302
2018-11-22T11:59:19+02:00 2016-05-19T13:21:55+02:00 Driva företag Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
Fortnox 2016 sv

5 skäl att uppdatera din webbläsare

Bild som illustrerar blogginlägg

Driva företag | 19 maj, 2016

En av de absolut främsta fördelarna med att använda ett webbaserat bokföringsprogram är att det enda du behöver tillgång till är internet och en webbläsare, sedan är du igång. Vilket operativsystem eller vilken plattform du använder spelar ingen roll. Det du däremot behöver ha koll på är att den webbläsare du använder är uppdaterad. Här är fem anledningar till varför detta är viktigt.

 

1. Det är säkrare

När en ny version av en webbläsare släpps beror det ofta på att säkerheten förbättrats. Att uppdatera betyder alltså minskad risk för virus och andra slags intrång.

2. Stöd för senaste teknikerna

Tekniken tar sina ständiga språng framåt och samtidigt får du som användare tillgång till nya finesser. Äldre webbläsare har inte alltid stöd för den nya tekniken vilket i värsta fall innebär att du inte kan använda alla funktioner eller program.

3. Bättre användarupplevelse

Det låter kanske som något av ett lyxproblem men visst är det viktigt att de program och tjänster du använder funkar så smidigt och användarvänligt som möjligt?

4. Bättre prestanda

Sidorna laddas snabbare med en uppdaterad webbläsare. Du vill inte ha en långsam browser som tar sekunder på sig att ladda, utan snabbt ska det gå.

5. Gratis och enkelt

Det kostar inte en krona att ladda hem och installera en uppdaterad version av din webbläsare. Dessutom går det lika snabbt som det är enkelt, så varför låta bli?

Idag finns det en mängd webbläsare på marknaden och alla har de sina fördelar och nackdelar. Många Mac-användare kör Safari eftersom det kommer som en förinstallerad webbläsare på Apples produkter. Är du PC-användare föredrar du kanske Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Fortnox program fungerar allra bäst i Chrome, men du kan även använda till exempel Safari, Internet Explorer och Firefox. Du väljer själv vilken webbläsare du vill arbeta i, det viktigaste är att du använder den senaste versionen.

Vill du veta vilken webbläsare du kör idag? Klicka här.

I flera moderna webbläsare kan du låta programmet uppdatera sig själv när nya versioner kommer. Om du skulle ha en gammal version av webbläsaren går det snabbt och enkelt att uppdatera till den senaste versionen genom att följa någon av följande guider:

Guide för Windows

Guide för Mac

Äldre operativsystem?

I takt med att Microsoft drar ner på möjligheterna till support för flera av sina äldre operativsystem väljer många programvaruleverantörer att sluta stödja samma system. Det gäller exempelvis Windows XP, Windows Vista, Windows Server 2003 och Windows Server 2008.

Att använda ett operativsystem som inte längre utvecklas innebär en säkerhetsrisk, så det är inget vi rekommenderar. Men är du en av dem som använder ett äldre operativsystem och inte vill byta operativ just nu, kan ett webbaserat bokföringsprogram som Fortnox vara lösningen. Likaså om du använder ett lokalt installerat program och nu vill ta klivet över till att webbaserat.

Det är mycket enklare att byta än många tror och vi hjälper dig gärna på vägen. Här kan du läsa mer.

Följ oss för fler nyheter och tips
Är du intresserad av Fortnox?
Läs mer om hur Fortnox behandlar personlig information här.

Läs vidare

Driva företag | 11 mar, 2019

9 tips som kan få småföretag att växa

Känns det som att du står och stampar på ett och samma ställe med ditt företag? Är det kanske dags a...

Driva företag | 19 mar, 2019

Glassigt sommarjobb ledigt? Tänk på det här!

Behöver du anställa sommarjobbare i sommar? I så fall finns det en hel del du bör tänka på. Om det ä...

Driva företag |

Sänkt arbetsgivaravgift för unga

Från och med 1 augusti 2019 sänks arbetsgivaravgiften för ungdomar under 18 år. 2020 kommer avgi...