Utveckling

Möt Oscar - Machine Learning Engineer på språng

Fortnox var egentligen inte planen när Oscar fick jobb hos Offerta. Trots det kallar han ändå det faktum att han hamnade här “en lycklig slump”. När han fick frågan om hur han skulle pitcha Fortnox blev svaret att det inte behövs, för resten av intervjun är ju faktiskt redan en pitch.

Det här är Oscar Johansson.

Från Offerta till Fortnox
Från Offerta till Fortnox

Som nyexad student och nyanställd på sitt första jobb fick Oscar beskedet att han skulle resa till Sydafrika. Trots ny karriär, ny bransch, ny världsdel, nya kollegor och bara två dagars varsel blev det en lyckad resa. Kanske säger det något om varför det gick så bra att hamna på Fortnox, trots att Oscar egentligen sökt sig till Offerta.

- Jag hann jobba tre månader på Offerta innan det blev klart att vi blev uppköpta av Fortnox, i början av 2021.

Offertakontoret på Sveavägen blev Fortnox nya Stockholmskontor, med allt vad det innebar med nya kollegor och rutiner.

- Min roll har utvecklats jättemycket under tiden. Jag började som Machine Learning Engineer, men nu är jag även AI-utvecklare och en del av AI-teamet på Fortnox. Vi är ett team med personer från olika delar av organisationen som bygger produkter kring stora språkmodeller. Det är produkter som ska sänka barriären för att driva företag och effektivisera daglig administration.

" I min roll har jag lyxen att jobba med väldigt duktiga människor. Vi lär oss och utvecklas tillsammans. "

Oscar Johansson

AI, machine learning och utveckling

Som Machine Learning Engineer jobbar Oscar med de flesta delar på vår plattform, från driftsättning till träning av modeller till ren mjukvaruutveckling. 

- Jag trivs att ha fingrarna i alla kakburkar, och att ständigt få lära mig nya saker. AI-teamet har fått stort förtroende och frihet från organisationen, så vi har möjlighet att utforska och forma Fortnox produkter på det sätt som vi tror är bäst.

Tillsammans jobbar de i framkant av vad som är möjligt, med helt ny teknik, och får bygga produkter som för bara några år sen var nästan omöjliga att göra. Såklart betyder det också att det finns utmaningar. Att ligga i framkant ställer krav på att alla förstår och kan använda sig av teknik som ständigt förnyas och förändras.

- Utveckling, machine learning och AI har alltid varit ett område som förändras snabbt, men nu går det snabbare än någonsin. Jag trivs väldigt bra med det, men man måste vara beredd att byta ut, tänka om eller bygga om saker så fort nya framsteg i området görs. Att kunna göra det och samtidigt leverera till slutkund  ställer krav på hur datadrivet man utvärderar sin produkt och vilken arkitektur man valt.

En speciell grupp

Att AI-gänget trivs bra ihop märks, bland annat när de är på besök i studion på huvudkontoret i Växjö för att prata om sina framsteg. Snacket flyter, ingen avbryter någon annan och alla kan fylla i luckor som uppstår.

- Vi är målmedvetna personer som alla har ett brinnande intresse att utnyttja AI till att bygga grymma produkter. Det skapar en miljö av nytänkande och nyfikenhet som är otroligt rolig att vara i. I min roll har jag lyxen att jobba med en grupp väldigt duktiga människor, där vi lär oss och utvecklas tillsammans.

Dagarna avslutas med en cykeltur hem - för en person som gillar att röra på sig finns inget annat transportval.

Så här jobbar vi med utveckling

Oavsett om du har erfarenhet av Java, Python eller JavaScript så kommer du trivas hos oss. Här skapar vi mer framgångsrika kunder med hjälp av smartare produkter och lösningar.

Hos oss jobbar vi med agila arbetssätt i korta sprintar och har kontinuerlig kommunikation med kunder och användare. Vi kan anpassa oss till förändrade krav och leverera produkter i världsklass. Målet är att flytta fram gränserna för hur intelligenta dataflöden och automatisering skapar affärsnytta.

Hitta ditt nästa, och bästa, jobb!

Se våra lediga tjänster

Vi älskar bra kombinationer. Den där perfekta blandningen av arbetsuppgifter, kompetenser och personligheter. En härlig kompott av mänsklig drivkraft och kreativitet. Här får du möjligheten att skina som individ och tillhöra ett större sammanhang. Hos Fortnox behöver du inte välja. Hos oss får du det bästa av två världar.

Redo att skapa din framgångsmix?