Effektiviserar och förenklar

Om Agoy

Vår affärsidé

Agoys affärsidé är att erbjuda effektiva, kompetenta, säkra och molnbaserade program som förenklar arbetet inom ekonomi, redovisning och revision. Under ledstjärnan ”utrota allt onödigt krångel” skapar Agoy användarvänliga och tillförlitliga online-verktyg som snabbar upp och effektiviserar ditt arbete. Som bonus får du roligare arbetsdagar, där frustration och onödigt krångel ersatts av harmoni och sinnesfrid.
Agoy är grundat av Carl-Magnus Falk, själv auktoriserad revisor med egna byrån Falköga. Hans djupa kunskap om branschen och vilka frågor de brottas med i sitt dagliga arbete har legat till grund för programmet, dess funktioner och användarvänligheten.

Skapat av en revisor

Agoy är skapat av den auktoriserade revisorn Carl-Magnus Falk som driver egna byrån Falköga. Han kan branschen inifrån och vet vilka problem som byråer brottas med dagligen. Redan tidigare ligger han bakom uppmärksammade verktyg som 3:12-Modellen. Idén till Agoy föddes ur frustration över hur krångliga alla tidigare lösningar för periodbokslut var. Byråer var hänvisade till hemmasnickrade Excel-ark som saknade såväl överblick som användarvänlighet. Med hjälp av ett stort team med expertis i alla led – från ekonomer till programmerare, användardesigner, grafiska formgivare och fler – har Carl-Magnus förvandlat sin idé till en innovativ programvara. Under hela utvecklingsarbetet har vi påmint oss själva om att Agoy är ett program skapat av en revisor som vill underlätta sin och sina branschkollegors vardag. Tekniken är visserligen i framkant, men har aldrig varit ett självändamål.

– När jag ser något som inte fungerar som det borde kan jag inte hålla mig utan börjar peta och fundera över förbättringar. Jag hatar när saker är mer omständliga än de borde vara.


Det säger Agoys grundare Carl-Magnus Falk. Historien om Agoy kretsar mycket kring honom. För att förstå Agoys bakgrund, syfte och vision behöver man först förstå denna auktoriserade revisor. Som ung och nyexaminerad for han in som en virvelvind i revisionsbranschen. Han grundade Falköga som under de följande åren växte snabbt, tack vare nytänkande och förmåga att göra saker på lite annorlunda sätt än de etablerade byråerna.


Inte minst omfamnar Carl-Magnus Falk den digitala revolutionen. Han ser de möjligheter som tekniken ger, istället för att skrämmas av förändringarna. En bransch som brukar ses som konservativ och försiktig fascinerades av den orädda profilen som for runt som en elvisp, strödde idéer omkring sig och vägrade acceptera att de gamla sätten att arbeta skulle vara de enda möjliga.

Kontakta oss

Tveka inte att höra av dig vid frågor

info.agoy@fortnox.se

Om Agoy

Läs mer om Agoy och vår historia