mer fullskaliga löneprogrammet Fortnox Lön.

Och sedan dess har det varit en populär lösning. Hemligheten? Ett användarvänligt gränssnitt, smarta kopplingar till Skatteverket och banken, automatisk bokföring och att användaren får hjälp med lagar och regler. Istället för att sätta sig in i mer omfattande löneprogram, kan lönen enkelt betalas ut med ett fåtal klick i ett automatiserat flöde.

Nu med utlägg och tjänsteresor

Och utvecklingen av Lön Mini har inte stannat av. Tvärtom! Sedan lanseringen har det bland annat lagts till stöd för programmet på webben som komplement till Fortnox App, och möjligheten att betala ut lön till delägare och anställda. 

Den senaste förbättringen i ledet är att användare nu kan betala ut ersättning för utlägg och tjänsteresor i samband med lönen. Detta tack vare en ny koppling mellan Lön Mini och Kvitto & Utlägg samt Resa – våra program för automatiserad utläggshantering och reserapportering.

Ett viktigt och efterfrågat steg mot en mer komplett lönehantering för de minsta företagen.

– Vi arbetar tillsammans med våra användare i utvecklingen och det säkrar att vi gör de saker som de vill ha och behöver. Den här kopplingen är en sådan, som både redovisningsbyråer och företag har frågat efter, säger Malin Sköld, produktområdeschef för Medarbetare på Fortnox.

– Det automatiserar hela löneprocessen även för de minsta företagen och deras anställda, och för deras redovisningsbyråer.

Ökat värde och minskat dubbelarbete

Med Kvitto & Utlägg hanterar du som användare dina kvitton direkt i Fortnox App, och får hjälp med både tolkning av information samt automatiska förslag på utläggskategori.

I samma app hittar du Resa, som gör det enkelt att rapportera dina resor på – just det – resande fot. Du behöver inte hålla koll på belopp och regler för exempelvis traktamenten, måltidsavdrag, milersättningar och andra belopp. Det hjälper Resa till med – både för inrikes och utrikes resor.

Och nu “pratar” alltså båda dessa med Lön Mini, vilket ger ett stort värde för dig som användare.

– Med den nya kopplingen förs alla utlägg och reserapporter över med ett klick till Lön Mini. På så sätt slipper du själv hålla koll på hur mycket som ska betalas ut utöver den vanliga månadslönen när det är dags för löneutbetalning. Det blir enklare och minskar onödigt dubbelarbete, säger Malin Sköld.

Kom igång med Fortnox
Allt för ditt företag – på ett ställe

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?
Här är paketen som gör det enklare att driva företag.

Nyfiken på mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter, kunskap och inspiration.

Genom att kontakta Fortnox kommer dina personuppgifter behandlas enligt Fortnox Integritetsmeddelande

Fortnox Företagsguide
En kunskapsbank om företagande

För inspiration och kunskap till dig som står inför att starta nytt, eller vill ta ditt bolag till nästa nivå. Vi guidar dig genom företagets olika faser och utmaningar.