401
2019-04-26T16:00:20+02:00 2019-04-11T09:00:13+02:00 Företagande Fortnox Fortnox Fortnox
Fortnox
Fortnox 2019 sv

5 tips på hur du ökar företagets vinst

Bild som illustrerar blogginlägg

Företagande | 11 april, 2019

Om du ökar vinsten i ditt företag ger det dig mer lön för det du åstadkommit. Men även fler valmöjligheter. För att göra detta kan du exempelvis höja dina priser eller minska dina kostnader. Vi ger dig 5 tips som kan hjälpa till att öka vinsten.

Det är mycket saker man behöver göra när man driver eget företag, bland annat sälja, göra bokslut och marknadsföra. Ökar du vinsten i ditt företag kan du få mer lön för allt du åstadkommer. En bra ekonomi leder automatiskt till fler valmöjligheter. Helt plötsligt har du kanske råd att köpa in den där tjänsten som du länge behövt, eller rekrytera fler medarbetare. Se därför till att lägga pengar på det som verkligen leder till försäljning, då blir det mycket enklare för dig att öka vinsten i ditt företag.

 

1. Höj priserna

Att höja priser är ett av de snabbaste sätten att öka vinsten på, utan att behöva göra särskilt mycket. Du kan testa att exempelvis öka priset med 5 procent. Om dina produkter eller tjänster håller samma kvalitet och dina medarbetare ger samma eller bättre service, kommer du inte skrämma bort dina kunder.

 

2. Minska företagets kostnader

För att få ner vissa kostnader kan du dela dina kostnader med andra, exempelvis kontor och bil. Du kan också förhandla priserna med dina leverantörer, för att få ner det något. Gör gärna också stora inköp en gång om året, det kommer hålla kostnaderna nere.

 

3. Glöm inte bort de små kostnaderna

Det kan vara lätt att fastna vid alla stora kostnader, så som hyra och varuinköp. Men glöm inte bort de mindre kostnaderna. De kan sammanlagt motsvara lika mycket. Ta dig tid till att ta reda på vilka småkostnader ditt företag har. Kanske har ni annonser i någon tidning som inte ger något?

 

4. Sälj mer till befintliga kunder

Se till att dina kunder är nöjda, en nöjd kund spenderar mer pengar. Ge dem den bästa servicen och ett mervärde. Se även till att kunderna känner sig hörda. Dina kunder lämnar inte för att priset är högt eller höjs, de lämnar om du har dålig service.

 

5. Var likvid

Likvid innebär att ha tillgång till likvida medel, alltså bra betalningsförmåga på kortare sikt, och kunna betala lån, räkningar och oförutsedda utgifter direkt. Pengar på ett konto eller kontanter som är åtkomliga är exempel på likvida medel. Få dina kunder att betala senast vid köpet eller i förskott, då kan du använda pengarna direkt och får ett jämnare kassaflöde. Se också till att ha en bra inkassolösning och använd dig av fakturabelåning och fakturaköp, alltså belåna din faktura eller sälj den direkt. Om du använder Fortnox erbjuder vi finansiella tjänster inne i programmet. Med fakturabelåning, fakturaköp och företagslån får du som behöver, snabb hjälp att finansiera exempelvis en investering. Du behöver heller inte vänta på dina kunders betalningar, och kan få in pengarna direkt. Våra finansiella tjänster underlättar en företagares vardag och förbättrar företagets likviditet.

Följ oss för fler nyheter och tips
Är du intresserad av Fortnox?
Läs mer om hur Fortnox behandlar personlig information här.

Läs vidare

Företagande | 11 mar, 2019

9 tips som kan få småföretag att växa

Känns det som att du står och stampar på ett och samma ställe med ditt företag? Är det kanske dags a...

Företagande | 19 mar, 2019

Glassigt sommarjobb ledigt? Tänk på det här!

Behöver du anställa sommarjobbare i sommar? I så fall finns det en hel del du bör tänka på. Om det ä...

Företagande |

Sänkt arbetsgivaravgift för unga

Från och med 1 augusti 2019 sänks arbetsgivaravgiften för ungdomar under 18 år. 2020 kommer avgi...