För redovisningsbyrån|Bokföring

Publicerad: 14 december 2022

Sagt och Gjort 2022

Under 2022 har vi på Fortnox släppt massvis med spännande nyheter. Det vill vi såklart uppmärksamma. Därför har vi valt att berätta lite om några av våra häftigaste nyheter som kom ut under det förra året.

Inför 2022 sa vi att:

Vi skulle göra vår fakturatolkning ännu bättre. Under året har vi jobbat med att öka träffsäkerheten. Vi har även tagit det bästa från våra två tolkningsvyer och gjort en gemensam vy som passar alla. De enkla vyerna finns såklart kvar för de som föredrar dem.

To do-korten är ett strålande redskap för att få koll på vad som behöver göras i Fortnox. Under året har vi lagt till fler kort. Det innebär att alla kort inom leverantörsfakturaområdet som funnits i appen ett bra tag, nu också f inns i Lobbyn. Smidigt för dig som jobbar mest från datorn.

I vårt arbete med Fortnox Lön utvecklar vi den funktionalitet som ni konsulter efterfrågar. Under 2022 lanserade vi därför bland annat följande funktionalitet

  • Utökade avtal

  • Möjligt att byta bokföringskonto på lönearter

  • Stöd för att hantera anställa med SINK

I Lön Mini ville fler kunna hantera löneutbetalningar via webben, vilket man kan göra nu. Som konsult kan man därmed hjälpa sina kunder även i Lön Mini. Ett löfte inför 2022 var att kvitton och resor från Kvitto & Utlägg och Resa ska kunna betalas ut via Lön Mini. Nu är det verklighet.

Fortnox Digitala byrå, Under året har en ny klientlista och ett nytt klientkort lanserats i Fortnox Digital byrå. På det nya kortet samlas all information om klienten och ger dig som konsult total överblick: avstämd period, räkenskapsår, kontaktuppgifter och om klienten har revisionsplikt samt revisor. Det senaste som adderades till klientvyn är dokument, tjänster/aktiviteter samt meddelanden.

Under 2022 har vi påbörjat resan mot ett komplett byråstöd där man ska kunna samla alla sina kunder i Fortnox. En ny funktion som kommer snart är möjligheten att lägga upp privatpersoner. Givetvis med koppling till Fortnox Bokslut & Skatt – där du enkelt kan skapa inkomstdeklarationen.

Fakturera & bokför i ett klick I Fortnox Fakturering kan man nu bokföra & skicka fakturan i ett klick. Kunden väljer själv om hen vill skicka, bokföra eller bokföra & skicka fakturan på en gång. Det sparar inte bara tid – det gör också att bokföringen är uppdaterad i realtid.

Det har hänt massor i Bokslut & Skatt under 2022

Vi har förbättrat existerande funktionalitet och adderat sådan som underlättar för redovisningskonsulter att stötta alla kunder – oavsett bolagsform.

I Avstämning & Rapportering har vi skapat bättre synk till kundernas löpande redovisning. Vi har bland annat adderat möjligheten att automatiskt hämta reskontrorna till avstämningen, för att ha som underlag. Informationen går även att återanvända på andra ställen och följer alltid med till bokslutet.

Vi har även lagt till:

  • Möjlighet att kvalitetsgranska avstämningen

  • Kassa- och lagerintyg

  • Förbättrad översiktsvyn för att snabbare se hur du ligger till med dina uppdrag

  • Ny navigering

  • Filtrering för att bara se det du tycker är viktigt för dig just nu

Med Rapport-verktyget kan du som är konsult enklare anpassa innehållet efter mottagaren, med fritextfält samt möjlighet att ladda upp egna dokument.

I Bokslut, Årsredovisning & Skatt har vi möjliggjort för digital inlämning av årsredovisningar i K2, förbättrat utseendet på själva årsredovisningen och gjort det möjligt att hämta uppgifter direkt in till rapporten från register.

I Skatt går det nu att lägga upp privatpersoner. Det innebär att du som är konsult kan hantera alla privatpersoners deklarationer i Fortnox. Under 2022 har 16 nya blanketter för privatpersoner och 6 nya för bolag tillkommit.

Vi har också gjort deklarationsarbetet enklare. Du kan numera få hjälp av programmet med att flytta belopp mellan blanketter. Vi har också färgkodat dem så att du kan se vilka fält som du själv editerat eller programmet fyllt i.