1. Det är säkrare

  När en ny version av en webbläsare släpps beror det ofta på att säkerheten förbättrats. Att uppdatera betyder alltså minskad risk för virus och andra slags intrång.

 2. Stöd för senaste teknikerna

  Tekniken tar sina ständiga språng framåt och samtidigt får du som användare tillgång till nya finesser. Äldre webbläsare har inte alltid stöd för den nya tekniken vilket i värsta fall innebär att du inte kan använda alla funktioner eller program.

 3. Bättre användarupplevelse

  Det låter kanske som något av ett lyxproblem men visst är det viktigt att de program och tjänster du använder funkar så smidigt och användarvänligt som möjligt?

 4. Bättre prestanda

  Sidorna laddas snabbare med en uppdaterad webbläsare. Du vill inte ha en långsam browser som tar sekunder på sig att ladda, utan snabbt ska det gå.

 5. Gratis och enkelt

  Det kostar inte en krona att ladda hem och installera en uppdaterad version av din webbläsare. Dessutom går det lika snabbt som det är enkelt, så varför låta bli?

Idag finns det en mängd webbläsare på marknaden och alla har de sina fördelar och nackdelar. Många Mac-användare kör Safari eftersom det kommer som en förinstallerad webbläsare på Apples produkter. Är du PC-användare föredrar du kanske Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Fortnox program fungerar allra bäst i Chrome, men du kan även använda till exempel Safari, Internet Explorer och Firefox. Du väljer själv vilken webbläsare du vill arbeta i, det viktigaste är att du använder den senaste versionen.

Vill du veta vilken webbläsare du kör idag? Klicka här (länk till annan webbplats).

Äldre operativsystem?

I takt med att Microsoft drar ner på möjligheterna till support för flera av sina äldre operativsystem väljer många programvaruleverantörer att sluta stödja samma system. Det gäller exempelvis Windows XP, Windows Vista, Windows Server 2003 och Windows Server 2008.

Att använda ett operativsystem som inte längre utvecklas innebär en säkerhetsrisk, så det är inget vi rekommenderar. Men är du en av dem som använder ett äldre operativsystem och inte vill byta operativ just nu, kan ett webbaserat bokföringsprogram som Fortnox vara lösningen. Likaså om du använder ett lokalt installerat program och nu vill ta klivet över till att webbaserat.

Det är mycket enklare att byta än många tror och vi hjälper dig gärna på vägen. Här kan du läsa mer.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få unika erbjudanden, information och tips!


Genom att skicka in din e-post godkänner du användandet av dina personuppgifter enligt Fortnox Integritetsmeddelande.

Fortnox Företagsguide

Funderar du på att starta företag eller vill du ta ditt företag till nästa nivå?

Fortnox företagsguide

Kom igång med Fortnox

Är du nystartad eller vill du byta till Fortnox?

Välj ditt paket
5 5

Vad tyckte du om den här sidan?

Relaterade artiklar

Utdelning eller lön i aktiebolag – vad är mest gyn...

Representation – allt du behöver veta!

Viktiga datum för skatter och moms 2021

Nya lagar och regler 2021

Gåvor till anställda – detta ska du tänka på!...

Belopp och procentsatser för 2021